15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

25 before 26 update #2

8 Comments
the happiness project utrecht

Hoe was december voor mijn 25 before 26 project? Wat heb ik gedaan en wat vooral niet? En begin ik in januari met The Happiness Project? Ik kan in ieder geval gelijk verklappen dat ik eindelijk wat breakthroughs heb met analoge fotografie: finally uit die comfort zone!

Een beetje dan.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid en mijn 5 punten daarop, heb ik weinig gedaan! Alleen af en toe een eurootje in m’n spaarvarken gegooid. Het leek Lucas een goed idee elke keer geld erin te gooien als ik scheld en ik denk dat m’n spaarpot op die manier met m’n verjaardag behoorlijk vol zal zitten, moet ik eerlijk bekennen.

Tasks voor januari:

 

instagram omdatikdatwil

Happy & healthy

The Happiness Project gaat van start

Van mijn broertje kreeg ik The Happiness Project cadeau voor m’n verjaardag! En nu het januari is, ben ik daar in begonnen. Yay!

8 uur slapen per nacht haal ik echt niet. Zo slecht.
Maar uitstapjes maken met Lucas lukt zeker! 28 december zaten we in de theater hangar in Katwijk, om daar Soldaat van Oranje te kijken. Het was zo tof, wauw! Ik wil nog een keer, maar dan meer vooraan zitten. Ook gingen we naar een vintage kerstmarkt, wat echt heel fijn was! Ik zag pareltjes van analoge camera’s but no, ik heb niks gekocht. Wel dronken we binnen een heerlijk kopje koffie met een plakje vegan bananenbrood, so yumm.
Op school- en werkdagen zijn die 10.000 stappen easy. Maar op vakantiedagen, not so much.. Ik chillde ‘m behoorlijk hard af en toe, deze vakantie. Maar ik werkte ook aan m’n scriptie en huiswerk, en dat gebeurt toch vooral achter een bureau. Wel ging ik laatst op pad voor school, fotograferen in golden hour – zo tof!

vegan bananenbrood jordy's bakery

stielman koffie rotterdam the happiness project

Ik ben nog niet klaar voor de Miracle Morning

Haha, het is 2017 en ik heb de Miracle Morning geen kans gegeven! Ik ben er echt nog niet klaar voor. Want een miracle morning betekent een korte avond en ik ben echt slecht in op tijd slapen.
Als target wil ik niet boven de 55 kilo wegen, en helaas is dat even gebeurt. Gelukkig was het er snel weer af en zit ik er weer onder! Ik heb niet per se me helemaal volgestopt tijdens de kerst enzo, maar wel gesnoept. Ook heb ik minder gelopen en ik denk dat die combi funest was.

Het One Second Everyday project ben ik blijven doen! Ik heb nog twee filmpjes om te laten zien: november & december.
Opruimen gebeurt wel vaker de laatste tijd, hoera. Waarschijnlijk door de komst van visite haha. Mijn voornaamste reden om op te ruimen. Al was ik het laatst ook eens behoorlijk zat en heb ik in de avond m’n handen uitgestoken, dat was ook wel fijn.

Hierbij het filmpje van december!

Eindelijk deed ik ‘t: kaartjes sturen!

Schrijven over geluk, nog steeds niet gedaan. In de vakantie deed ik daar zo veel inspiratie voor op door podcasts te luisteren, maar ik heb nu nog geen tijd genomen om die weer te luisteren en te schrijven erover. Wellicht biedt The Happiness Project inspiratie!
En ja, ik stuurde kaartjes! Kerstkaartjes, en wat was dat leuk om te doen.
M’n studentenreisproduct optimaal benutten – dat kan beter. Wel ben ik laatst naar Apeldoorn gegaan voor een mega fijn kerstdiner met een deel van m’n minorklasje en daarna zijn we nog Utrecht in gegaan. Ik ben een aantal keren naar m’n ouders geweest en nog wat andere kleine reisjes, maar het valt mee. Ik wil heel graag binnenkort weer naar Amsterdam! Toch best weinig tijd gehad deze vakantie voor tripjes naar mooie steden.

Tasks voor januari:

 • verdorie eens een keer lang genoeg slapen!
 • januari uit The Happiness Project lezen (al gedaan!)

 

vegan cheesecake this raw some vegan life

Vegan

Yup, dat deed ik, veeeeeel lekkers maken! Ik heb super fijne vegan gerechtjes gemaakt uit blogs en boeken! Isa Does It is een aantal keer gebruikt, al moet ik bekennen dat ik ook al bekende recepten heb gemaakt.

Met kerst ging ik helemaal los en maakte ik een chocolademousse, roast, cheesecake en een bramensausje. Dat was echt heerlijk! En ik denk dat ik nog meer heb gemaakt verder in de maand uit kookboeken, maar ik weet even niet meer wat.

Iets nieuws dat vegan is, jazeker! Ik maakte coconut bacon, maar ook de vegan cheesecake én de avocado chocolademousse waren nieuw voor me. Ohhhh yum I love vegan cooking! Ik heb echt meer plezier in koken dan ik ooit als vegetariër of pescotariër had.

Tasks voor januari:

 

vegan food smoothiebowl

Zelfontplooiing

Yes, ben eindelijk weer toegekomen aan bloggen! De komende tijd zal het wat drukker worden met school door het afronden van de minor en het echt moeten knallen voor de scriptie, maar hopelijk blijf ik tussendoor de tijd vinden om te bloggen. De minor is echt heel druk (maar heeeeeel erg leuk) en hoewel bloggen mijn nummer 1 hobby is waar ik tijd voor vrij maak, moest helaas ook dat lijden onder huiswerk. Leuk huiswerk, dat wel.

Oei, een boek per maand. Haha, altijd weer die wensen van mezelf om meer te lezen! Nouja, ik heb nu The Happiness Project die ik wel móet lezen om iets van het project te willen maken. En ik leen Harry Potter and the Chamber of Secrets van m’n zusje en omdat zij in top speed de boeken uitleest, moet ik wel snel lezen. Wat leuk is 🙂 mezelf even verliezen in een boek, zonder afleiding van wat dan ook, is ook wel eens chill!

Analoge lens op digitale body

Dit is echt de ontdekking van december geweest: het gebruiken van mijn analoge lens op m’n digitale body! Omdat ik het zelf nog wel wat uitzoekwerk vond hoe dit werkte, ben ik begonnen een klein blogje erover te schrijven. Misschien is het interessant voor je, als je ook iets anders zoekt in je foto’s (want dat is wat ik had en met deze lens krijg ik het resultaat wat ik wil!).

Polaroid SLR 680 analoge fotografie

Lots of analoge fotografie

Yesssssss finally! Ik ga het doen, meer analoog fotograferen. Voor de minor, welteverstaan. Dat geeft me net dat duwtje in de rug dat ik nodig heb. Eindelijk ga ik m’n polaroidcamera uitproberen. Ik bestelde foto’s op The Impossible Project (in de eindejaarssale, chill!) en het gaat eindelijk gebeuren dat ik de prachtige Polaroid SLR 680 die al jaren op de plank staat ga uitproberen. Het is echt een beauty. Ik kan niet wachten om te gaan fotograferen, ik ben echt super blij!

Ook de pinhole camera wil ik gaan maken voor het project, maar ik vind het nog steeds doodeng.
Ik vind het eng want ik wil niet dat het faalt en dat is zo’n beetje de voornaamste reden voor alles wat ik besluit toch niet te doen. Vooral bij analoge fotografie merk ik dat, en daarom juist koos ik ervoor uit m’n comfort zone te stappen voor dit project.

Ook fotograferen in golden hour was al lange tijd een wens! En dat heb ik vorige week donderdag voor het eerst gedaan, in de duinen in Den Haag. Lange tramreis. Koud. Maar prachtig zonlicht.
Ik ging die dag trouwens ook naar het fijne Quinta Verde, een nieuwe vegan lunchroom in Den Haag!

Tasks voor januari:

 • Niet huilen als m’n foto’s mislukt zijn (because it’s part of the proces…)
 • Genoeg fotograferen voor de expo van de minor

Liefs!

quinta verde den haag vegan lunchroom
Previous Post
Quinta Verde: super fijne vegan lunchroom
vegan smoothie recept
Next Post
6 vegan smoothie variaties op je lievelingssmoothie

8 Comments

 • 12 januari 2017 at 7:04 pm

  Wat gaaf dat je een analoge lens kunt gebruiken! Dat wist ik helemaal niet!!!! Verheug me nu al op het blogje, want dat wil ik oohook…

  Reply
  • 13 januari 2017 at 11:57 am

   Ahhhh Marieke super leuk om te horen! 😀 Het is echt een wereld van verschil, zo zo zo fijn. Liefs!

   Reply
 • 12 januari 2017 at 8:46 pm

  Die miracle morning lijkt me zo boeiend maar ik ben daar ook echt niet klaar voor. Haha :p Ik kan heel goed op tijd gaan slapen, maar vroeg opstaan is niet zo mijn ding. The Happiness Project wil ik ook graag lezen en eigenlijk heb ik mezelf nu ook uitgedaagd om elke maand een boek uit te lezen. Ik doe dat echt supergraag maar ik maak er te weinig tijd voor.

  Reply
  • 15 januari 2017 at 10:45 pm

   Hahahah, ik ben blij dat ik niet de enige ben die het niet 1 2 3 zou kunnen. Super goed wel dat je op tijd kan slapen! Ik moet het ECHT doen hoor. Het is echt super belangrijk, genoeg slapen. Maar jij slaapt dan ook wel genoeg, denk ik? Vet goed :)! Super gaaf dat je elke maand een boek wil lezen! Als je het zo leuk vindt maar er te weinig tijd voor maakt, is het wel een mooi doel. The Happiness Project is echt een fijn boek en het leest ook vet fijn weg. Wat lees je graag?
   Liefs!

   Reply
 • 13 januari 2017 at 5:50 pm

  Oooh zo leuk die One Second Everyday filmpjes! Ik baal nu echt dat ik niet op 1 januari daarmee begonnen ben.. Misschien maar eens gewoon op een random dag beginnen. Of een jaar wachten haha

  Reply
  • 15 januari 2017 at 12:39 pm

   Hihi, gewoon random beginnen! Ik begon in de zomer vorig jaar, bijvoorbeeld. Het is echt heel tof om te doen 🙂 leuk dat je het filmpje leuk vindt! En geen jaar wachten hoor, hihi – wie weet wat voor moois je dit jaar allemaal te wachten staat!

   Reply
 • 17 januari 2017 at 5:37 pm

  Heb ik je recentelijk nog gezegd hoe tof ik je project vind? Ik geniet echt elke keer van je updates, je bent zo lekker bezig en je motiveert me om zelf ook actiever aan de slag te gaan! Dankjewel weer hiervoor!

  Reply
  • 29 januari 2017 at 2:08 am

   Nou Veerle, wat ontzettend leuk dat je zo geniet van de updates en gemotiveerd raakt! Wauw 🙂 dat is echt heel cool om te lezen 🙂 dankjewel! En lukt het? Met actiever aan de slag te gaan? Mij motiveert jouw reactie ook weer, hihi. Liefs!

   Reply

Leave a Reply