15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Analog Sunday #19

3 Comments

Zomerplaatjes

Terwijl we alweer met sjaals lopen en ik stiekem alweer de verwarming iets hoger zet. En dekentjes over me heen sla als ik een film kijken en m’n Dopper plaats heeft gemaakt voor grote glazen thee. Want veel water drinken op een dag lukt me echt niet meer.
Nog wat analoge plaatjes van de vakantie dus. Een aantal foto’s van bij m’n schoonouders, waar Guusje verbleef, en twee plaatjes uit het Spreewald, dat onder Berlijn ligt.

analog photography blog germany cows

analog photography blog cat

De volgende keer plaatjes uit Gent!
En als ik ook nog eens even m’n laatste rolletje volschiet (want dat is ‘ie al bijna) dan heb ik heel veel foto’s van de Hortus Botanicus in Amsterdam! Dan schiet ik ineens heel intens heel veel analoge foto’s en dan die laatste plaatjes maak ik niet, waardoor het rolletje heel lang in de camera blijft en de foto’s verstoffen.

analog photography blog cat germany

analog photography blog

Soms wil ik héél snel m’n foto’s hebben en dan heb ik héél snel m’n negatieven terug, foto’s van bijvoorbeeld een week geleden. En dan vind ik het soms niet eens zo super leuk omdat ik dan nog heel goed weet wat ik voor plaatjes had geschoten. Ik weet het niet echt meer van de Hortus en ik weet ook niet of er nog meer op dat rolletje staat, eigenlijk. Spannend dus, want het zijn wel zo’n 36 foto’s. Yay!

Misschien best oké, geen werkende lichtmeter?

Nog een paar plaatjes dus, een paar negatieven belichten met m’n Asahi Pentax. Nog steeds super blij dat ik deze camera weer kan gebruiken en ondanks dat de lichtmeter het weer niet doet, heb ik een app die prima werk levert vind ik. Dus dat is heel fijn! Al zou ik natuurlijk het liefst de ingebouwde lichtmeter gebruiken, want elke meer meten met m’n telefoon is soms best een gedoe. Ik merk ook dat vaker gok en misschien is dat ook wel goed, want zo leer ik m’n camera kennen met z’n sluitertijden en diafragma’s, maar ik wil natuurlijk geen mislukkingen.

analog photography blog pilea monstera

analog photography blog cat

En iets heel anders – mijn minor is zo leuk!

Ohja ik moet jullie binnenkort écht over m’n minor vertellen WANT HET IS ZO LEUK! Ik krijg nu fotografie bijvoorbeeld, en voor vorige week hadden we de opdracht zelfportretten te maken. Als ik het durf plaats ik ze ook hier op m’n blog, haha, maar zoals je snapt zijn zelfportretten even andere koek dan wat ik normaal fotografeer. En dan is er dat scherpstellen nog, als de camera op een statief staat en ik 10 seconden heb om in de juiste houding te gaan staan (zoals chillend naast Guusje op de bank, mijn gezicht verborgen achter al mijn planten, een jankende kop of mijn hand in het weerkaatsende licht van de spiegel die ik brak).

En verder is de minor ook heel tof, ik schrijf er binnenkort wel iets over want het is te leuk niet te delen! Ik ben het alleen niet gewend, dingen delen over m’n studie (want wat valt er te zeggen over Sociaal Pedagogische Hulpverlening? Ik vind het een super leuke studie, maar geen studie waar ik inspiratie uit put om iets over te schrijven op m’n blog). Maar dit voelt even anders. Meer passie enzo want fotograferen en schrijven is COOL en het voelt gewoon weer zo goed om terug te zijn op een kunstacademie, musea te moeten bezoeken (wat dus niet voelt als moeten), te schrijven voor een opdracht en elkaars foto’s te bespreken.

En ik krijg performance.
Dat is even een vak apart.
Heel tof maar zo onbekend nog!

Liefs!

aubergine pizza vegan cheese basil
Previous Post
Vegan aubergine pizza’s
plantaardigheidjes webshop vegan
Next Post
De Plantaardigheidjes webshop

3 Comments

 • 9 oktober 2016 at 11:17 am

  super fijn dat je minor zo leuk is! ik ben wel benieuwd naar je zelfportretten als je ze durft te posten 🙂 en deze foto’s zijn ook weer mooi!

  Reply
 • 10 oktober 2016 at 8:39 am

  Mooie foto’s !! Wat leuk dat je in je studie nu ook je creativiteit kwijt kunt.

  Reply
 • 10 oktober 2016 at 8:11 pm

  Wat een mooie foto van de druivelaar! Zo leuk om te lezen hoe enthousiast je bent over je minor, fijn dat je het zo leuk vindt! 🙂

  Reply

Leave a Reply