15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

24 before 25 update #10

3 Comments
hortus botanicus amsterdam zomer vegan

Ben ik weer!
Ik heb nog even kritisch gekeken naar mijn lijstje, want de laatste maand, daar zit ik alweer in (en ja je hebt het goed geteld, #10 betekent dat ik één keer geen update heb gegeven, dus dat punt kan ik gelijk al niet meer wegstrepen, snik). Het leek me tijd voor een algehele update & plannen voor deze komende maand, tot 17 oktober. Want 18 oktober komt er weer een nieuw lijstje en dat vind ik leuk. In ieder geval komt er iets in met planten, want ik geloof dat ik daar wel goed mee ben.

Ik had laatst al beschreven wat ik vooral níet heb gedaan – die punten zal ik hier dus uitlaten en dat berichtje kan je hier teruglezen.

kamille bloemen drogen

1 t/m 5: Planten, mediteren en buikspieren krijgen

Het kán je niet ontgaan zijn – mijn kamer is nog nooit zo groen geweest. Ik zal ze een keer tellen, maar voor ik mijn lijstje online zette had ik welgeteld één plant. En nu (ik tel ze even snel, alles wat in de aarde staat in ieder geval) heb ik er 31 en nog wat lieve pilea’s die wortelen en straks dus ook plantjes worden. Wat is stekken en verpotten en laten wortelen en dat al die plantjes groeien toch LEUK. Ohja en nog 20 blaadjes van vetplantjes die ik aan het propagaten ben (ik weet er echt dus geen NL woord voor)(check Instagram en je snapt wat ik bedoel al is het best wel een mysterieuze groeimethode van die vetplantjes, ik snapte er eerst echt geen bal van en was helemaal verrast dat ze op deze manier kunnen groeien).

hot for food vegan nacho cheese

Mediteren heb ik wel gedaan, al is het nooit een gewoonte geworden. De keren dat ik het deed was het heel erg fijn en hielp het me, maar ik pieker minder en ik stroom minder over, en heb daarom gelijk minder behoefte aan rust in m’n hoofd. Sowieso lijkt het me alsnog vet goed om hier een gewoonte van te maken, voor algehele rust en chillheid, maar eerder opstaan vind ik zo’n ding. En ohja, ik had al beschreven hoe lastig ik het vind om te mediteren met een kat in huis.

En die buikspieren zitten er hoor! Keiharde spieren, je kan de blokjes tellen en als ik zo zit voel ik geen enkel rolletje.
Eh nee.
Ik heb wel echt serieus drie maanden achter elkaar drie keer per week gesport (krachttraining en cardio afgewisseld) en de buik was een vast onderdeel, maar helaas. Niet dat ik ooit trouwens dacht dat het binnen drie maanden moest lukken, ik denk dat het minstens een jaar gaat duren. Als ik voor de spiegel sta kan ik wel drie lijnen onderscheiden in m’n buik, dus het begin is er. M’n armen zijn wel mooier geworden, elke keer als ik me afdroog na het douchen blijf ik maar naar die tricep kijken in de spiegel. Goeie reden om die dumbells weer eens op te pakken.

crazy cat lady interieur

6 t/m 10: Fijnere woonkamer, koelkast opruimen en toffe culturele dingen doen

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, de woonkamer is echt een stuk fijner! Vooral door de planten overal, doordat nu sinds een week ook de indeling is veranderd, doordat alle muren zijn gewit vorig jaar in de zomer en het lichter en fijner is. We hebben planken opgehangen en het voelt nu meer als onze kamer dan als Lucas zijn studentenkamer. Ook de slaapkamer is veranderd, al mag die nog gezelliger – we hebben een breder bed (160 vriend!), super lekker, ik heb een kledingrek en de kastjes zijn een aantal keren verplaatst. Het is nog niet ideaal en het moet nog gezelliger, vind ik.

salted caramel brownie vegan

Met de koelkast en de keukenkastjes opruimen moet ik echt nog wat gaan doen.. Ik heb de keukenkastjes ongeveer 2 keer geleegd en het is nu echt weer tijd, want tering wat een troep. Ook gooi ik nog te vaak eten weg dat beschimmeld is doordat ik het in de koelkast gewoon niet zie (ik ben te klein + de koelkast staat te vol). Restjes van een gerecht gooi ik nooit weg, maar bewaar ik en gaan later op, maar het moet echt beter.

avocado snack

Ik heb veel analoog geschoten en het dubbel belichten met bloemen was echt een projectje, dus dat punt is geslaagd!

En ik wil echt meer culturele en kunstzinnige dingen doen. Ik ben naar een aantal musea geweest en gelukkig met deze minor gaat dat nog vaker gebeuren (zo ga ik vandaag naar het fotomuseum in Breda, lijkt me super). Ik heb wel meer steden bezocht, dat telt ook wel mee toch? En ohja, het Viva Las Vega’s foodfest in Rotterdam met kerst, dat was leuk! Maar festivals met muziek en chillings, en artfilms, nee. Boe.

analoge camera gent asahi pentax

11 t/m 15: Een avondritme, kamers opruimen en mijn haar goed verzorgen

Hahaha oooo alles wat ik aan mijn haar heb gedaan is op één hand te tellen: twee keer geverfd, één keer door m’n moeder laten bijpunten en één keer geknipt bij de Kinki. Die kortgeschoren zijkantjes moet ik wel bijhouden 🙂 (oh Lucas pakt gelijk de tondeuse) maar met verven ben ik gestopt. Ik wil het wel weer grijs/zilver maar ik zit er zo mee dat ik geen idee heb hoe vegan en diervriendelijk dat is. Iemand enig idee?

kinki kappers

Het avondritme is nog steeds zo zoek als altijd. Van Fitbit krijg ik nu om half tien doordeweeks wel een melding maar die negeer ik eigenlijk altijd. Ik had bedacht, vanaf aanstaande maandag hou ik mij aan een schema. Dat schema ga ik zelf opzetten en ik ga het bijhouden in m’n bullet journal in een monthly tracker. Daar ga ik sowieso voor m’n volgende lijstje heeeeel veel mee doen.

De kamer netjes houden gaat beter nu ik het weer heb veranderd, omdat ik het ook echt heel leuk vind zo. Maar stofzuigen moet zeker vaker gebeuren. Ik moet echt concreter zijn joh.

spekkoek havermout vegan sinaasappelsap

En schrijven heb ik zeker gedaan, het heeft er zelfs toe geleid dat ik een .nl heb sinds januari en super leuk, ik volg nu bij mijn minor het vak ‘creërend schrijven’, jeeeeej. Ik keek er al maanden naar uit, serieus. Binnenkort meer over m’n minor hoor!

16 t/m 20: Blogrecepten maken, knuffelen met Guus en een maand lang elke dag 10.000 stappen zetten

Tja, die 10.000 stappen zijn inmiddels een makkie. Vooral op werk kom ik er sowieso aan en anders probeer ik een wandeling te maken. In december ging ik ervoor om het een hele maand te doen en toen ben ik bijvoorbeeld met kerst nog een rondje gaan lopen buiten (op m’n hakken, strak plan) om toch die 10.000 stappen te halen, en ik heb vaker dan één keer staand gejogd in de kamer om 10 minuten voor 12 uur ’s nachts. Het heeft geholpen en nu doe ik het vaak nog, om toch die 10.000 stappen te halen want dat vind ik toch wel heel fijn.

Guusje en ik knuffelen ook wat af
, ik geef haar meer aandacht en komt steeds vaker bij me liggen. Ik heb ook minder haast nu en ben wat relaxter, en heb misschien ook meer tijd voor haar, dus dat is fijn.
En ze is ZO LIEF als ik thuis kom. Dan staat ze bij de deur te wachten en soms miauwt ze. En ook hoort ze het als Lucas thuiskomt, dan rent ze ook naar de deur. Zo schattig!

Ook heb ik vaker blogrecepten gemaakt, maar wat is vaker? Geen idee. Ik maakte (en alles wat ik nu opnoem kan je in foto’s terugvinden in dit berichtje) de nacho cheese sauce van Hot For Food (LOVE THEM), de heerlijke spekkoekhavermout en ohohohohoh die super lekkere brownies met salted caramel van Anne-Fleur, vegan wentelteefjes van Sanne en verschillende receptjes van De Groene Meisjes, sowieso, zoals tahini koekjes – so gooooood.

tahini koekjes vegan chocola

En minder uitstellen heb ik ook gedaan, maar nogmaals, wat is minder? Dit is zo lastig te meten. Maar ik heb wel vaker eerder actie ondernomen met bijvoorbeeld het atelier waar ik mee bezig ben of plannen die ik al een tijdje heb. Maar het zijn wel weer plannen dus die ik al een tijdje heb en dan ineens bedenk ‘nú ga ik het doen’. Dus misschien stel ik dan alsnog uit. Geen idee.

20 t/m 24: Vaker wandelen of fietsen en een challenge van een week doen

Met stageopdrachten bijlopen heb ik heel goed gedaan, vind ik. Ik begon er altijd eerder mee dan ik normaal doe met huiswerk en ik heb het prima gedaan!

Ik heb dus niet elke maand een stukje geschreven… augustus heb ik helemaal gemist. Ik geef de vakantie de schuld en het slechte internet.

Meer naar buiten, hmmm.. geen idee. Gisteren ben ik nog wel gaan wandelen in plaats van fietsen, naar het Kookpunt, toen naar The Tea Lab, Holland & Barret en via de supermarkt weer naar huis. Dat zijn toch alweer 6600 stappen, best wel chill (en nog lekkerder, er stond nog een ontbijtje op me te wachten thuis!). Fietsen heb ik af en toe met Luc gedaan, maar er alleen op uit doe ik niet zo vaak. Ik moet toch om de haverklap stoppen om de weg te zoeken :’) al heb ik wel één keer alleen gefietst in de zomer en dat was heerlijk warm en zonnig en best wel chill. Naar het bos ben ik niet zo vaak gegaan dit jaar, ik ga meestal vaker.

Ik ben wel naar twee Hortussen geweest (hortussen, is dat een woord? ‘chill’ niet maar ‘hortussen’ wel?) en een tuin in Rotterdam en heb daar fijn gewandeld, en veel door steden gelopen, ook in Berlijn en Gent, maar ook in Groningen en Amsterdam. Sowieso kom ik in de zomer heel graag buiten, ’s winters liever niet…

arboretum rotterdam

En nu?

Er is een aantal punten dat ik echt weer terug wil op het lijstje. Gelukkig hebben jullie mij al wat tips gegeven over hoe ik deze punten beter kan opvolgen, namelijk door ze concreter te maken. Ook ga ik mijn bullet journal gebruiken om bij te houden waar ik me aan houd. Ik heb ‘m pas net en ik vind het nu al ontzettend fijn (wil je weten wat het inhoudt? Check dan deze blogpost van Sabine en je wil niet anders, haar bullet journal is zo mooi en overzichtelijk!).

vegan wentelteefjes

Ik ga nog één ding doen deze maand, en dat is een challenge van een week doen. Die kan ik toch niet niet doen? En voor die challenge ga ik een week lang raw till 4 eten, dus rauw tot vier uur. Ik heb het al eerder gedaan, in Londen, en dat was erg chill (toen at ik gewoon een grote schaal fruit in de ochtend en had ik geen trek tot ’s middags), maar nu zal het wel anders verlopen omdat ik gewoon school heb enzo. Des te leuker. Ik ga niet volledig rauw eten omdat ik mijn vriendje te vriend wil houden en samen wil avondeten (want dat ging al eens eerder fout en toen werd ik weer vegetariër, dus dat gaan we niet meer doen hè?! Geen kuikentjes meer door de shredder voor mij). Tot 4 uur rauw vind ik een leuke uitdaging zonder dat ik het mezelf te lastig maak (want wees nou eerlijk, daar heb ik toch helemaal geen tijd voor?) en misschien vriest het die week wel en zit ik aan m’n derde portie bananenijs van die dag. Rillend.

Het wordt hoog tijd om eens wat raw vegan recipes te vinden.
Tips zijn altijd welkom :).

M’n volgende lijstje ben ik al weer aan het vormgeven, zo ontzettend leuk! En dit keer concreet, haha.

Liefs!

kattencafé op z'n kop vegan groningen
Previous Post
Dagje Groningen
analoge fotografie pentax asahi
Next Post
Analog Sunday #18

3 Comments

 • 23 september 2016 at 9:21 am

  Wat een toeval, mijn lijstje loopt ook tot 17 oktober, want dan ben ik jarig! Wat grappig!
  & wat leuk dat je nu ook een bulletjournal bijhoudt, ik kan echt niet meer zonder. Een bulletjournal is zo fijn. Ik merk dat ik veel overzichtelijker ben geworden in mijn schrijven (en mijn hoofd!) heerlijk!
  Succes met de laatste maand van je lijst!
  Liefs

  Reply
 • 25 september 2016 at 8:44 am

  Een ding is volgens mij in ieder geval wel gelukt, ook al stond die misschien niet op je lijstje, je bent wat minder streng voor jezelf en meer relaxed, maar dat is natuurlijk mijn idee naar aanleiding van je blog, dus geen idee of het klopt. Succes met alles!

  Reply
 • 25 september 2016 at 11:07 pm

  <3 Liefde voor je lijstje, je updates, je haar, Guusje en alle mooie foto's!

  Reply

Leave a Reply