15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Triple Chocolat Havermout koekjes

10 Comments

Je kent ze vast en zeker, havermout koekjes. Het waren denk ik de eerste koekjes die ik maakte toen ik in 2014 een stuk gezonder en bewuster ging eten, de koekjes gemaakt van havermout en banaan. Simpel als maar kan, en oh zo lekker. En nu heb ik ze geüpgraded! Ik vond ze heel goed gelukt en ik maak ze geregeld, want er zitten alleen maar voordelen aan. Het zijn de makkelijkste koekjes ooit, ik heb altijd alle ingrediënten in huis en ze zijn zo klaar. Love it.

Je kan eindeloos variëren eigenlijk. Er kan kaneel doorheen, andere soorten gedroogd fruit, pitjes, zaadjes, nootjes.. Helemaal naar jouw smaak. Je kan ze klein maken als tussendoortje, en groot als hele maaltijdkoeken. Er is vast ook een variant te maken met pompoen maar deze koekjes zijn toch wel heel fijn.
Gewoon, chocola in drie vormen – als poeder, als nibs en als een reep.
Perfect.

havermout koekjes vegan recept

havermout koekjes vegan recept

Triple Chocolat Havermout koekjes

• 2 rijpe bananen
• 100 gram havermout
• 50 gram muesli (zonder rozijnen, deze verbranden snel)
• een mespuntje vanillepoeder
• 1 eetlepel cacao
• 1 eetlepel cacao nibs
• 30 gram pure chocola (zonder suiker)

Hoe maak je de koekjes?

Stap 1 – Plet de bananen en meng ze met de havermout en muesli
Stap 2 – Mix de rest van de ingrediënten door dit mengsel
Stap 3 – Maak rondjes van het beslag met je handen en druk ze een beetje plat.
Stap 4 – Verdeel de koekjes over de bakplaat.
Stap 5 – Verwarm de oven voor op 180 graden celcius, bak de koekjes af voor 15 minuutjes.

havermout koekjes vegan recept

havermout koekjes vegan recept

Fijne koekjes voor als snackje tijdens je werk of school, met de juiste hoeveelheid chocola haha. Ik volg altijd het advies van professor Remus Lupin. ‘Here, eat this, it will help. It’s allright, it’s chocolat’.

And he is right.

Liefs!

neil krug analog photography
Previous Post
Neil Krug: Rose-Tinted Apocalypse
vegan chocolade smoothie
Next Post
Zo kom je de dag wel door: de lekkerste vegan chocolade smoothie

10 Comments

 • 3 december 2016 at 8:44 am

  Chocolade is altijd goed! Havermoutkoekjes met banaan blijven bij mij meestal nogal slap en ik heb mijn koekjes graag krokant. Hoe hard zijn deze?

  Reply
  • 3 december 2016 at 10:17 am

   Hihi ja he, chocolade is altijd goed! Ahh ja, ik snap het! Misschien als ze niet te groot zijn, worden ze wat krokanter. Bij mijn koekjes worden de randjes wel krokant! De binnenkant iets zachter, maar geen slappe koekjes. En zodra ze zijn afgekoeld worden ze ook nog iets krokanter. Misschien heb je daar wat aan! Liefs

   Reply
 • 4 december 2016 at 3:05 pm

  Yum! Goed advies ook 😉

  Reply
 • 6 december 2016 at 8:47 pm

  Mmm lekker! Ik heb laatst de carrot-havermoutkoekjes van Desi gemaakt, maar deze ga ik ook eens proberen!

  Reply
 • 7 december 2016 at 11:15 pm

  Ooooh dit klinkt zo lekker! Ik vind het echt heel tof hoe je me steeds meer laat inzien dat gezond en “goed” voedsel ook zo enorm lekker kan zijn. Mjammmm!

  Reply
  • 7 december 2016 at 11:37 pm

   Dat is echt zo lief dat je dat zegt! Wauw dankjewel :). Hihi! Ik hou van dat soort receptjes – gezond en toch mega lekker. Ik vind ze ook echt heel lekker! ☺️ liefs!

   Reply
 • 30 december 2016 at 11:03 pm

  Deze zien er heerlijk uit! Jouw foto’s zien er ook echt prachtig uit 🙂

  Reply
  • 30 december 2016 at 11:06 pm

   Ah Gea wat lief! 🙂
   Ze smaken echt goed 🙂 vind ik zelf, haha. En zo makkelijk!
   Ah, dankjewel :).
   Liefs

   Reply

Leave a Reply