15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

The Foodmaker: een heerlijke hotspot in Den Haag

4 Comments
the foodmaker den haag vegan

De opening van deze toffe hotspot was een feestje! Begin december opende The Foodmaker haar deuren voor het eerst in Nederland en ik was er bij, samen met m’n beste vriendinnetje. En het was geweldig! Ik werd gelijk helemaal fan van The Foodmaker.

The Foodmaker Den Haag

Begin december vond de opening van The Foodmaker in Den Haag plaatst. The Foodmaker heeft al een aantal filialen in België, maar Lieven – trotse en ontzettend gepassioneerde eigenaar – vond het tijd dat ook Nederland mocht genieten van de gezonde salades voor een goeie prijs.

The Foodmaker is een saladebar. Je kunt er je eigen salade samenstellen op de unieke Salad Farm, midden in de ruimte. Maar ook kan je voorgemaakte salades kopen. Daarbij zijn ook gezonde (groene) sapjes, chia-ontbijtjes, heerlijke toetjes, notenrepen en koffie te krijgen bij The Foodmaker. En als je besluit om je gezonde maaltijd binnen te nuttigen, kun je plaatsnemen aan een lange tafel met in het midden een echt waanzinnig toffe kruidentuinje. Midden op tafel! Ik kon niet stoppen met snoepen van de chocolademunt en andere soorten munt. Alle kruiden stonden er prachtig bij – ik zou willen dat ik dat kon thuis.

Wat super belangrijk is voor Lieven en zijn saladebar is het maken van de beste salade. Hij wil dat het alleen van de beste kwaliteit gemaakt wordt en groeit hiervoor zijn eigen biologische groenten.

the foodmaker den haag vegan

the foodmaker den haag vegan

Bloggersevent & officiële opening

En ik mocht komen proeven, samen met mijn vriendinnetje Renée. We hebben echt genoten! We proefden van The Salad Farm, maar ook de sapjes en een toetje. En na de bloggersproeverij was er een openingsfeestje. Yuri van Gelder liet aan de ringen zien wat hij kon (wauw, dat was zo zo zo tof!) en het feest was begonnen. Iedereen mocht komen proeven, onder het genot van een glas champagne en de toffe muziek van twee dj’s. Ik nodigde mijn zusje en mijn vriend en zijn collega’s uit, om ook de fijne nieuwe hotspot in Den Haag te ontdekken. Tot het feestje afgelopen was hebben we staan dansen; wat was dit een fijne avond en tof event.

the foodmaker den haag vegan

the foodmaker den haag vegan

the foodmaker den haag vegan

Waarom je volgens mij The Foodmaker echt moet bezoeken

 • Gezonde maaltijden zonder gekke toevoegingen, gemaakt van de mooiste (en zo veel mogelijk biologische) ingrediënten
 • Het eten is betaalbaar
 • Je kan er iedereen mee naar toe nemen: door de veganist en de omnivoor kan er gegeten worden.
 • Je stelt je salade zelf samen en bepaalt daarmee zelf hoeveel je betaalt, en daarna kan je nog wat extra groen toevoegen door de mooie kruiden te plukken. Je kunt er ook voor kiezen een al samengestelde salade te eten.
 • Je kan het bij The Foodmaker opeten, maar je kunt ook ontbijtjes, lunch of avondeten meenemen (in een composteerbaar bakje)
 • En ik vermoed dat het een hele fijne werkplek is!

Ik ben weg van The Foodmaker! Het is echt een fijne plek en dit openingsfeestje was echt heel erg leuk. De passie van de eigenaar is geweldig en dat maakt het een nog mooiere saladebar.

The Foodmaker zit op loopafstand van Den Haag Centraal, op de Turfmarkt. Check hier meer over deze locatie. En woon je in België? In Antwerpen, Gent en Brussel zitten ook filialen! En er zijn ook nog meer plannen om meer filialen te openen in België en Nederland.

Kende je The Foodmaker al – and do you like it?
Liefs!

 

vegan smoothie recept
Previous Post
6 vegan smoothie variaties op je lievelingssmoothie
Polaroid SLR 680 analoge fotografie
Next Post
Expositie van mijn minor: kom je ook?

4 Comments

 • 16 januari 2017 at 9:14 am

  De Turfmarkt, volgens mij heb ik dit laatst gezien! Wederom een fijne hotspot weer dit, als ik bij mijn vriend ben ga ik écht op hotspotjacht in Den Haag! Malou x

  Reply
  • 29 januari 2017 at 2:05 am

   Wat cool dat je het laatst hebt gezien Malou!
   Hihi jeeeej vet leuk! 🙂
   Ben benieuwd welke leuke hotspots je nog meer tegenkomt. Als je nog iets tofs hebt gevonden, let me know 🙂 ben benieuwd!
   Liefs

   Reply
 • 17 januari 2017 at 11:41 am

  Oh, weer zo’n fijne hotspot! Klinkt weer bijzonder goed (en lekker!) allemaal. 🙂

  Reply
  • 29 januari 2017 at 2:06 am

   Hihi leuk Klaske! Het is inderdaad precies zoals je het zegt ja, bijzonder goed en lekker!

   Reply

Leave a Reply