15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Op een bloedhete zomerdag naar de Hortus in Amsterdam

10 Comments
hortus botanicus amsterdam cacti vegan

Ik keek er al weken naar uit; de Hortus Botanicus in Amsterdam. Want daar had ik al zo vaak plaatjes van gezien op Instagram. Daar zouden hoge cactussen te bewonderen zijn. Daar kon ik gelijk een uitstapje maken naar een van de vele fijne vegan hotspots. En dat deed ik.

Met de trein naar Amsterdam in een zwart zomerjurkje – het enige jurkje waar echt geen bh onder moet, anders zie je die sluiting op de blote rug van het jurkje. Beetje ongemakkelijk soms, maar goed. Het was toch te warm voor ondergoed (grapje)(het was wel heel warm trouwens). Ik verdwaalde en nog eens en uiteindelijk kwam ik in de Hortus Botanicus terecht. Ik deed alles super rustig aan (dat moest ook wel anders raakte ik oververhit – had ik al gezegd dat het WARM was?) en bewaarde de cactussen voor het laatst, want dat was het leukst.

hortus botanicus amsterdam cactus vegan

hortus botanicus amsterdam cactus vegan

hortus botanicus amsterdam cactus vegan

Hortus Botanicus Amsterdam

En ik vond de tuin moooooooi. Alles. Ook toen ik ook daar weer verdwaalde (dat kompas wat mannen hebben in hun hoofd zou ik ook wel handig vinden) en de cactussen niet kon vinden toen ik daar toch echt klaar voor was. De andere kassen waren ook ontzettend mooi, wauw, wat prachtig zeg. Ik bleef maar plaatjes schieten en ik heb bijna een heel rolletje analoog geschoten. Bijna. Dus nog niet helemaal vol. Dus nog niet ingeleverd, helaas. Wat een groen en wat een planten, ook zo hoog en zulke grote bladeren. Het zweet stond op m’n rug en ik deed alles zo relaxt als ik kon en ik genoot met volle teugen van de prachtige warme tropische kassen.

hortus botanicus amsterdam cactus vegan

hortus botanicus amsterdam cactus vegan

hortus botanicus amsterdam cactus vegan

Reizen met trams als niet-Amsterdammer

Nadat ik zo’n twee en een half uur in de Hortus was geweest, begon ik aan een reis naar Koffie ende Koeck. Echt zo’n plek waar ik al honderd jaar naar toe wilde maar bij gebrek aan een studenten ov was het vrij onmogelijk. Nu was het moment.
Maar Amsterdam bleek groter dan ik dacht.
En de trams werken anders dan ik gewend ben.
Zowel dat je niet bij alle deuren kan in- en uitstappen en
zowel dat sommige haltes dezelfde naam hebben maar dat je dan dus om de hoek moet staan.
En zo duurde de reis toch best lang, omdat er hier en daar een een tram gemist werd.

hortus botanicus amsterdam cactus vegan

hortus botanicus amsterdam cactus vegan

hortus botanicus amsterdam cactus vegan

Koffie ende Koeck

Maar eenmaal aangekomen ging ik heerlijk zitten in het ook oh zo warme Koffie ende Koeck. Toen ik binnen liep rook het al fantastisch naar warme taartjes en wist ik gelijk dat ik op de goeie plek aangekomen was. Ik bestelde een super super lekker taartje met kiwi erop en een Fentimans rose lemonade, oh zo lekker. En ik hou helemaal niet van prik. Daarna kwam er nog een ijskoffie achteraan, want daar was ik ook wel echt aan toe (en de dames van Koffie ende Koeck ook).

koffie ende koeck amsterdam vegan

hortus botanicus amsterdam cactus vegan

hortus botanicus amsterdam cactus vegan

Gekaapt

Vlak bij Koffie ende Koeck had ik een mooie winkel gezien, die er vanuit de tram uit zag als een prachtige tweedehands winkel, maar het bleek een fantastische eerstehands winkel te zijn: Gekaapt. Met ook tweedehands spullen trouwens, maar die wel weer helemaal mooi waren gemaakt. Super veel fijne spullen en als ik meer moneys had gehad, had ik de handgrepen in de vorm van aapjes en ananassen en olifanten gekocht en door het hele huis verspreid. Daar zag ik ook het boek ‘The homemade vegan pantry’ en helaas was het zo’n inkijkexemplaar, dus hij was niet meer zo mooi (en toen bestelde ik ‘m gelijk online en bleek ‘ie op internet veel goedkoper te zijn, lucky me).

hortus botanicus amsterdam cactus vegan

Wildernis

Toen de reis naar huis. Het was dus warm die dag en ik snapte weer niks van het ov, dus ik was er wel aan toe om gewoon in de trein te zitten die me gelijk naar Roffa centraal bracht.

Onderweg in de tram reed ik langs Wildernis aka plantenhemel aka ik-wil-hier-alles-kopen en ik kon nog net op tijd uit de tram springen om er langs te gaan. Ik was er net voor sluitingstijd en kon nog even rondkijken (en o m g ik moet er de volgende keer echt heen met een zak vol geld, want wauw wauw wauw wat een super fijne plantjes en spulletjes en er een koffietje drinken lijkt me ook echt niet verkeerd).

Ik kon natuurlijk niet weggaan zonder plantje en kocht een super cute plantje (geen idee hoe die heet, hieronder zie je ‘m, als je het weet mag je het zeggen plz!). Ik had mezelf namelijk beloofd dat als ik een plant zou tegenkomen met zulke blaadjes dat ik ‘m zou kopen – ik vond het in de Hortus zo super prachtig, dat soort planten. De planten die ik daar zag waren wel ongeveer dertig keer zo groot en dit plantje was wel héél klein, maar wel heel lief.
Hij heeft veel water nodig. Niet vergeten.

wildernis amsterdam cactus vegan

wildernis amsterdam cactus vegan

En naar de trein. Moe.

Naar huis. Met de tram. Een vieze man pakte nog even mijn arm beet aan terwijl ik bij de tram stond te wachten. Ik dacht dat hij iets wilde vragen maar hij bleek me gewoon even aan te willen raken. En mijn reactie? ‘wilt u dat alstublieft niet doen?’. En toen dacht ik JEZUS Sanne kom alsjeblieft even voor jezelf op. Die man moet met zijn vieze tengels van je afblijven en je had hem tussen z’n benen moeten schoppen.
Volgende keer misschien.

hortus botanicus amsterdam cactus vegan

hortus botanicus amsterdam cactus vegan

hortus botanicus amsterdam cactus vegan

Lezen in de tram. En nog meer lezen. In De honderjarige man die uit het raam klom en verdween, trouwens. Die schoolreisjes naar Tilburg helpen ook wel mee om boeken te lezen trouwens, heel fijn. Die reis naar Groningen trouwens ook, jeetje wat was dat een lange reis zeg.

Fijne woensdag poesjes, liefs.

analoge fotografie pentax asahi
Previous Post
Analog Sunday #18
velux monstera inspiratie urban jungle
Next Post
Drie blogposts over veganisme die je aan het denken zetten

10 Comments

 • 27 september 2016 at 11:12 am

  Het ziet eruit als een heerlijke dag, ik krijg meteen ook zin om naar de hortus te gaan! Eens kijken wanneer ik dat kan combineren met een dagje Amsterdam!
  Liefs

  Reply
 • 27 september 2016 at 6:55 pm

  Je foto’s hebben echt zo’n summervibe! Altijd leuk, want nu ben ik verkouden en is het koud buiten, bwek. Die hortus wil ik echt graag eens bezoeken, haha. Liefs!

  Reply
 • 27 september 2016 at 10:18 pm

  Ik heb geen idee hoe dat plantje heet maar ik weet wel dat ik ‘m heel cute vind. Ik heb wel een plantje dat er een beetje op lijkt, maar die is toch net anders. Die is ook heel cool trouwens, ik noem ‘m mijn Harry Potter plantje want hij is een beetje magisch. Als je de blaadjes kietelt vouwen die naar elkaar toe, DAT IS TOCH COOL.

  En Wildernis is heel erg fijn! Behalve voor mijn studentenbudget.

  Oh en wees qua tramstruggles blij dat je niet in Den Haag woont. We hebben in het centrum een halte die zich zowel onder als boven de grond bevindt. Niet te doen. Maaaar ze hebben daar wel een coole postergallerie onder de grond 😀

  Liefs! Lisa

  Reply
 • 27 september 2016 at 11:51 pm

  Wat een heerlijke groene blog heb je geschreven! We krijgen gelijk zin om ook naar Hortus Botanicus te gaan en taart met een stukje kiwi te bestellen bij Koffie ende Koeck!
  Mooie foto’s ook!

  XXX ELCKE

  Reply
  • 29 september 2016 at 2:10 pm

   Lief van je! En ook vet lief dat je dit berichtje deelde op je Instagram, dankje! Liefs xxx

   Reply
 • 28 september 2016 at 11:31 am

  Wat een gave foto’s! Ik hooooud van botanische tuinen! Ik ben laatst in de Oude Hortus in Utrecht geweest, dat is ook al zo’n pareltje.
  Oh en trams in Amsterdam… je bent niet de enige die er niets van snapt, haha. Ik vind het ook altijd een ramp, dus eigenlijk zorg ik er altijd voor dat ik een Amsterdam-kenner bij me heb, haha.

  Reply
  • 29 september 2016 at 2:09 pm

   Haha, dat is een goeie tip voor de volgende keer, aan Amsterdam-kenner meenemen voor de trams! Gelukkig ben ik niet de enige die het lastig vind, haha. Ah, de botanische tuin in Utrecht ben ik nog nooit geweest! Daar wil ik dan gelijk ook heel graag naar toe. Liefs!

   Reply
 • 28 september 2016 at 6:48 pm

  Wat een leuk blogje weer met super prachtige foto’s!!! Ik ben ook nog nooit in de Hortus A’dam geweest, zo te zien zeker de moeite waard.

  Reply
 • 6 oktober 2016 at 10:08 am

  Oeh wat een heerlijke plek! Ik ben er nog nooit geweest, maar wil er zeker eens naartoe 🙂

  Reply
 • 11 oktober 2016 at 12:05 pm

  Wat een mooie foto’s, en wat een fijne schrijfstijl, heel rustgevend of zo, hihi

  Reply

Leave a Reply