15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Zo kom je de dag wel door: de lekkerste vegan chocolade smoothie

6 Comments
vegan chocolade smoothie

Een lange dag voor de boeg? Dan kan ik je alleen maar dit super fijne ontbijtje aanraden: een vegan chocolade smoothie. Bomvol gezonde ingrediënten en het is ook nog super romig! Door energierijke havermout en banaan kan je de komende uren vooruit en zal je ’s ochtends geen behoefte hebben aan snacks, maar alleen aan koffie, als je écht niet zonder kan (wat bij mij zo was, maar ik heb koffie verruild voor matcha lattes, die kan ik echt non stop drinken). Ohja, ik begin de dag ook wel echt gelijk heel relaxt als er cacao door m’n eten heen zit.

vegan chocolade smoothie

Ik neem mijn smoothie graag mee naar de trein als ik naar mijn mega toffe minor reis (ik schreef er laatst een stuk over, dat kan je hier lezen). Ik heb een rietje dat ik hergebruik (dat is wel key als je veel smoothies drinkt, denk ik) en een fijne waterdichte pot waar de smoothie goed in opgesloten zit tot ik ‘m open maak in de trein. Ik hou van ontbijten in de trein, want ’s ochtends maak ik echt geen tijd voor mezelf en ook niet voor een uitgebreid ontbijt. In de trein heb ik tijd zat, lees ik gelijk wat & geniet ik van het uitzicht als de trein weer eens stilstaat.

vegan chocolade smoothie

Tip: maak de smoothie de vorige avond, dan kan je ‘m ’s ochtends gelijk in je tas doen.

Vegan chocolade smoothie

ingrediënten voor één smoothie
• 1 cup / 250 ml rijstmelk
• 30 gram havermout
• eetlepel dadelstroop
• 1 banaan
• 1 eetlepel rauwe cacao
• snuf kaneel
• mespuntje vanillepoeder
• 2 korrels all spice (ook wel piment – gewoon bij de supermarkt te krijgen!)
• 50 gram blauwe bessen (uit de vriezer en afgespoeld)

Hoe maak je deze smoothie?

Stap 1 – Spoel de blauwe bessen af en toe samen met de banaan, havermout en rijstmelk in de blender.
Stap 2 – Maak ondertussen de korrels all spice klein met een vijzel.
Stap 3 – Als je smoothie een romig geheel is, doe dan de rest van de ingrediënten in de blender erbij.
Stap 4 – Weer goed mixen en blenden, tot alle specerijen verdeeld zijn en je smoothie een romig drankje is.
Stap 5 – Giet in een goed afsluitbare pot, zet het in de koelkast en drink ‘m de volgende ochtend op.
Of gelijk.

vegan chocolade smoothie

Echt, zo lekker om te ontbijten met een soort van chocolademilkshake, maar dan gezond en hartstikke vegan! Daar leef ik voor, haha, mezelf voor de gek houden met stiekem heel gezond eten. En deze vegan chocolade smoothie heeft echt alles: het is romig, het is chocolatey, het vult goed en er zit wat kruidigs in door de piment – yumm!

Heb je wel wat meer tijd ’s ochtends en zin in een party ontbijtje? Probeer dan deze zoete meloensmoothie, waarbij je de meloen gebruikt als kommetje (echt heerlijk en het ziet er ook gewoon vet leuk uit).

vegan chocolade smoothie

Wat mag er in jouw favoriete smoothie niet ontbreken?

Liefs!

Previous Post
Triple Chocolat Havermout koekjes
werfzeep schoonmaak zeep vegan zeep
Next Post
Werfzeep: biologische & handgemaakte zeepjes (+ winnen!)

6 Comments

 • 11 december 2016 at 3:32 pm

  Ohh dit lijkt me echt heerlijk, vooral met de blauwe bessen erin 🙂 En jeetje, wat maak je een prachtige foto’s. Ik kwam net een beetje per ongeluk op je blog terecht en daar ben ik nu heel blij om. Ik ga je zeker volgen op Bloglovin’!

  Liefs!

  Reply
  • 11 december 2016 at 5:40 pm

   Ahw Janna, wat lief! Ahhh haha echt leuk om te horen :). Hihi, ja ik vind ‘m echt heel erg lekker! Liefs

   Reply
 • 11 december 2016 at 10:49 pm

  Klinkt mega lekker! 🙂 Wat een mooie foto’s trouwens, echt om bij weg te dromen <3

  Reply
  • 12 december 2016 at 3:04 am

   Claire, je bent zo lief! Je reacties maken me elke keer zo blij 🙂 dankjewel. Hihi ik vind het zo’n fijn ontbijtje! Liefs!

   Reply
 • 1 januari 2017 at 10:28 pm

  Wat een mooie foto’s heb je erbij gemaakt!!

  Reply
  • 1 januari 2017 at 10:29 pm

   Super lief Anouck! Dankjewel ☺️

   Reply

Leave a Reply