15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Ik at een weekje glutenvrij

4 Comments
boekweit glutenvrij rens kroes

Één week glutenvrij. Ik had gezegd een week raw till four te eten voor m’n 24 before 25 lijstje en ik maakte er glutenvrij van. Gewoon, omdat dat me interessanter leek. Van zaterdag tot vrijdag probeerde ik zo veel mogelijk nieuwe recepten uit en me bewust bezig te houden met het niet eten van gluten en soms was dat best moeilijk!

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om toch niet raw till four te gaan doen. Ik had er niet zo’n zin in, eerlijk gezegd. Ik had weinig inspiratie en ik had het ook al eens eerder gedaan en dat maakte het gelijk ook iets minder interessant. Maar uiteraard hoor ik een heleboel over gluten, glutenvrij eten en glutenintoleranties of -overgevoeligheden. Het leek me super interessant om te ontdekken wat mensen met een glutenintolerantie of -overgevoeligheid niet mogen eten, waar ze op moeten letten en tegenaan lopen. Omdat het soms echt super lastig moet zijn om ergens allergisch voor te zijn! Ik ben zelf helemaal nergens allergisch voor (geloof ik)(alleen soms van fruit met schilletjes krijg ik jeukende lippen en van sommige nootjes een kriebelige keel) en kan alles eten wat ik wil. En uiteraard ondervind ik dat niet binnen een week, hoe lastig het moet zijn. Maar het leek me interessant om eens uit te proberen.

Daarnaast leek het me dat het meer uitzoekwerk zou zijn dan bijvoorbeeld voor raw till four, en dat vond ik leuk. Ook verwachtte ik dat het me nieuwe recepten zou opleveren en ik anders naar eten zou gaan kijken. En dat ik dus zou ondervinden hoe het zou zijn om glutenvrij te móeten eten, als je daar een intolerantie of overgevoeligheid voor hebt.

Welke fijne glutenvrije recepten heb ik uitgeprobeerd?

Nou echt een paar heerlijke! Niet dat ik dacht dat glutenvrij eten vies zou zijn, natuurlijk niet (dat zou wel heel kort door de bocht zijn, vooral omdat ik het zo jammer vind dat sommige mensen denken dat vegan eten vies is (en ik dus van vies eten hou)). Het waren allemaal nieuwe recepten. Ik keek op de blog van Charelle, ik keek in het kookboekje van Rens Kroes en maakte steeds weer nieuwe ontbijtjes. En super super jammer dat ik hier geen foto had gemaakt hiervan, want ik maakte als eerste ontbijtje een breakfast quinoa rice pudding en LEKKER want het is als een soort toetje, een rijsttoetje, maar dan als ontbijt. Heerlijk. Wel een beetje te zoet, voor mij. Maar wel heerlijk. Wil je het maken? Check de website die ik vond via Pinterest.

Ayurvedisch Gierst Ontbijtje

Ah, dit ontbijtje moet je echt maken. Of je nou vegan of niet, glutenvrij of niet, ayurvedisch of niet eet – dit ontbijtje is super super lekker. Het is een gierst ontbijtje met abrikozen en sinaasappel en daardoor zit er zo veel smaak aan. Ik heb het niet met kokosmelk gegeten, maar wel nog getopt met chiazaadjes en nog wat toppings. Hmmm.
Check het recept van Charelle op haar blog!
charelle scent of cinnamon vegan glutenvrij

Boekweitpapje

Ah jeetje dit was LEKKER. Het is een ontbijtje met boekweit en zoals ik in het blogbericht dat gaat over de webshop van Plantaardigheidjes (check de webshop! :D) al verteld, ben ik sinds kort verzot op boekweit in m’n ontbijt. Verder gaat er uit m’n hoofd nog cacao en dadels in en je topt het met plakjes banaan en tahini. Niet normaal, zo ontzettend lekker – een soort chocoladetoetje, en zoet, met de smaak van sesampasta… hmmm. Het recept komt uit On the go, één van m’n favoriete kookboeken, van Rens Kroes!
boekweitpap vegan glutenvrij

Muffins!

Toevallig ook uit het boekje van Rens Kroes. Eigenlijk hoorde ’t met glutenvrije havermeel, maar ik maakte ’t met boekweitmeel en hmmmm. Het is een muffin met dadels en blauwe bessen, super fijn tussendoortje.
rens kroes vegan glutenvrij

Als ontbijtjes bestonden dus uit het gierstontbijtje, het boekweitpapje en ik maakte overnight oats, maar dan zonder havermout. Want er is natuurlijk wel glutenvrije havermout, maar ik at weer eens teff. Ook weer eens leuk om te proberen!

Ik vond het super interessant om te doen! Wel soms lastig – ik at plots zonder erbij na te denken een cracker, oeps!

Eet jij (wel eens) glutenvrij?

Liefs!

selfportrait omdat ik dat wil digitale fotografie
Previous Post
Zelfportretten en gebroken spiegels
Next Post
Mijn 25 before 26 lijstje!

4 Comments

 • 15 oktober 2016 at 10:06 am

  Ik eet zelf niet glutenvrij, maar één van mijn beste vriendinnen wel, dus tijdens feestjes, verjaardagen en etentjes houden we er rekening mee. Het is soms best wel een uitdaging inderdaad (want gluten zitten, net als lactose bijv, ook in producten waar je het helemaal niet van verwacht). Ik vind het wel een leuke challenge! Sowieso hou ik van challenges en dingen uitproberen. Deze gerechten zien er allemaal heerlijk uit! 🙂

  Reply
 • 15 oktober 2016 at 11:51 am

  Super interessant! Lijkt me zo lastig om geen gluten te mogen, het zit in superveel dingen! Na zo’n weekje weet je wel hoe dat is, en je hebt nog heerlijke ontbijtjes gegeten zo te zien 🙂 X

  Reply
 • 15 oktober 2016 at 2:18 pm

  Wat goed dat je dit eens probeerde! Dit wil ik ook eens doen, en net voor dezelfde reden als jij het deed. Ik kende ’n jongetje dat echt aan bijna álles allergisch was, dat moet echt ongelooflijk moeilijk zijn soms. Al went het misschien wel, maar toch.. Je foto’s zien er heeerlijk uit! Liefs 🙂

  Reply
 • 16 oktober 2016 at 6:58 am

  Oooh zo leuk dat je mijn ontbijtje probeerde tijdens je glutenvrije week! ^^ VInd het dapper dat je de gluten een week liet staan, toch een uitdaging! Ik word nu wel steeds nieuwsgieriger naar dat boek van Rens Kroes, wilde het eerst niet kopen omdat ik niet zo’n hoge verwachtigen had, maar hoor toch van iedereen goede verhalen! En grappig van die cracker, die fout maakte ik ook op mijn eerste glutenvrije dag, haha!

  Reply

Leave a Reply