15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Analog Sunday #18

5 Comments
analoge fotografie pentax asahi

HOI IK BEN VANDAAG NAAR DE EFTELING
ZIN IN
ZIN IN
ZIN IN
Heel veel snoepjes eten en het Sprookjesbos in en wandelen en in de Python en lachen en in het Schommelschip en in de Baron en de Droomvlucht en de Villa Volta en het snoepwinkeltje en op een paddenstoel waar muziek uit komt en op de foto.

Met mijn lieve lieve broertje en zusje en zijn vriendinnetje en haar vriendje en ik en mijn vriendje. GEZELLIG. ZIN IN. EXCITED EN HYPER EN LEUK.

analoge fotografie blog vegan spreewald

Analoogjes uit Duitsland

Maar eeerrrrst, foto’s!
Foto’s uit het Spreewald in Duitsland, onder Berlijn. Foto’s uit het prachtige bos daar met de mooie hoge bomen.
Oh en die foto met die streepjes en stippen, dat was mijn first attempt to sterren fotograferen met lange sluitertijd. Maar ik had niet zo’n handig dingetje bij me om op afstand de shutter button in te drukken dus ik moest mijn camera vast houden. En dan pas voel je hoeveel je ademhaling ervoor zorgt dat je hele lichaam beweegt, als je zo stil mogelijk op je hurken moet zitten. Moeilijk. En het was donker.

Maar die donkerte, die zie ik nooit. Ik woon in een stad en in principe is het hier altijd licht. Op de campings zag ik weer sterren in de lucht en ik heb ontzettend vaak naar boven gestaard, als ik terugliep van de wc naar de camper, omdat het zo prachtig was en omdat het zo zeldzaam is. Zonder wc-rol onder m’n arm; alle Duitse campings hebben wc-papier.

Ik zou zo graag vaker in een open veld willen liggen en naar de sterren willen kijken. Een aantal jaren terug, op vakantie in Frankrijk, hebben Lucas en ik ons luchtbed uit de tent gehaald en ‘m neergelegd op de grond. We dekten een campinglamp af met een handdoek en keken naar de sterren tot we in slaap vielen. En toen wakker werden van de muggen, geloof ik.

analoge fotografie blog vegan spreewald

analoge fotografie sterren lange sluitertijd

spreewald duitsland analoge fotografie blog

analoge fotografie blog vegan spreewald

analoge fotografie blog vegan duitsland

analoge fotografie blog vegan spreewald

analoge fotografie blog vegan spreewald

En het wordt ook nog eens 25 graden Celsius in da Efteling vriend.
Ik heb er ZO’N ZIN IN (ik schreef dit berichtje natuurlijk al eerder en toen had ik er dus al ZO’N ZIN IN).

Jij ook een fijne zondag, liefs!

hortus botanicus amsterdam zomer vegan
Previous Post
24 before 25 update #10
hortus botanicus amsterdam cacti vegan
Next Post
Op een bloedhete zomerdag naar de Hortus in Amsterdam

5 Comments

 • 25 september 2016 at 9:23 am

  Ik vind ze weer mooooi, helemaal Tumblr waardig! <3 En yay de Efteling, have fun! 😀

  Reply
 • 25 september 2016 at 10:51 am

  Prachtige foto’s, ze stralen echt zo’n melancholisch herfstsfeertje uit! Veel plezier in de efteling 😀

  Reply
 • 25 september 2016 at 3:25 pm

  Ooooh zo mooi! Veel plezier vandaag!

  Reply
 • 25 september 2016 at 6:10 pm

  Hopelijk had je een fijne dag in de Efteling! Maar dat hoef ik vast niet te vragen, hihi. Je foto’s zijn weer onwijs mooi, je legt er steeds zo’n mooie sfeer in. Liefs!

  Reply
 • 27 september 2016 at 6:02 pm

  Mooie analoogjes!! Volgens mij was de Efteling wel geslaagd, zag allemaal blije gezichten voorbij komen.

  Reply

Leave a Reply