15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

5 x mijn lievelings vegan kookboeken

12 Comments
isa does it vegan kookboek

Koken, wat doe ik het graag! Ik vind het zo zo fijn om te doen. Sinds een tijdje is de veganistische keuken wat meer vanzelfsprekend geworden – twee jaar terug was het nog zo ontzettend zoeken, maar nu gaat het vrij vanzelf en dat is echt heerlijk. Ik maak soms recepten van de AH, maar vaak kook ik geรฏmproviseerd, en soms kook ik uit mijn lievelings vegan kookboeken.

Omdat ik denk dat ze zeker wat kunnen toevoegen aan jouw kookkunsten (want ze zijn geweldig), wilde ik deze boeken graag met je delen! Misschien heb je er wat aan ๐Ÿ™‚ in je zoektocht naar het perfecte kookboek (ik kan je trouwens gelijk vertellen dat dat Isa Does It is)

vegan kookboeken isa does it

1. Isa Does It

Het kon niet anders dan dat ik hiermee begon, het kookboek onder de kookboeken, Isa Does It! Mijn absolute favoriete vegan kookboek. Isa is gewoon geweldig en haar recepten zijn geweldig en de vormgeving is geweldig en dan maak je mij heel erg blij. Ze houdt niet echt van te moeilijk doen, schrijft humoristische tekstjes en de recepten zijn erg goed te maken. Het is een lekker groot, zwaar kookboek en dat past ook wel bij de gerechten: je vindt er hamburgers en pasta’s, zoete snackjes en salades en alles wat ik tot nu toe heb gemaakt is top. Yumm. Ohja, wat ook fijn is: ik kook er uit op doordeweekse dagen, maar ook als er vrienden komen eten. Oftewel, de gerechten zijn goed te maken en smaken toch heel lekker en bijzonder. Dus mocht je op zoek zijn naar een (vegan) kookboek, zoek niet verder.

2. My Homemade Vegan Pantry

Toen ik ‘m zag liggen in een winkel, kocht ik ‘m gelijk via internet: My Homemade Vegan Pantry. Ik kocht ‘m via bol.com want die bleek veel voordeliger te zijn, hoe fijn! Ik ben echt dol op dit boek: alles wat je maar kan bedenken, made from scratch. Van soorten kaas tot mayonaise, van pasta’s tot …. – in dit boek vind je het & everything vegan of course. Sommige recepten zijn super goed te doen en anderen zijn wel echt een uitdaging, want bij het maken van kaas komt nogal wat kijken (maar WAUW kaas maken, hoe super cool?!). Ik heb het idee dat dit boek wel een must is voor vegans, als je al wat meer bekend bent in de veganistische keuken of dat wil worden. Ik wil dat dus nog wat meer worden en dit boek zag ik als de perfecte volgende stap in het uitbreiden van mijn kooktechnieken.

Ohja, de vormgeving is heel erg nice.
Vegan kookboeken – of alle boeken – met slechte vormgeving komen niet zo snel m’n huis in.

my homemade vegan pantry vegan kookboeken

3. Vlees is dood, lang leve groente

Het beste boek om een introductie in een vegan levensstijl te krijgen: dit boek van Robin Schaper. Vlees is dood, lang leve groente kreeg ik in 2015 van hem cadeau en vervolgens mocht ik er nog een paar weggeven ook! Ik heb er veel informatie uit gehaald en er staan ook mooie recepten in, die laten zien dat vegan koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Het boek heeft een tijdje bij m’n broertje gelegen, omdat hij interesse had in een meer diervriendelijke levensstijl en dat ik zo fijn aan dit boek: het staat veel toegankelijke informatie in, over waarom een vegan lifestyle goed is voor jezelf en het milieu. Aanradertje!

4. Oatrageous Oatmeals

Ah, havermout, ik kan niet zonder je. Ik gooi het overal doorheen – door koekjes, smoothies en natuurlijk eet ik het als havermoutpapje. En daarom, toen ik Oatrageous Oatmeals zag, wist ik dat ik niet meer zonder dat boek kon. Alleen maar recepten met havermout! Je vindt de verwachte receptjes als havermoutontbijtjes, maar ook drankjes met havermout en zelfs avondmaaltjes met havermout. Super veel variatie dus ๐Ÿ™‚ daar hou ik van. Ook dit boek is fijn vormgegeven, joehoe! Echt een goeie aanvulling op m’n verzameling vegan kookboeken.

on the go rens kroes vegan kookboeken

5. On the go

Ook dit boekje was een impuls aankoop en elke keer als ik er wat uit klaar maak ben ik weer blij dat ik ‘m kocht: On The Go van Rens Kroes. Het staat vol met gerechtjes die je kunt maken om mee te nemen, zoals muffins, quiches en sapjes. Veel recepten zijn vegan en meestal zijn de vegetarische gerechtjes te veganizen – voor mij wel handig. Super fijn boekje dus, goed om in huis te hebben!
Dit boekje is trouwens niet fully vegan en dat is voor mij totaal geen probleem: veel recepten zijn te veganizen, Rens Kroes geeft in het begin zelfs een tip hoe je ei kan vervangen. Ik gebruik het graag, want haar recepten zijn gezond en yumm. Ook Powerfood 1 (gewonnen via Instagram, zo cool!) & Powerfood 2 (gekregen van een super lief vriendinnetje) zijn geweldig!

Andere vegan kookboeken die me ook heerlijk lijken

Zo zijn er ook nog ongeveer honderd vegan kookboeken die ik wil hebben. Zoals Rawsome Vegan Baking van Emily von Euw (I LOVE her Instagram!), het kookboek van Thug Kitchen (eat like you give a fuck)(fucking vet boek, haha) en ongeveer alle boeken van Isa Chandra Moskowitz. Ook Lisa Goes Vegan, het vegan kookboek van De Groene Meisjes en De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool moeten ooit nog op mijn boekenplank verschijnen.

Wat is jouw lievelings kookboek?
Liefs!

Dit artikel bevat affiliatelinks. Meer info? Check m’n disclaimer

Gys Rotterdam vegan lunch diner
Previous Post
Een hotspot naar m’n hart: Gys Rotterdam
analoge fotografie blog koffie ende koeck
Next Post
Analog Sunday #22 โ€ข Hortus Botanicus Amsterdam

12 Comments

 • 6 januari 2017 at 7:52 am

  Wat een leuk lijstje! Nr 2 en 4 kende ik nog niet, maar die lijken me allebei heel handig. Mijn favoriete kookboek wordt waarschijnlijk die van Lisa goes vegan, die vandaag of morgen geleverd wordt ๐Ÿ™‚ Verder staat er op mijn verlanglijstje: Vegan Richa’s Indian Kitchen, Vegan Bowl Attack, Thug Kitchen, Isa Does It en Everyday Cooking van Minimalist Baker. Oatrageous Oatmeals komt daar nu ook bij. Ooh en ik kan niet wachten tot het boek van hot for food uitkomt! Die moet ik hebben!

  Reply
  • 8 januari 2017 at 5:43 pm

   Oeh Djuli dan heb je Lisa Goes Vegan waarschijnlijkn al in huis! Ik ben zo benieuwd ๐Ÿ™‚ hoe issie? Ahhhh zo’n mooi lijstje Djuli! Vegan Richa’s Indian Kitchen klinkt ook echt heel fijn, die moet ook op m’n lijstje denk ik. En Vegan Bowl Attack, nog nooit van gehoord maar het klinkt als eten uit kommetjes & I love that haha. Oh en รฉรฉn blik op google images en ik weet gelijk dat ik ‘m inderdaad wil, haha. Op Instagram zie ik vaak van zulke bowls, zo fijn ziet dat er uit! Ah dankjewel voor het geven van de tip :). Ohjaaaa het boek van Hot For Food! How could I forget! Hihi. Liefs!

   Reply
 • 6 januari 2017 at 9:38 am

  Aaah alle boeken klinken goed! Ik heb zelf een paar kookboeken maar ik merk wel dat je kritisch moet zijn met het kopen van kookboeken. Ik heb een paar boeken die mega mooi zijn maar ik kook er nooit wat uit! Ze zijn dan veel te gezond (haha) of moeilijk waardoor ik al gauw denk: oke laat maar. Maar als jij Isa Does It aanraadt MOET het wel goed zijn haha. Ik zet hem op mijn lijstje (:

  Reply
  • 8 januari 2017 at 5:35 pm

   Ohjaaa dat ken ik Claire! Ik heb ooit een boek weer teruggestuurd daarom :p. Het boek Samurai Salad (wat echt prachtig is), maar te lastig :p. Haha ja ik hou ook echt niet van moeilijk doen met koken dus sommige dingen in My Homemade Vegan Pantry blijf ik ook maar vooruit schuiven, haha. Maar Isa Does It is perfect voor mij haha. Het is heerlijk en super goed te doen, vind ik. Leeuuuk! Liefs!

   Reply
 • 6 januari 2017 at 11:27 am

  Leukleuk! Ik ben zelf geen vegan, maar mag geen melk, waardoor dit soort kookboeken voor mij garanderen dat ik alles mag, yay! En voor jou zijn ze natuurlijk helemaal superfijn, leuk overzicht!

  Reply
  • 8 januari 2017 at 5:34 pm

   Ohja precies Klaske, dat is dan wel ideaal! Bij vega kookboeken is het juist zo dat er vaak melk wordt gebruikt, dus met een vegan kookboek zit je altijd goed. Ahhh ja hihi, inderdaad ๐Ÿ™‚ dankjewel! Liefs

   Reply
 • 6 januari 2017 at 6:29 pm

  Isa Does It staat hoog op mijn lijstje :-). Ik ben enorme fan van The Oh She Glows Cookbook! Ook Plenty en Plenty More (niet volledig vegan) zijn toppertjes hier, en het boek van Anna Jones (Een nieuwe kijk op eten) ook!

  Reply
  • 8 januari 2017 at 5:33 pm

   Jaaaaa ISA DOES IT! Oeh ja die Oh She Glows ziet er zo goed uit ook. Wat goed dat je daar zo’n fan van bent ๐Ÿ™‚ dat is leuk om te weten. Ik ben ook benieuwd naar de andere boeken die je noemt, leuk zeg :). Liefs

   Reply
 • 6 januari 2017 at 7:01 pm

  Ik eet niet eens veganistisch maar de omslagfoto zag er zo lekker uit, ai ai ai. En ik word hier ook enthousiast van! Wat klinken dit stuk voor stuk als heerlijke kookboeken ๐Ÿ™‚ Malou x

  Reply
  • 8 januari 2017 at 5:32 pm

   Ahhh hihi dat is echt super leuk dat je dat zegt! ๐Ÿ™‚ ik ben ook echt fan. Dankje voor je lieve reactie! Liefs

   Reply
 • 7 januari 2017 at 1:14 pm

  Ik wil ze allemaal!! De Vegarevolutie was het eerste boek dat ik las, vind die nog steeds heel fijn. Die van De Groene Meisjes heb ik ook!

  Reply
  • 8 januari 2017 at 5:31 pm

   Ahhh Sabine wat leuk! Ik ben echt benieuwd naar de Vegarevolutie. Super fijn dat je ‘m nog steeds zo goed vindt! Dat zegt wel wat :). Liefs

   Reply

Leave a Reply