15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Mijn 25 before 26 lijstje!

14 Comments

Hoera hoera hoera – nee dit kan je natuurlijk eigenlijk niet voor jezelf zeggen. Maar ik ben dus JARIG! Vijfentwintig, phoe phoe, super oud. Mijn lieve papa en mama komen vandaag op de koffie en als snackje maakte ik deze vegan healthy snickers en ik hoop zo dat ze gelukt zijn, want als ze dat zijn, zijn ze vast en zeker delicious. Ik weet stiekem al wat ik ga krijgen van m’n ouders en daar ben ik nu al super enthousiast over maar ik heb het nog niet gekregen dus ik ga het ook nog niet vertellen. Maar ik vind het altijd zo super fijn om naar m’n ouders te gaan of als ze bij mij op bezoek komen, dus daar heb ik al helemaal zin in .

Zondag vierde ik mijn verjaardag ook al bij m’n lieve schoonouders en dat was heel gezellig, met lieve familie en ze hadden ervoor gezorgd dat ALLES op tafel vegan was! Wauw! Koekjes, snackjes, het heerlijke avond eten (gado gado hmmmmmmmm) en iedereen vond het eten super lekker en ik maakte ook een appeltaart en die was heel goed gelukt!

vegan applepie appeltaart

Volgend jaar op mijn verjaardag – omg het leven is zo onvoorspelbaar

Ik vind het wel super bijzonder. Vorig jaar wist ik vrijwel precies waar ik dit jaar op mijn verjaardag zou staan: in de vierde van mijn studie, bezig met mijn minor. Ik zou weer reisrecht hebben en hetzelfde zaterdagbaantje hebben. Het leven was nog vrij voorspelbaar. Ik zou nog steeds wonen in het super fijne huis in Rotterdam Noord met Lucas en ons katje. En hoewel het hele leven eigenlijk heel onvoorspelbaar is, is dit wel inderdaad zo zoals ik dat vorig jaar dacht. Maar volgend jaar.. volgend jaar op 18 oktober? Ik heb werkelijk geen idee. Ja, een diploma op zak. Maar het jaar na mei, hoe ik dat voor me zie, is nog helemaal leeg. Wit. Heb ik een baan? Fulltime, parttime? Is het blogplezier nog meer gegroeid? Wonen Lucas en ik met z’n tweeën of met andere studenten? Ben ik gelijk een thuisstudie gaan doen, woon ik nog in Nederland, eet ik vegan (eh ja DUH dat natuurlijk wel)? Er zal zo veel gaan veranderen omdat ik straks afgestudeerd ben en dat is prima, maar wel echt super super super spannend.

Nou goed, laat ik me eerst bezig houden met het lijstje. En de eerst komende maanden. En het huiswerk voor morgen.

En deze super cute & tevreden chillende poes.

crazy cat lady

Jarig dus een nieuw lijstje: 25 before 26

Vorig jaar maakte ik voor het eerst zo’n lijstje, een 24 before 25 lijstje, en dit beviel me zo goed! Ik heb van jullie super veel bruikbare tips gegeven over hoe ik het best punten kan beschrijven – ze waren vaak niet concreet genoeg en zo kwam ik er eigenlijk niet aan toe. Dus dat doe ik dit jaar anders! Ook heb ik een super fijne bullet journal en daar kan ik heel goed in bijhouden wat ik wel en niet doe. Ook heb ik categorieën aangebracht in het lijstje, wel zo makkelijk vond ik.

bird vegan for the animals

Duurzaamheid

1. 1 x per twee weken met restjes koken en op die manier geen eten meer weggooien
2. M’n verzorgingsproducten langzaam omgooien naar zero waste producten
3. 1 x per maand spullen uitzoeken en deze verkopen, weggooien of weggeven
4. 1 x per maand een duurzame tip opvolgen uit ‘Niets verspillen doe je zo!
5. Een jaar lang sparen in een spaarvarken

lieve lucas

Happy & healthy

6. The Happiness Project doen vanaf januari
7. 8 uur per nacht slapen
8. Elke maand minstens één uitstapje maken met Lucas
9. Minstens 5 dagen per week 10.000 stappen zetten
10. De Miracle Morning nog voor 2017 een kans geven
11. Niet meer boven de 55 kilo wegen
12. Het One Second Everyday project blijven doen
13. 1 x per week opruimen
14. 1 bericht per maand schrijven over geluk
15. Kaartjes sturen
16. Mijn studentenreisrecht optimaal gebruiken

vegan fruitsalad fruitarian

Vegan

17. 2 x per maand een recept maken van een blog of uit een tijdschrift
18. 1 x per maand iets nieuws dat vegan is uitproberen
19. 2 x per maand koken uit een kookboek

plants vegan cat

Zelfontplooiing

20. Bloggen, bloggen, bloggen
21. 1 boek per maand lezen
22. Een pinhole camera maken
23. Weer eens zelf negatieven ontwikkelen en afdrukken
24. M’n polaroidcamera voor het eerst uitproberen
25. Alle analoge camera’s eens oppakken en weer gebruiken

analog camera pentor super tl

Best een tof lijstje vind ik! Ik zat eraan te denken om ook nog iets met planten in het lijstje te doen of met boeddhisme, maar ik wist niet precies wat en hoe.

Hele fijne dag vandaag! Als je vakantie hebt, enjoy! Ik heb volgende week een weekje vrij en er staat in ieder geval een dagje Gent gepland voor m’n scriptie, nu al zin in. En zin in vandaag, natuurlijk! Want jarig zijn is LEUK. Lieve papa en mama komen langs en dat is altijd fijn :).

Heel veel verjaardagliefs!

boekweit glutenvrij rens kroes
Previous Post
Ik at een weekje glutenvrij
hortus botanicus amsterdam zomer vegan
Next Post
Mag ik jou een kaartje sturen?

14 Comments

 • 18 oktober 2016 at 8:01 am

  Gelukkige verjaardag, Sanne! 🙂
  Die taart ziet er echt zo geweldig uit, amai. Een spannend jaar voor jou, dat begrijp ik. Maak er het beste van!

  Reply
 • 18 oktober 2016 at 11:09 am

  Van harte gefeliciteerd! Heerlijk dat alles vegan was, die appeltaart zag er heel goed uit. Liefs

  Reply
 • 18 oktober 2016 at 1:58 pm

  Hee schatje !!
  Jij gaat het nog druk krijgen in he nieuwe levensjaar hihi!!
  Geniet van vandaag <3
  XXX

  Reply
 • 18 oktober 2016 at 5:00 pm

  Wat houdt dat studentenreisrecht precies in? Dat kennen we niet in België, denk ik. En een gelukkige verjaardag!

  Reply
 • 18 oktober 2016 at 6:29 pm

  Hoeraaaa heel erg gefeliciteerd nog!!
  Ik ben ook net bezig met zo’n lijstje, merk dat ik wel een beetje sturing wil in mijn komende jaar 🙂

  Reply
 • 18 oktober 2016 at 6:47 pm

  Nog een gelukkige verjaardag! 😀 Ik hoop dat het je lukt om je aan je lijstje te houden.

  Reply
 • 18 oktober 2016 at 10:11 pm

  Jeeej, gefeliciteerd! Hopelijk heb je een mega leuke dag gehad 🙂

  Reply
 • 19 oktober 2016 at 12:18 am

  Gelukkige verjaardag! En veel succes met je nieuwe verjaardagslijstje. Ik doe zo’n lijstje ook al een paar jaar en hoewel het me nog nooit gelukt is om alles af te strepen, is het al een deel van de pret om na te denken over je doelen en alles uit te schrijven .

  Reply
 • 19 oktober 2016 at 10:56 am

  Nog van harte gefeliciteerd Sanne! Blij dat je zo’n leuke dag hebt gehad en ik vind je lijstjes enorm inspirerend!!

  Liefs, Merel
  http://www.healthywanderlust.nl

  Reply
 • 19 oktober 2016 at 11:25 am

  Proficiat, hopelijk heb je een fijne dag gehad! En heel veel succes met je lijstje!

  Reply
 • 19 oktober 2016 at 8:37 pm

  Woohoooo, gefeliciteerd! Ik ben een dagje eerder dan jij <3 Ik heb een feestweek en heb daarmee ook je verjaardag gevierd! Ik vind het een heerlijke lijst en ik kijk uit naar hoe je het allemaal gaat invullen! Hij is in ieder geval lekker concreet en inspirerend! Ik ga van de week nog even mijn lijst online zetten 🙂 Ik hoop dat je een fantastische dag hebt gehad, maar dat moet wel, met je fijne familie en Lucas!

  Reply
 • 25 oktober 2016 at 5:53 pm

  Van harte nog, Sanne! 🙂 Mooie dag gehad?

  Reply
 • […] receptjes uit. Dingen die ik al honderd jaar wil maken (whoehoe kan ik dat ook weer van m’n lijstje […]

  Reply
 • […] was december voor mijn 25 before 26 project? Wat heb ik gedaan en wat vooral niet? En begin ik in januari met The Happiness Project? Ik kan in […]

  Reply

Leave a Reply