15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Analog Sunday #20

12 Comments

Joepieeeeee nieuwe analoge foto’s! Ik had bijna het hele rolletje volgeschoten bij de Hortus Botanicus in Amsterdam op die bloedhete septemberdag (oh wat was dat HEERLIJK) en daarna de camera weer een paar weken laten liggen. Elke keer dacht ik weer ‘ah ik moet echt m’n rolletje volschieten want dan kan ik eindelijk de Hortus foto’s bekijken’ mais non, ik schoot niks vol en de camera bleef staan.

Tot ik op een dag de camera oppakte, een paar planten fotografeerde met veel te weinig licht want ik was super ongeduldig en vrij snel het rolletje volschoot en inleverde bij de Hema. En ohja nog meer leuk nieuws, het rolletje was echt 5 dagen eerder al ontwikkeld en lag al klaar bij de Hema dan eigenlijk de bedoeling was, always makes me happy (dus, jij ook, gewoon naar de dag kijken die op het inleverkaartje staat want wie weet, misschien ligt je rolletje al klaar, ontwikkeld en wel!).

Dus, whoehoe I got some new analoge foto’s! Here they come.

analoge fotografie hortus botanicus amsterdam

analoge fotografie hortus botanicus amsterdam

analoge fotografie hortus botanicus amsterdam

Kleuren

Ik ben op zich wel tevreden met de kleuren in de foto’s, al ben ik altijd nog op zoek naar een fotorolletje met echt duidelijke felle kleuren. Natuurlijk bewerk ik m’n digitale foto’s altijd en m’n analoge eigenlijk nooit (soms wat donkerder of lichter, maar de kleuren pas ik niet aan) en dan lijken de kleuren van de analoge foto’s altijd wat vaal en vlak. De tonen in alle plaatjes komen wel erg overeen waardoor het sneller een serie wordt, dat vind ik wel fijn.

analoge fotografie hortus botanicus amsterdam

analoge fotografie hortus botanicus amsterdam

Op zoek naar het perfecte fotorolletje

Ik gebruikte nu dit rolletje, maar omdat het herfst is, wordt met 100 iso schieten wel wat lastiger. Ik denk dat ik sowieso meer afwisseling moet hebben in met welke iso ik fotografeer. Voorheen schoot ik, ’s zomers en ’s winters, met 200 iso. Maar nu denk ik dat ik ’s zomers met 100 iso het best kan fotograferen (dat werkte deze zomer ook echt top! Geen overbelichte foto’s meer!) en ’s winters met 400 iso, maar dat heb ik nog nooit gedaan.

Heb jij een fotorolletje dat echt toffe felle kleuren geeft?

analoge fotografie hortus botanicus amsterdam

analoge fotografie hortus botanicus amsterdam

Foto’s laten afdrukken

Ik wil al super super lang foto’s laten afdrukken. Echt al jaren, haha. Ik vind het steeds te veel gedoe en ik ben bang dat het te veel gaat kosten dus ik doe het steeds niet. Ook in m’n vakantieboekje ontbreken nog analoge en digitale foto’s, omdat ik ze nog niet heb afgedrukt. Ik denk, dat als ik analoge foto’s vanaf de negatieven laat afdrukken, dat ik dan écht de kwaliteit en écht de kleuren kan zien. Mijn scanner is natuurlijk niet super geweldig en misschien zit er sowieso al een bepaalde kleur in waardoor al mijn foto’s een bepaalde tint krijgen. I don’t know. Ik weet wel, toen ik eens foto’s liet afdrukken, ik toen pas echt goed kon zien hoe scherp de foto’s waren en hoe veel details er eigenlijk in zaten!

Fijne zondag!
Liefs

Ps. Verjaardagsfilmpje!

Lucas is zo’n cutie geweest het hele verjaardagfilmpje in elkaar te monteren (met mijn gezicht er dus ook op en al m’n haren overal en onderkinnen enzo) en dat ga ik dinsdag posten! Super leuk! Mocht jij nou echt niet willen dat jouw stukje in beeld komt, please tell me. Ik ga het filmpje op YouTube zetten zodat het makkelijk is ‘m online te zetten. Leuk!

Wil je meer analoge foto’s zien?
Warm en fijn Berlijn
Dubbele belichtingen in prachtig Huis Sonneveld
6 tips om te beginnen met freelensen

vegan verzorgingsproducten dierproefvrij natuurlijke ingredienten
Previous Post
Diervriendelijke verzorging – Biomed: review & winactie! (gesloten)
hortus botanicus leiden
Next Post
Verjaardagsfilmpje! :D

12 Comments

 • 30 oktober 2016 at 1:29 pm

  Haha, ben al benieuwd naar het filmpje! Wat een leuke fotoreeks weer, ik vind het juist leuk dat die kleuren wat minder fel zijn dan normaal: geeft een bepaalde sfeer enzo, en ik herken dan dat die foto’s van jou zijn 🙂 Geniet van je zondag! Liefs 🙂

  Reply
  • 2 november 2016 at 2:20 pm

   Hihi, leuk Silke! Dankjewel 🙂 dat is ook wel zo ja, dat die sfeer gelijk zo anders is en dat is misschien het analoge dan! En waaaaauw wat cool om te horen, dat je zo herkent dat de foto’s van mij zijn. Wauw 😀 dankjewel! Hoe was jouw zondag? Liefs

   Reply
 • 31 oktober 2016 at 5:01 pm

  Oh ik ben echt heel erg benieuwd naar het filmpje!!
  En die foto’s zijn echt weer prachtig. Dat de kleuren bij analoog juist wat ‘vlakker’ (al zou ik het zelf niet zo noemen) zijn, geeft het juist zo’n fijne rustige sfeer. Het is meer eenheid inderdaad doordat alles dezelfde sfeer over zich heeft en ook passen alle kleuren zo prachtig bij elkaar 🙂

  Reply
  • 2 november 2016 at 2:19 pm

   Zo leuk dat je zo nieuwsgierig bent! Ah, dankjewel voor je super lieve complimentje. Daar heb je ook zeker gelijk in ja, dat die sfeer dan juist terug komt. Er is inderdaad meer eenheid in de foto’s, dankjewel voor je mooie blik erop :).

   Reply
 • 31 oktober 2016 at 6:48 pm

  Ah zo benieuwd naar het filmpje en vooral naar jouw reactie, haha! 🙂 Wat een mooie foto’s alweer, jij weet toch altijd perfect de sfeer te vangen met je foto’s.

  Reply
 • 1 november 2016 at 7:45 pm

  Ohh wat n plaatjes toch weer, zo mooi<3 En jaaa ik ben zo benieuwd naar het hele filmpje! 😀 X

  Reply
 • 2 november 2016 at 12:15 pm

  Ik vind je foto’s juist prachtig van kleur, ook al zijn ze allemaal in dezelfde toon. Dank voor de tips, ik had al zitten googlen naar fotorolletjes en vond het best moeilijk om te kiezen, ook vanwege de prijs, ze zijn niet goedkoop en ik weet nog niet eens of mijn toestel het wel doet. Die gok moet ik maar wagen 😉 Wordt ooit vervolgd…

  Reply
  • 2 november 2016 at 2:17 pm

   Super lief! Dankjewel. Ohja, ik moet jou nog even terug mailen over de rolletjes van de Hema. Ja, het is lastig hè, met fotorolletjes! Ja, de gok moet je maar wagen denk ik! Ik had ook een keer met mijn eerste rolletje dat ik het helemaal verkeerd had gedaan haha, het rolletje was überhaupt niet doorgedraaid :p. Analoog fotograferen is vooral super veel uitproberen denk ik :). Liefs!

   Reply
 • 3 november 2016 at 12:30 pm

  Ik gebruik meestal iso 200 of iso 400 (gewoon uit het kruidvat), en ik laat ze ook gewoon printen bij de hema! Mijn laatste blogpostje is er toevallig ook één met analoge foto’s van een botanische tuin, kan je ineens de kleuren vergelijken 😉

  Reply
 • […] mijn lievelingsfoto’s in Analoge Sunday #20 […]

  Reply

Leave a Reply