15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Zelfportretten en gebroken spiegels

3 Comments
selfportrait omdat ik dat wil digitale fotografie

Nee, sorry – het zijn niet mijn zelfportretten. Oké, alleen de foto hierboven. Maar ik weet dat ik zondag nog schreef dat ik ze misschien wel zou plaatsen en dat ga ik denk ik ook nog doen! Maar het is donderdag en donderdag is op dit stukje internet een dag met een inspiratiepost.

selfportretten inspiration

selfportretten inspiration

selfportretten inspiration

Ik viel en de spiegel brak

Ik doe nu natuurlijk een geweldige minor, waar ik zondag ook al even over schreef (en waar ik ook over zei dat ik er nog wat over zou posten, jeetje wat beloof ik veel) en het is super leuk! Ik heb nu fotografie and I couldn’t be happier. De opdracht van vorige week was elke dag een zelfportret maken. Nu wist ik dat ik iets meer nodig heb dan de paar minuten na m’n werk en m’n telefoon – nee, zelfportretten kosten tijd, veel tijd soms. Soms een paar uur. Soms kost het ook tranen en geld trouwens, want jeetje wat onhandig; ik zat nog geen seconde op m’n fiets en we vielen allemaal: mijn fiets, de spiegel en ik. Spiegel kapot, ik huilen, vriendje boos (want hij had me gewaarschuwd, het was helemaal terecht dat hij boos was). En ineens leek de badkamer een stuk kleiner.

selfportretten inspiration

selfportrait inspiration

selfportrait inspiration

En toen moest ik een nieuwe spiegel kopen en dat kostte geld. Want de bus kostte geld en de spiegel kostte geld (no way dat ik nog eens op de fiets een spiegel mee ging nemen).

De stukjes spiegel leverden wel zelfportretten op, dus dat scheelt dan weer denk ik. Check bijvoorbeeld bovenste foto.

selfportrait inspiration

selfportrait inspiration

zelfportretten inspiratie

Zelfportretten inspiratie

Ik kwam langs prachtige inspiratie, waar ik eigenlijk niet zo heel veel aan had. Want uiteindelijk heb ik maar weinig met deze beelden gedaan, maar ik vond ze wel heel mooi en bijzonder en wilde ze graag delen. Ik kwam namelijk op zelfportretten van iemand die zijn depressie op die manier laat zien, heel erg mooi. Ook Vivian Maier kwam uiteraard langs. Ik zocht portretten op met planten en in de natuur, met spiegels en vond er ook een paar met bijzonder licht.

zelfportretten inspiratie

selfportrait inspiration

Pinterest als ultieme verzamelplek

Als je alles wil zien wat ik bij elkaar heb gesprokkeld en, heel belangrijk, wil zien van wie deze plaatjes eigenlijk zijn (want ze zijn allemaal niet van mij!), kun je op mijn Pinterest een kijkje nemen. Ik verzamel daar over het algemeen meer en meer en het blijft zo’n fijne plek om inspiratie op te slaan!

Liefs!

plantaardigheidjes webshop vegan
Previous Post
De Plantaardigheidjes webshop
boekweit glutenvrij rens kroes
Next Post
Ik at een weekje glutenvrij

3 Comments

 • 13 oktober 2016 at 10:51 am

  dit is echt zo vet! de sfeer in jou foto’s is amazing <3

  Reply
 • 15 oktober 2016 at 9:20 pm

  Prachtige inspiratiefoto’s, maar je eigen hand zelfportret mag er ook zijn. Alleen vraag ik me af: heb je dan de stukje spiegel wel weer mee naar huis genomen? Die met dat plantje in de mond van die man… die vind ik wel een beetje luguber, heeft een verstikkende werking zullen we maar zeggen. Maar het is wel een mooie foto.

  Reply
 • 16 oktober 2016 at 8:29 pm

  Oh men, die foto met de man en het wazige en bewegende hoofd is een beetje creepy, maar ook zo ontzettend gaaf! Een heel origineel zelfportret.

  Reply

Leave a Reply