15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Dagje Groningen

16 Comments
kattencafé op z'n kop vegan groningen

Nu ik dit typ, is het kwart over drie op 12 september en zit ik in het bloedhete Groningen, een sapje te drinken bij Feel Good. Het is de mean green, een groen sapje bestaande uit alle groentes die ze in huis hebben en wat fruit voor de smaak. Lekkerrrrr. Hierna ga ik naar Holtbar, hier ook in de straat.

Vanochtend om 5 over 9 vertrok m’n trein. En jezus wat een lange reis. Eerst ging ik nog vooruit en vanaf Utrecht reed ik achteruit naar Groningen toe. Om 12 uur kwam ik aan bij het Kattencafé hier in Groningen, de reden van mijn vertrek. Ik wilde al honderd jaar naar het kattencafé hier want het leek me zo super cute en ik ben verder geloof ik nog nooit in Groningen geweest, dus ik wilde hier gewoon eens naar toe. Mijn oud huisgenootje heeft hier ook een tijdje gewoond en vertelde altijd met veel enthousiasme over Groningen en m’n vader is hier geboren en ik begreep dat het best een lief stadje is.

Ik heb veel gelopen en veel gezien en vooral genoten van de zon en de katten en sapjes en daarom leek het me leuk om als toerist een berichtje te schrijven voor een dagje Groningen voor andere toeristen.
Je moet wel echt van poezen houden.

kattencafé groningen vegan koffie duurzaam

Voor een dag in Groningen

• Koffie bij Kattencafé Op z’n Kop
• Zonnebrillen passen bij FRIDAY
• Vergapen aan prachtige (interieur)spulletjes bij Holtbar
• Een groen sapje bij Feel Good
• De kaarten van @ninamaakt spotten bij KOKOTOKO
• Hartjesschalen bij de Wereldwinkel
• Toffe winkels spotten in de Folkingestraat
• Super fijne (tweedehands)kleding bij Stardust

Kattencafé, Holtbar en Feel Good

Het kattencafé is super schattig en heel erg leuk. Ik had van te voren al op de website gekeken en alles gelezen over de katjes. Ik werd helemaal verliefd op Thomas o’malley, Benny en Dotje, wat een snoepjes zeg (ze staan allemaal op de foto’s in dit berichtje). Maar dat waren alle poezen hoor, snoepjes. Ik kocht er nog een mooi schriftje, want het kattencafé is gratis toegankelijk (en dat is uitzonderlijk voor kattencafés), maar het is wel een klein hoekje met mooie kattenspulletjes zoals tasjes, kaarten en dus ook schriftjes. Het geld hiervan gaat naar de katten.
Ohja, en het interieur was geweldig – langs de muren planken waar de katten overheen konden lopen, ik bedacht gelijk hoe ik dat thuis voor Guusje wilde.
Ohja, dikke vette plus: koffie met sojamelk en vegan bites!

kattencafé groningen vegan koffie duurzaam

kattencafé groningen vegan koffie duurzaam

kattencafé groningen vegan koffie duurzaam

Holtbar is een hele mooie shop met prachtige designspulletjes. De inrichting alleen is al heel fotogeniek en je kan er luchtplantjes en spulletjes voor in huis kopen, andere accessoires, kleding, boeken en sieraden, met het oog op duurzaamheid. Ah, en je kan er koffie drinken. Maar ik had natuurlijk al een bakkie op, een ijskoffie bij het kattencafé (en voor meer dan één per dag ben ik niet weggelegd).

holtbar groningen duurzaam monstera

holtbar design duurzaam groningen

feel good groningen vegan groen

En een drankje drinken bij Feel Good is ook errug fijn. Ik had ontzettend veel zin in een fris groen sapje & dat is wat ik bestelde; een groen sapje met heel veel groentjes en een klein beetje fruit voor de smaak, hmmm. Ik maak nooit groene sapjes, alleen smoothiebowls, dus het was echt een treat, vooral met het warme zomerweer.

KOKOTOKO en Stardust

Bij KOKOTOKO kan je terecht voor heel veel verschillende mooie spullen. Veel biologische en eerlijke producten, zoals chocola en kleding. En dus ook kaarten, een boekje over wc’s, groene wasmiddelen, schriftjes en nog veel meer moois. Stardust is ook echt een aanrader! Super mooie tweedehandskleding, en gemixt met remade vintage en nieuwe kleding, en accessoires. Zo waren er mooie polaroids te koop en kon je gelijk de films erbij nemen, of mooie subtiele sieraden.

kokotoko groningen duurzaam fair organic

stardust groningen vintage polaroid

stardust groningen vintage polaroid

Mocht je Groningen ook helemaal niet kennen, dan raad ik het je zeker aan om een dagje te plannen. Woon je net zoals ik ver weg, neem dan een goed boek mee en een paar podcasts op je telefoon (want twee en een half uur boeken lezen trek ik ook niet) en wat te snacken voor onderweg, altijd goed.

Twee dagen erna ging ik naar Amsterdam (onder andere de Hortus, eindelijk!), en toen was het ook nog van dat prachtige super warme weer. Binnenkort een berichtje daarover! En ik ben super blij met jullie tips voor toffe steden, dus aan Deventer breng ik binnenkort ook een bezoekje en Eindhoven ga ik ook nog naar toe.
Ohja, en tips voor Tilburg (wat vanaf afgelopen maandag voor een halfjaartje mijn studiestad is!) zijn ook super welkom! Op weg naar de Hogeschool voor de Kunsten zag ik al een Bagels & Beans en een natuurvoedingswinkel, dus dat ik errug chill.

Wat vind jij het leukst aan Groningen?
Liefs!

hortus botanicus leiden
Previous Post
Guusje missen, super veel opruimen en koffie
hortus botanicus amsterdam zomer vegan
Next Post
24 before 25 update #10

16 Comments

 • 21 september 2016 at 8:15 am

  Oehhh wat gaaf dat je in Tilburg gaat studeren! Daar heb ik afgelopen jaar ook drie maanden gezeten (maar ik heb eigenlijk helemaal niet de tijd gehad om veel andere dingen te zien dan de supermarkt, de universiteit en de sportschool, dus heb helaas geen tips voor je).

  Reply
  • 22 september 2016 at 12:55 pm

   Wat leeuuk! Wow, dan was je echt heel erg druk aan het studeren! Heb je er ook gewoond Desi? Liefs

   Reply
   • 22 september 2016 at 10:53 pm

    Klopt, ik deed een fulltime stage, dus veel tijd bleef er daarna niet over. Ja ik woonde er inderdaad ook. Had een hele leuke tijdelijke kamer in een studentenhuis daar. Ga jij er ook wonen?

 • 21 september 2016 at 9:14 am

  Oeh, dit klinkt als een hele fijne dag! Genoeg redenen om ook een keer een bezoekje aan Groningen te brengen! 🙂

  Reply
  • 22 september 2016 at 12:55 pm

   🙂 inderdaad! Vooral met lekker weer, hihi (maar altijd is lekker weer wel fijn, haha). Liefs

   Reply
 • 21 september 2016 at 12:41 pm

  Ahh leuk om te lezen! En zo lief dat je mijn kaarten noemt, dankudanku! 🙂

  Reply
  • 22 september 2016 at 12:54 pm

   Ik vond het ook zo ontzettend leuk dat ik er tegenaan liep 🙂 zo bijzonder ofzo! Liefs

   Reply
 • 21 september 2016 at 3:31 pm

  Jaaa ik sla dit artikel op, wil zo graag nog een keertje naar Groningen! 😀

  Reply
 • 21 september 2016 at 8:20 pm

  Ah, ik wil naar het kattencafeeeee! Lijkt me zo ontzettend leuk daar, haha!

  Reply
 • 21 september 2016 at 10:15 pm

  Groningen is echt heel fijn! Ik ga er ook graag naar toe! Een aanrader is Sostrene Grene! Hele leuke winkel <3

  Reply
  • 22 september 2016 at 12:53 pm

   Wat leuk Naomi, dat je Groningen zo fijn vindt! Ah ja, Sostrene Grene.. zo’n fijne winkel 🙂 hier in Rotterdam zit er ook een! Liefs

   Reply
 • 22 september 2016 at 2:52 pm

  Oeehw Groningen is zo leuk, ik ben er al een aantal jaar niet geweest, ik denk een jaar of 4? Je foto’s zien er heerlijk uit, ik krijg meteen zin om naar Groningen toe te gaan, jammer dat het zo ver weg is! Van al mijn bezoekjes is eigenlijk alleen de spelletjes winkel bij gebleven, die was zo leuk daar! En het grappige is, dat dat ook de enige tip is die ik heb voor Deventer (behalve wandelen langs de IJssel!) 🙂 Geniet van Deventer als je er bent!
  Liefs

  Reply
 • 22 september 2016 at 9:20 pm

  Ik wist niet dat er zo veel leuks was in Groningen! Ben er nog nooit geweest, maar het klinkt als een toffe stad. Gave foto’s heb je gemaakt!

  Reply
 • 23 september 2016 at 3:53 pm

  Superleuke tips voor Groningen! Wij komen er af en toe, wonen dus ook niet bepaald in de buurt. En meestal is het doel het Groninger Museum, ik denk dat ik dat ook het leukst aan Groningen vind. En het prachtige station, de Martinitoren, en de sfeer, ik ben echt wel Groningen fan, stad en provincie.

  Reply

Leave a Reply