15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

De Plantaardigheidjes webshop

10 Comments
plantaardigheidjes webshop vegan

De blog van Daniëlle, Plantaardigheidjes, is één van de eerste blogs geweest die ik ging volgen toen ik geïnteresseerd raakte in veganisme. Op haar blog kan ik altijd terecht voor hele mooie recepten die met veel zorg zijn gemaakt, dat straalt er vanaf. Ook leerde ik mede door haar blog waarom zuivel en eieren niet diervriendelijk zijn en ze heeft me zeker geholpen om de stap naar het veganisme te zetten. Ik ben haar blog met veel plezier blijven volgen en het is me niet ontgaan dat de Plantaardigheidjes webshop werd geopend! En omdat ik dat zo tof vind en omdat er hele mooie en bijzondere producten te koop zijn in de webshop, wilde ik dat graag met jullie delen.

plantaardigheidjes webshop amazake udon vegan

Wat ik zo leuk vind aan de blog van Daniëlle, plantaardigheidjes.nl, is dat zij soms producten gebruikt die voor mij totaal onbekend zijn. Volgens mij heeft ze ontzettend veel verstand van koken en er valt dus altijd wat te leren. Dat maakt de shop ook zo tof – ineens is het veel gemakkelijker om deze mooie ingrediënten ook te gebruiken.

Van Daniëlle heb ik ook nog eens een paar prachtige producten opgestuurd gekregen, die me erg fijn leken. Het zijn allemaal Japans macrobiotische producten, en omdat ik hier ten eerste nog niet zo thuis in ben en daarnaast dol ben op Aziatisch eten, wilde ik dit graag uitproberen.

plantaardigheidjes amazake vegan overnight oats

Amazake en Japanese Genmaicha tea

Allereerste was ik ontzettend benieuwd naar amazake. Ik kwam het tegen in een blogje van Daniëlle, Amazake blauwe bessen ontbijtje. En dat ontbijtje heb ik uitgeprobeerd.
En het was heerlijk! Het deed me denken aan de overnight oats die ik ken, maar absoluut nog niet hoe ik ‘m eerder had gemaakt. De millet amazake heeft een zoetige smaak en geeft een goeie body aan het ontbijtje, en de boekweitkorrels die al even in m’n kastje lagen kregen eindelijk een bestemming. Blauwe bessen erbij, wat zaadjes en pitjes en een goeie scheut ahornsiroop. Daniëlle heeft me zo geïnspireerd met dit ontbijtje dat ik voortaan altijd boekweitkorrels in m’n overnight oats doe, want die boekweit geeft zo’n heerlijke hartige smaak, super fijn in combinatie met het zoete.

plantaardigheidjes webshop amazake udon vegan

De amazake heeft een hele bijzondere lekkere smaak en wordt gemaakt door graan te laten fermenteren. Deze amazake bestaat uit water, gierst, gefermenteerde rijst en zeezout en ook dat vind ik fijn, dat de ingrediënten lekker overzichtelijk zijn en heel natuurlijk.

Dan de thee, de Genmaicha tea. Een hele nieuwe smaak voor me, net zoals de amazake, en ik drink de thee heel graag. Ik vind ‘m goed bij het koudere weer passen en de smaak is goed aanwezig, maar niet te sterk. Het doet me denken aan sesam en heeft iets hartigs. De thee bestaat voor de helft uit groene thee en de andere helft uit geroosterde rijst en dat klinkt misschien apart, maar de smaak wordt er zo goed door! Echt lekkerrrr.

plantaardigheidjes webshop bouillon udon vegan

Noodle bouillon en Japanse Udon Noodles

Ahhhh die bouillon! Ik wist niet wat ik proefde. Zo ontzettend lekker. Ik maakte een noodlesoup met paksoi, de Japanse Udon Noodles, champignons en cashews (en ik probeerde tofu skins te maken maar dat mislukte, al was de smaak wel goed geloof ik) en dat was heel heel erg lekker. Die bouillon jongens, wat een goeie sterke hartige smaak. Het bestaat uit onder andere sojasaus, paddenstoelextract en kelp en die smaken zijn natuurlijk al fantastisch. Ja, als je op zoek bent naar een goeie Japanse bouillon, bestel deze dan even in de webshop.

plantaardigheidjes webshop bouillon udon vegan

En udon noodles! Mijn favoriete noodles! Ik eet ze altijd als ik de lekkerste noodlesoep van de wereld eet, heerlijk heerlijk heerlijk. Hier ben ik dus erg blij mee :).

Plantaardigheidjes webshop

En dan nog even over de webshop zelf. Je vindt er eten als pasta’s, kaasvervangers en supplementen – smaakmakers als olie en sauzen – zoetigheden als bakspullen en koekjes – wijn, thee en sappen – verzorgingsproducten en – non-food, als keramiek en schoonmaakmiddelen. Heel divers dus! Ik vind het heel tof dat er producten te vinden zijn die voor mij nog erg onbekend zijn en lastig te krijgen in de supermarkt of biologische winkel. Daarom biedt de webshop echt een uitkomst. Maar ook voor de meer alledaagse vegan producten kan je er terecht, als vleesvervangers en broodbeleg. En trouwens, voor mensen die willen experimenteren met vegan food wordt dat ineens ook een stuk makkelijker, en dat vind ik ook echt top – die toegankelijkheid van vegan producten voor iedereen :).

plantaardigheidjes webshop vegan blog

Ook dat Daniëlle non-food producten als keramiek en accessoires verkoopt, vind ik tof. Want ook deze producten zijn met zorg uitgekozen, net zoals de rest van de spulletjes die te koop zijn.

Hieronder al een kleine impressie van de webshop, maar eigenlijk wil ik gewoon dat je zelf even een kijkje neemt 😉 in de Plantaardigheidjes webshop!

plantaardigheidjes vegan webshop nederland

Ohja, ik heb gemerkt dat het leuk is af en toe even opnieuw te kijken op de webshop, omdat er steeds weer nieuwe producten te vinden zijn! Die kan je ook vinden onder het kopje ‘nieuw‘.

Omdat ik dus super veel liefde heb voor de blog van Daniëlle, nog even alles op een rijtje:
Instagram: @plantaardigheidjes
Blog: www.plantaardigheidjes.nl
Webshop: www.plantaardigheidjes.eu

Je merkt hoe enthousiast ik ben over deze webshop! Vegan food voor iedereen en allemaal op één plek. FIJN!

Liefs!

Previous Post
Analog Sunday #19
selfportrait omdat ik dat wil digitale fotografie
Next Post
Zelfportretten en gebroken spiegels

10 Comments

 • 11 oktober 2016 at 9:07 am

  Wow, wat gaaf! Ik ga zeker een kijkje nemen, dit vind ik echt leuk 🙂

  Reply
 • 11 oktober 2016 at 10:39 am

  Wat een lieve post! Ken je ShopZuiver van Astrid al? Ook zo’n fijne webwinkel van een vegan blogger.

  Reply
  • 24 november 2016 at 6:16 pm

   Hi Martine! Ah nee, die ken ik nog niet! Gelijk ontzettend nieuwsgierig natuurlijk 🙂

   Reply
 • 11 oktober 2016 at 12:04 pm

  Wat een ontzettend fijne blog heb je over Plantaardigheidjes geschreven, dankjewel! Heel erg tof! Gaaf dat de thee en de bouillon ook zo goed bevallen. De thee daar moet ik mijzelf ook nog aan wagen,
  Prachtige foto’s heb je gemaakt, Super!
  Liefs
  Danielle

  Reply
  • 24 november 2016 at 6:17 pm

   Hihi, ik heb zo genoten van je producten! Fijn dat je zo blij met de post bent :). Inmiddels de thee al durven proeven? Hihi, liefs

   Reply
 • 11 oktober 2016 at 1:02 pm

  Leuk dat je zo enthousiast bent! Ik kende ook verschillende producten nog niet … Dank voor de tip!

  Reply
 • 23 november 2016 at 7:27 pm

  Wat leuk! Ik ga even in de webshop kijken. Bedankt voor de tip 😀

  Reply

Leave a Reply