15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Werfzeep: biologische & handgemaakte zeepjes (+ winnen!)

10 Comments
werfzeep schoonmaak zeep vegan zeep

Ik kreeg een mailtje, van Fleur. Of ik misschien de zeepjes wilde testen van Werfzeep, die ook zij daar met liefde en plezier maakt. Ja, natuurlijk! Ik voelde me vereerd en vond het zo tof – al toen Fleur mij vertelde over Werfzeep toen we lunchten bij Broei klonk het fantastisch, en nu mocht ik ze nog uittesten ook.

werfzeep dierproefvrij proefdiervrij vegan zeep

Werfzeep

De zepen van Werfzeep worden volgens mij vooral met heel veel liefde gemaakt.
Verder zitten ze vol met biologische en natuurlijke ingrediënten, zijn ze handgemaakt en absoluut niet getest op dieren – ook de ingrediënten niet.

Ingrediënten die je in ieder geval niet tegenkomt in de zeepjes van Werfzeep zijn palmolie, dierlijk vet, parfumolie, schuimverbeteraars en geëxtraheerde vetzuren. Maar juist alleen maar ingrediënten die goed zijn voor je huid en het milieu. De zepen bestaan uit hoogwaardige koudgeperste oliën en de zepen zijn zacht en verzorgend. Veel meer interessante info kan je vinden op de website van Werfzeep.

En ohja, een deel van de kruiden worden zelf geteeld door Werfzeep! Daar hou ik van; het proces is te volgen van begin tot eind, wat fijn!

Koffiescrub, bloesemzeep & schoonmaakzeep

Ik heb drie soorten zeepjes gekregen. Dat leek me leuk, dan kon ik verschillende zeepjes testen. In de badkamer liggen nu een scrubje en een gewoon zeepje, en ik heb ook nog een schoonmaakzeepje in de keuken liggen. De kleuren en geuren zijn heerlijk; ze ruiken zo aards en natuurliljk. En alle zepen in dit blogje zijn ook nog eens vegan!
Hmmmm.

werfzeep biologische zeep vegan zeep

• Koffiescrub

met citroengras, patchouli en kaneel
Een heerlijke scrub met gemalen koffieboon. Het is een aardig robuuste scrub en daarvoor vooral geschikt om wat ruwere huid te scrubben (ik heb na het scrubben nu bijvoorbeeld hele zachte hielen!). Ook voor hele vieze handen is het geschikt. Maar gebruik ‘m niet voor de rest van je lichaam – daar is het veel te ruw voor. Zoek je een zachtere scrub? Kijk dan even naar de haverzeep.

Het is echt een hele interessante zeep. Met stukjes koffieboon erin. De geur is echt heerlijk – er zit zo’n lekkere aardse geur aan de zeep, super fijn. Het past goed bij de diepe bruine kleur van het zeepje.

werfzeep scrub zeep vegan zeep

• Bloesemzeep

met amandel, kers en sinaasappel
Een heerlijk zeepje! De naam in combinatie met de kleuren sprak me gelijk aan, en ook toen ik ‘m ging gebruiken vond ik het super fijn. Eigenlijk is de omschrijving van Werfzeep zelf perfect: ‘Bloesemzeep is een zachte, friszoete zeep met lekker licht schuim en een echte bloesemgeur die toch niet te scherp is. Als je van de geur van bloemen houdt maar niet van zware parfums, is deze zeep perfect.’

Ook van deze zeep past de geur goed bij de kleur – licht en fleurig. Je hebt maar een klein beetje nodig van de zeep om je handen te wassen, en daardoor gaat dit zeepje vast en zeker heel erg lang mee. M’n handen drogen er niet van uit, de zeep is juist heel verzachtend.

werfzeep etherische oliën vegan zeep

• Schoonmaakzeep

met citroen en citronella
Hoe cool, gewoon een schoonmaakzeepje! En een super fris, handgemaakt, biologisch en vegan zeepje nog ook. Schoonmaakmiddelen vind ik maar lastig; ik weet nog steeds niet wat wel en niet slecht is voor het milieu, of wat de dierlijke ingrediënten kunnen zijn. Maar hier is geen twijfel over mogelijk: alles aan deze zeep is goed en fijn, en het is biologisch afbreekbaar.

Dit lekker geurende zeepje is goed voor super veel huishoudklusjes: de afwas, schoonmaken én als basis voor wasmiddel. Super tof vind ik dat! Ook hier geldt; je hebt maar een beetje nodig voor bijvoorbeeld de afwas.

En niet onbelangrijk – de zeep is ook gewoon zacht voor je huid. Het is natuurlijk niet gemaakt speciaal voor je huid, maar echt om mee te kunnen schoonmaken; maar het is nog steeds een mild zeepje.

werfzeep schoonmaak zeep vegan zeep

Deze zeepjes ook gebruiken? Je kan ze winnen!

Zoals je wel begrijpt: I love deze zeepjes! Ze hebben alles wat ik maar kan wensen en ik vind het heel cool om ze uit te proberen. En wat nog cooler is: ik mag dit pakketje met zeepjes verloten aan één van jullie!

Wat moet je daarvoor doen?
De actie loopt via Instagram, dus check onderstaande foto!

Liefs!

Vrijwel alle info heb ik van de website van Werfzeep.

vegan chocolade smoothie
Previous Post
Zo kom je de dag wel door: de lekkerste vegan chocolade smoothie
vegan cheesecake this raw some vegan life
Next Post
Kerst: mousse, cheesecake & een roast – yumm!

10 Comments

 • 13 december 2016 at 9:43 pm

  Oh die zeepjes zien er goed uit! En klinken goed ook 😀 Vooral die scrub zeep voor zachte voetjes. Hihi. Hoe gebruik je die schoonmaakzeep? 🙂

  Reply
  • 13 december 2016 at 9:51 pm

   Hihi ze zijn zo fijn! De schoonmaak zeep is echt super easy ook 🙂 als je ermee wil afwassen kan je je spons ermee insmeren, je kan een hoekje afsnijden en ‘m in je afwasteiltje doen of gewoon het zeepje even in het afwaswater laten liggen. Ik denk dat je dat afwaswater ook gewoon kan gebruiken als schoonmaakwater! En hoe je precies wasmiddel kan maken weet ik niet :). Op de site van Werfzeep kan je ook nog info vinden bij het zeepje (en ze zijn ook super bereikbaar per mail bv. of je kan even langsgaan, dan kunnen ze je mailen / vertellen hoe je wasmiddel kan maken!). Liefs

   Reply
 • 13 december 2016 at 11:17 pm

  Wat een mooie foto’s! Ik ben ook een grote fan van blokken zeep ^^

  Reply
 • 14 december 2016 at 12:35 pm

  Dit ziet er tof uit, zeg! Ik gebruik echt nooit blokken zeep eigenlijk, haha. Lijkt me altijd een beetje onhandig of valt dat mee? Ik ga in ieder geval wel meedoen op Instagram, hihi. Liefs!

  Reply
  • 24 december 2016 at 10:20 am

   Hi Klaske!
   Ja, tof he!
   Ik dus ook niet, maar het is echt heel fijn. Ik las ooit dat het ook veel beter is omdat je langer doet met zo’n blok dan met zeep uit een flesje, omdat er minder water in zo’n blok zit. Leuk dat je meedeed Klaske!
   Liefs

   Reply
 • 14 december 2016 at 2:45 pm

  Ik vind je foto’s zo mooi! Ik doe overigens al mee aan je winactie, maar wilde toch graag wat meer lezen over deze mooie en heerlijk klinkende zeepjes. Malou x

  Reply
  • 24 december 2016 at 10:18 am

   Hi Malou!
   Ah, super lief van je. Ja, echt leuk dat je meedeed! En nog even komt kijken hier :). Jammer dat je niet gewonnen hebt :(.
   Liefs

   Reply
 • 22 december 2016 at 11:04 pm

  Fijne zeepjes! Ik krijg er spontaan zin van om een cursus zeepmaken te volgen!
  En om de toch wel erg studentikoze keuken letterlijk en figuurlijk op te frissen met zo’n fancy zeepje 🙂

  Liefs, Lisa

  Reply
  • 24 december 2016 at 10:17 am

   Hihi Lisa, leuk dat je de zeepjes zo leuk vindt (en ze nu ook gewonnen hebt)! Ah dat lijkt me zo tof, zelf zeep maken. Net zoals ze bij Werfzeep doen, super tof. Is dat makkelijk te doen?
   Liefs

   Reply

Leave a Reply