15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Quinta Verde: super fijne vegan lunchroom

9 Comments
quinta verde den haag vegan lunchroom

Quinta Verde opende midden november 2016 haar deuren in Den Haag. De super fijne lunchroom bevindt zich aan het water, en je kan er gezond, biologisch en veganistisch eten. En het eten is ook super lekker! Ik kom er echt graag terug. Quinta Verde is gezellig en een fijne plek om even een chai latte te drinken, met daarbij een stukje raw carrotcake.

quinta verde den haag vegan lunchroom

Quinta Verde

Ik ben zo blij met deze fijne vegan hotspot! Als ik weinig tijd heb kom ik even langs voor een soja latte, en anders kom ik er een bio wijntje drinken met hapjes erbij. Dat is echt aan te raden, trouwens. Zo fijn! Ik denk ook dat Quinta Verde een hele fijne werkplek is doordat het aanvoelt als een kleine gezellige huiskamer, en aangezien m’n zusje dichtbij woont, zullen we daar vast en zeker vaker huiswerk gaan maken met z’n twee. En stukjes taart eten.

Van buitenaf word je al naar Quinta Verde toegelokt, door het grote raam met eromheen een heleboel groen. Voor de deur staat een bord met erop de lekkerste hapjes van de dag en als je de deur open doet, zie je gelijk de kleine tafeltjes en bijpassende stoelen in de kleine fijne ruimte. Overal cactusjes en bloemen. Achterin Quinta Verde vind je de keuken, en ervoor de bar. En de bar staat vol met super mooie taarten en andere baksels. Volgens mij is Eline, de eigenaresse die voeding en diëtetiek studeerde, super goed in bakken, want alle baksels (of no-bake baksels) zien er altijd super lekker uit: chocoladetaarten, raw carrotcakes, bliss balls en walnotenbrood. En wauw, alles wordt door de lunchroom zelf gemaakt.

En ik heb natuurlijk al wat geproefd en ik kan ook zeggen dat het er niet alleen goed uitziet, maar ook heerlijk smaakt! Yummmm.

quinta verde den haag vegan lunchroom

quinta verde den haag vegan lunchroom

Ontbijt, lunch, wijn en afhaal

Quinta Verde heeft echt alles en dat vind ik zo cool. Je kan er lekker ontbijten met bijvoorbeeld een warme worteltaartbowl of een avocado toast, en als lunch een spinaziebowl of creamy castanha; wijntjes en biertjes kan je er drinken, maar ook heerlijke warme dranken (zoals de chai latte en die is super lekker) en daar ook nog iets zoets bij eten, zoals de super lekkere raw carrotcake (écht super lekker) of een stukje walnotenbrood (ja, ook al super lekker). Je kan ook pindakaas van De Pindakaaswinkel kopen. Ik vind de namen van de gerechten echt heel leuk en ik wil alles proeven! Een pindakaas-tiramisu explosie, dat kan toch niet anders dan geweldig zijn?

In principe is de kaart trouwens helemaal vegan, maar vegetarische toppings bijvoorbeeld zijn mogelijk.

En mocht je je het al afvragen: Quinta Verde zit inderdaad op dezelfde locatie als waar eerst Baklust zat, de vegetarische lunchroom.

quinta verde den haag vegan lunchroom

quinta verde den haag vegan lunchroom

quinta verde den haag vegan lunchroom

Duurzaamheid

No-waste en duurzaamheid is heel belangrijk bij Quinta Verde en dat vind ik ook heel erg mooi. Daarom kan je ook eten afhalen, doordat er dagelijks gekookt wordt met de ingrediënten die over zijn. En dan heb je dus gewoon een gezonde en heerlijke maaltijd! Echt super goed, toch? Ik denk dat waste een super groot probleem is binnen de horeca, dus dat hier zo veel aandacht aan gegeven wordt bij Quinta Verde is echt een plus. Het past natuurlijk ook helemaal bij het concept en het is zo fijn om dat overal doorgevoerd te zien.

Quinta Verde

Veenkade 19, in Den Haag.
Vanaf het centrum is het goed aan te lopen, maar je kunt ook tram 16 richting Statenkwartier pakken, en dan uitstappen bij Noordwal.

Check de FBpagina voor meer informatie – zoals de net nieuwe kaart – (daar heb ik ook wat informatie vandaan gehaald), maar ga vooral even langs om de sfeer te proeven. En neem als je weggaat nog iets lekkers mee voor onderweg. Kan je ondertussen de Instagram nog even checken.

quinta verde den haag vegan lunchroom

 

Ben jij al bij Quinta Verde geweest?

Liefs!

PS. De eerste editie van DIES Market vindt plaats in Quinta Verde! Op 10 februari kan je binnenlopen voor een fijne markt met de thema’s duurzaamheid en bewust leven. Vintage kleding, vegan boeken en natuurfotografie van Malou Amber kan je er onder andere vinden, en ook gaat Lisa Steltenpool vertellen over duurzaamheid van het veganisme. Je kan alleen naar de markt komen, maar ervoor ook nog een vegan hapje komen eten! Verzorgd door Quinta Verde, uiteraard. Ik ben er ook bij en ga voor de zoete aardappel kerrie in pannenkoekjes : ). Check hier het evenement & hoe je aan een ticket komt. Zie ik je daar?

 

analoge fotografie blog koffie ende koeck
Previous Post
Analog Sunday #22 • Hortus Botanicus Amsterdam
the happiness project utrecht
Next Post
25 before 26 update #2

9 Comments

 • 10 januari 2017 at 9:21 am

  Ohhh mijn vriendje woont in Den Haag dus guess who’s coming! Voor iemand die niet vegan is word ik wel erg aangetrokken door je blog, vind je niet? Maar ja, al die heeeeerlijke hotspotjes zijn zo fijn! Supergoed concept dat je die maaltijden kunt afhalen trouwens! Malou x

  Reply
  • 10 januari 2017 at 11:08 am

   Hihi ja, dat is echt onwijs leuk Malou! Je reacties zijn ook steeds zo fijn om te lezen 🙂 dankjewel! Liefs!

   Reply
 • 10 januari 2017 at 5:13 pm

  Oh dit ziet er goed uit zeg! Ik wist niet dat Baklust weg is, daar ben ik wel eens geweest, jammer! Gelukkig is er wel iets moois voor in de plaats gekomen.

  Reply
 • 10 januari 2017 at 5:40 pm

  Ahh, wat ziet het er leuk uit! Lijkt me een super leuk hotspotje om eens te bezoeken! Wat goed ook dat ze iets doen aan de verspilling, lijkt me inderdaad ook best een groot probleem in de Horica, en ze bieden er een heerlijke oplossing voor! 🙂

  Reply
 • 10 januari 2017 at 5:48 pm

  Jaaa, ik vond het ook jammer! Maar daarom extra tof dat er iets voor terug is gekomen met hetzelfde concept, en ik vind het eigenlijk nog wat hipper en toffer! Dus echt de moeite als je Baklust ook leuk vond :). Liefs

  Reply
 • 10 januari 2017 at 8:48 pm

  Oh, wat ziet dat er lekker uit allemaal! Fijne foto’s heb je er ook van gemaakt, zeg. Het is dat Den Haag voor mij zover weg is, anders ging ik er morgen al heen, haha. Hoe dan ook, komt op mijn to visitlijstje (die steeds langer wordt, mede door jouw blog, maar dat vind ik natuurlijk helemaal niet erg hihi). Liefs!

  Reply
 • 11 januari 2017 at 3:30 pm

  Haha alles is super lekker 🙂 Volgende keer wil ik mee hoor!

  Reply
 • […] Den Haag. Lange tramreis. Koud. Maar prachtig zonlicht. Ik ging die dag trouwens ook naar het fijne Quinta Verde, een nieuwe vegan lunchroom in Den […]

  Reply
 • 17 januari 2017 at 7:33 am

  Heerlijk positief berichtje zoals altijd weer! 🙂

  Reply

Leave a Reply