15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

6 vegan smoothie variaties op je lievelingssmoothie

14 Comments
vegan smoothie recept

Smoothies, hmm… ik drink ze graag! Lekker makkelijk om mee te nemen, het vult goed en ik vind het een echte treat. Ook met mijn eigen lievelings vegan smoothie recept (chocola, of heel basic met banaan, havermout en blauwe bessen) varieer ik graag en vandaar, vandaag, mijn lievelings variaties op m’n vegan smoothie. Gebruik je lievelings smoothie recept en maak ‘m net wat interessanter.

avocado vegan

Avocado

Wil je net wat meer vulling en een meer romig geheel? Dan is avocado echt een super goed idee. Vooral als je een goed rijpe avocado hebt, dan kan ik niks perfecters bedenken dan een kwart of halve ervan door je smoothie te gooien. Het zorgt voor gezonde vetten, een romige smaak en het vult goed.

Havermout

Dit doe ik maar al te graag door mijn smoothies! Vooral in ontbijtsmoothies is het perfect – havermout. Het geeft gelijk een extra boost aan je lievelingssmoothie, je zit er langer door vol en ook havermout maakt romiger. Ik vind ook iets in de structuur van een smoothie met havermout heel erg lekker. Ook weet ik dat ik er gelijk een paar uurtjes tegenaan kan, met een romige smoothie met zo’n 30 gram havermout erin.

vegan chocolade smoothie

Eetlepel rauwe cacao

Gelijk voelt je ontbijt als een slechte milkshake, maar dat is het niet! Door rauwe cacao toe te voegen aan mijn ontbijtsmoothie ben ik gelijk gelukkig, want niks maakt zo blij als chocolade in het ontbijt. Rauwe cacao kan je goed toevoegen aan smoothies met een wat neutrale zoete smaak, bijvoorbeeld een smoothie met fruit en spinazie. En havermout. Verder is je smoothie dan naast heel lekker, ook harstikke gezond! Als je wil, heb ik gelijk mijn recept voor m’n lievelings chocoladesmoothie voor je.

Handje spinazie

Op sommige ochtenden snakt m’n lijf naar groenten en gezondheid. Hoewel ik over het algemeen vrij gezond eet, kan mijn lichaam in tijden van stress en weinig slaap toch wat meer groenten gebruiken. Een handje spinazie door m’n smoothie is dan perfect – je proeft het niet (al is spinazie sowieso lekker, vind ik) en gelijk krijg je groenten binnen, bij je ontbijt.

vegan eiwitpoeder orangefit

Vegan eiwitpoeder

Krijg je graag wat extra eiwitten binnen of heb je net gesport en zin in een smoothie? Voeg vegan eiwitpoeder toe! Het is te koop in verschillende smaken en geeft je smoothie gelijk een mega romige structuur, waardoor ook deze smoothie voelt als een milkshake, maar dus eigenlijk heel goed voor je is.

Een ander soort plantaardige melk

Je melksoort kan een wereld van verschil maken in je smoothie. Ik gebruik graag rijstemelk, omdat deze 1. lekker zoet is, 2. weinig calorieën bevat en 3. weinig vet bevat. Het is een fijne waterige melk en dat vind ik fijn in een vegan smoothie recept, omdat de andere ingrediënten de smoothie alweer dikker maken. Vet doe ik er dan altijd in op een andere manier, bijvoorbeeld door een stukje avocado of wat rauwe cacaopoeder. Je kan eindeloos variëren met plantaardige melk: sojamelk voor meer body en een romige smaak; notenmelk; vegan chocolademelk; kokosmelk… Allemaal geeft het een andere smaak aan je smoothie en zo kan je ‘m precies maken hoe jij het wil.

Wat is jouw lievelingsvariatie op je eigen favoriete smoothie?

Liefs!

the happiness project utrecht
Previous Post
25 before 26 update #2
the foodmaker den haag vegan
Next Post
The Foodmaker: een heerlijke hotspot in Den Haag

14 Comments

 • 14 januari 2017 at 10:17 am

  Ik krijg echt zin om veganistisch te gaan eten door jou! Avocado is echt altijd goed bij mij, maar de rauwe cacaopoeder lijkt me ook echt heel lekker. Dat ga ik ook allemaal eens proberen in mijn smoothies! Malou x

  Reply
  • 15 januari 2017 at 12:38 pm

   Ahhhhh Malou dat is echt zo leuk om te horen! Super leuk! Ik ben echt heel benieuwd wat je er van vindt :). Liefs!

   Reply
 • 14 januari 2017 at 10:56 am

  Ik drink niet zo heel vaak smoothies, maar vind ze wel heel lekker. Deze variaties klinken echt heel goed en ga ik zeker proberen! 🙂

  Reply
  • 15 januari 2017 at 12:37 pm

   Hihi wat leuk dat deze variaties je goed lijken!

   Reply
 • 14 januari 2017 at 10:43 pm

  Hmm!

  Reply
 • 15 januari 2017 at 11:22 am

  Oh, ik bedenk me net dat ik al ZO LANG geen smoothie meer heb gedronken! Daar moet snel verandering in komen! Waar zal ik eens mee beginnen… misschien wordt het wel lekker ‘de lekkerste vegan chocolade smoothie’, maar ik heb ook wel zin in iets fris en fruitigs… hm…

  Reply
  • 15 januari 2017 at 12:37 pm

   Hihi, iets fris en fruitigs is altijd goed! Gewoon lekker veel fruit!

   Reply
 • 15 januari 2017 at 12:47 pm

  Ik blijf het maar zeggen: jouw foto’s zijn zo mooi! Ik wil een Omdatikdatwil fotografiecursus onder het genot van al deze smoothies haha. Maar zonder gekheid, wat een goeie ideeën! Soms merk ik dat ik na een uurtje alweer honger heb dus dan is een avocado of havermout een goed idee. Weet je toevallig waar ik rauwe cacao kan halen? 🙂

  Reply
  • 15 januari 2017 at 12:50 pm

   Claaaaaaaire zo LIEF! Ah dankjewel, je hebt geen idee hoe leuk dat is om te horen :). hihi. Haha, ja, sowieso onder het genot van smoothies dan. En koekjes. En taart. Ik koop rauwe cacao bij de biowinkel! 🙂 daar moet het lukken! Liefs!

   Reply
  • 15 januari 2017 at 10:26 pm

   Haha, dat zei ik ook al: we want WORKSHOPS!:) Haha

   Reply
   • 15 januari 2017 at 10:42 pm

    Echt zo’n goed en super tof en cool idee! 😀

 • 15 januari 2017 at 10:25 pm

  Ik moet toegeven dat ik me vaak vasthoud aan oude gewoontes en receptuur! Maar een beetje variatie kan geen kwaad, daar wordt ik even aan herinnerd door deze blogpost:) Dank daarvoor! Liefs

  Reply
  • 15 januari 2017 at 10:43 pm

   Hihi jaaaa ik ken dat wel hoor! Als ik eenmaal een gouden combi heb dan blijf ik die maar maken. Hihi 🙂 leuk!

   Reply

Leave a Reply