15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Kerst: mousse, cheesecake & een roast – yumm!

16 Comments
vegan cheesecake this raw some vegan life

Oké dilemma, want stiekem wil ik nog helemaal niet dat m’n familie ziet wat ik ga klaarmaken als toetje. Maar aan de andere kant vind ik een blogje erover wel leuk. En kon ik daarnet de verleiding niet weerstaan om toch een foto op Instagram te plaatsen van een deel van het toetje, dus op zich is het al best bekend. :’)

Ik heb lekker helemaal niks zelf bedacht, maar ik probeer allemaal fijne receptjes uit. Dingen die ik al honderd jaar wil maken (whoehoe kan ik dat ook weer van m’n lijstje afstrepen)

rotterdam centraal kerst

Eerste kerstdag vier ik fijn bij m’n ouders, met m’n broertje en zijn vriendin, m’n zusje (haar vriendje is bij zijn familie in het buitenland), Lucas en m’n ouders. En een enthousiaste hond en twee bange katjes. Mama verzorgt het hele kerstdiner, en ik maak het toetje en één vegan hoofdgerecht. Mijn moeder kan echt super lekker vegan koken! Ze maakt allemaal salades enzo, die ik ook kan eten, en daarnaast natuurlijk ook vlees en vis voor de rest 🙂 iedereen blij!

Hoofdgerecht

• Een roast met zoete aardappel, linzen en portobello, en cranberrysaus.

Ik maak een roast. Van Hot For Food – loooove hot for food! Het is een roast met eerst een laag zoete aardappelpuree, dan een laag met linzen en portobello mushrooms en nog meer lekkers en dan een laag cranberrysaus. Wauwie. Ohja en dat allemaal in een dekentje van bladerdeeg. En stiekem wil ik dat het bladerdeeg er zo uit komt te zien, maar ik weet niet of dat gaat lukken. De sterretjes moeten wel lukken trouwens.

Ik heb de roast al geproefd en yumm so good! Ook de volgende dag, koud, issie heerlijk.

vegan cheesecake this raw some vegan life

Toetje!

• avocado chocolate mousse
• lemon, cashew + blueberry cheesecakes
• bramensausje
• een overload aan bananensterretjes en eetbare glitter

En dan het toetje!
Yum, wat hou ik van toetjes. Ik eet bijna nooit toetjes, maar dat komt misschien omdat ik het idee heb dat je als vegan ook toetjes kan eten als ontbijt (denk aan bananenijs, cheesecake, chocolademousse) dus dat doe ik ook. Als vegan kom je daar gewoon mee weg ofzo. Hoe chill.

Ik heb één toetje uitgeprobeerd, de chocolademousse. Nog nooit eerder maakte ik vegan chocolademousse van avocado – I know, dat kan echt niet. Zo lekker! Het recept was van The White Chestnut, en in plaats van aardbeien als topping gebruik ik blauwe besjes, sterretjes van banaan en cacao nibs. En vast ook wel wat eetbare glitter.

Daarbij waarschijnlijk nog een simpele bramensaus.

Ohja, tip: voor bananensterretjes gebruik ik een spuitmondje.

vegan cheesecake

Daarbij komt een stuk super yummy vegan cheesecake! Ook een first voor mij. Kan ook niet, nu pas. Maar ik maakte ‘m en oh wat lekker. Ook gebruikte ik voor het eerst cacao boter, leuk! Heb jij nog fijne recepten voor cacao boter? Het recept is van the awesome Emily van This Rawsome Vegan Life, de lemon, cashew + blueberry cheesecakes. In plaats van kleine taartjes maakte ik een grote taart, om daar puntjes af te snijden. Ik top ze met blauwe besjes en again eetbare glitter, want kerst.

vegan cheesecake this raw some vegan life

Ik heb zo veel zin in deze fijne dagen! Vandaag nog een dagje werken (in glitterjurk – ik heb iets met glitters geloof ik), met kerstavond vooral koken voor morgen en morgen naar m’n ouders. Joepie, zin in. Zo fijn, met z’n allen bij elkaar! Dat gebeurt niet zo vaak. Het vriendje van m’n zusje mist dus, heel jammer.

Ohja en we gaan dobbelen, haha. Zo leuk om daar cadeautjes voor te verzamelen!

Lieve lieve lieve lezer, ik hoop dat je een heerlijke kerst hebt! Met lieve mensen om je heen, veel plezier en liefde en geluk en lekker eten, leuke cadeautjes, een prachtige kerstboom en lieve huisdieren. Dat je je maar super gelukkig mag voelen.
Liefs!

werfzeep schoonmaak zeep vegan zeep
Previous Post
Werfzeep: biologische & handgemaakte zeepjes (+ winnen!)
hortus botanicus amsterdam zomer vegan
Next Post
Een blogoverzichtje van 2016

16 Comments

 • 24 december 2016 at 12:08 pm

  Eetbare glitter maakt het extra feestelijk, ja! Die roast klinkt anders ook niet slecht! Fijne feesten!

  Reply
  • 24 december 2016 at 2:26 pm

   Super lief Gerhilde! Ja hè, eetbare glitter mag níet ontbreken hihi.
   Jij ook fijne feestdagen!

   Reply
 • 24 december 2016 at 5:26 pm

  Mm dat klinkt goed! 🙂 hele fijne feestdagen!

  Reply
 • 24 december 2016 at 8:44 pm

  Mmmm, die roast klinkt erg lekker! Veel plezier bij familie en fijne kerst 🙂

  Reply
 • 25 december 2016 at 1:52 pm

  Klinkt goed! Het toetje ziet er in ieder geval al heerlijk uit. Prachtige foto ook van Rotterdam. Hier is Keukenprins druk aan het kokkerellen, iets met frambozen… Ben benieuwd. Verder staat er kaasfondue op het menu, niet vegan, wel vega. Fijne dagen met je familie!!!

  Reply
  • 25 december 2016 at 5:27 pm

   Ah dankjewel Moon! Ik hoop dat jullie ook hele fijne dagen hebben! Geniet van het vega maaltje ☺️ hmm!

   Reply
 • 26 december 2016 at 5:50 pm

  Oooooh, dit klinkt allemaal zo goed. Voor mij nu een beetje te laat voor kerst (ik lees nu pas m’n hele Bloglovin’) , maar ik sla ‘m op voor volgend jaar :’) (en anders maak ik het als het geen kerst is. kan ook gewoon). Liefs!

  Reply
  • 29 december 2016 at 11:00 pm

   Hihi, leuk zeg! Het is ook erg lekker als niet kerst-gerechtje 🙂 haha, zoals je zelf ook al zegt! Maar het is wel behoorlijk kerstig hahaha. In ieder geval met specerijen die fijn zijn in deze tijd, vind ik! Het is echt zo winters. Haha.
   Liefs!

   Reply
 • 27 december 2016 at 2:28 pm

  Heerlijk! Zo’n roast had ik ook wel een goed idee gevonden, al leek mijn hoofdgerecht er qua ingrediënten wel al veel op. 😀

  Reply
  • 29 december 2016 at 10:59 pm

   Ah echt waar Sabine! Wat cool! Wat had je gemaakt? 🙂
   Liefs

   Reply
   • 30 december 2016 at 10:44 am

    Ik had van Oh She Glows een miso gravy bowl met couscous ipv quinoa, met daarop gemarineerde portobello en zoete aardappel schijfjes uit de oven.

   • 30 december 2016 at 12:16 pm

    Wauw dat klinkt zo fijn! Miso, hmm! Super lekker maar ik doe er te weinig mee. Ah het klinkt echt fijn! Wad het lekker?

 • 29 december 2016 at 10:58 pm

  Waarom lees ik dit pas na de Kerst? Anders kon ik mooi bij je aanschuiven. Nu moet ik zelf de keuken induiken om dit fantastische taartje te maken. Die eetbare glitter ook! Waar vind je dat in godsnaam? Het ziet er weer amazing uit Sanne 🙂

  Reply
  • 29 december 2016 at 11:06 pm

   Haha, ahh gezellig! Ah ja het taartje is heel fijn! Al mocht ‘ie stiekem van mij nog wel iets zoeter (maar misschien proef ik niks omdat ik verkouden ben, haha). Ja, die eetbare glitter is geweldig! Ik had het uitgezocht en in ieder geval die ik had, was ook vegan. Ik weet niet hoe het zit met bijvoorbeeld een rode glitter. Maar ahhh het is echt zo tof, eetbare glitter, haha! Ik kocht ‘m bij zo’n grote kookwinkel, je moet ‘m vast wel bij een kookwinkel kunnen vinden! Het is van RD Edible Silk (maar er is ook RD Edible Glitter enzo), het zit in een klein doosje.
   Super super lief van je Claire :). Makes me so happy, je leuke reactie!
   Liefs

   Reply

Leave a Reply