15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Voor een maand stoppen met snoepen

10 Comments
vegan fruitsalad fruitarian

Yes, laat ik dit eens gaan doen, het lijkt me nog de enige optie: cold turkey een maand lang niet snoepen.
Lijkt me heel verfrissend.

Waarom een maand lang niet snoepen?

Omdat ik een pussy ben en gewoon niet van koekjes en snoepjes af kan blijven. En dan moet ik stricte maatregelen stellen voor mezelf (met een korreltje zout, hoor). Soms hou ik iets te veel van snoepjes en op zich geeft dat niet, maar ik merk dat ik het een beetje irritant vind. Ik wil die urge niet hebben die ik nu wel heb, want het stoort me en het maakt me ook niet per se gelukkiger. En ik had ooit gelezen dat een gewoonte creëren 21 dagen duurt. Laat ik er 28 van maken, zo ben ik dan ook wel weer.

vegan cheesecake stoppen met snoepen

Op zich prima te doen

Het zou natuurlijk leuk zijn om te lezen dat ik mega struggles zou hebben met het stoppen met snoepen, maar ik denk dat het wel mee valt. Maar het moet wel even op deze rigoureuze manier, want een andere manier werkt gewoon niet. Lange tijd had ik een mooie balans in snoepen en gezond eten die gezond was en super goed werkte; ik was niet teveel met eten of snoepen bezig, bleef op gewicht of viel een beetje af en was gelukkig overall!

Maar de afgelopen week was deadline-week en ongesteldheids-week en omg-wat-heb-ik-het-koud-ik-wil-onder-een-dekentje-met-pindakoekjes-en-chocolademelk-week (ik zocht comfort zoals je leest) & that’s not good. Althans. Op korte termijn is het heerlijk. I love die pindakoekjes en het dekentje. Maar op de lange termijn word ik sad en dat lijkt me niet de bedoeling.

vegan food smoothiebowl stoppen met snoepen

Niet snoepen en that’s it

Ik ga verder niet los, trouwens. Het is puur en alleen stoppen met snoepen. En ik kan zelf wel bedenken wat dat is, maar ik ga geen porties verkleinen of dat soort dingen. Alleen niet ongezond of onnodig snacken en snoepen, en daarnaast na het eten niet meer snacken, dat is wat ik ga doen. Zin in :).

Ik start morgen.
Dus nu nog even genieten van suiker, that’s how I roll.
Als je zin hebt om mee te doen, lekker meedoen!

Heb jij wel eens zoiets gedaan? Hoe was dat? Gouden tips?

Liefs

#omdatikdatwil2k winactie vegan omdatikdatwil blog
Previous Post
#omdatikdatwil2k: 2000 Instagram-volgers, dus ik geef cadeautjes weg!
peter thorne fat cats
Next Post
De Fat Cats van Peter Thorne

10 Comments

 • 1 februari 2017 at 7:51 am

  Mooie challenge! Ik heb ooit een maand lang suikervrij gegeten en dat heeft mij echt goed geholpen om bepaalde gewoontes te doorbreken. Sindsdien doe ik geen suiker meer in de koffie, laat ik toetjes staan en heb ik gewoon niet zo’n behoefte aan zoetigheid meer. Succes! Gaat je vast lukken 🙂

  Reply
  • 1 februari 2017 at 1:08 pm

   Oh wauw Marieke, dat heeft je echt veel gebracht dan! Wat goed zeg :). Ah, dankjewel! Ik ben erg benieuwd!! Liefs

   Reply
 • 1 februari 2017 at 9:25 am

  Haha, de afgelopen week was bij mij precies zo. Ik heb nog nooit zoiets gedaan, maar weet wel dat er ook heel veel lekkere dingen zijn zónder suiker. Hoe dan ook, veel succes, you go girl!

  Reply
 • 1 februari 2017 at 7:13 pm

  Leuke uitdaging! Ik heb het zelf ook twee jaar geleden gedaan, in de aanloop naar mijn tentamens. Was erg verfrissend, maar heeft geen stand gehouden helaas haha. Succes!

  Reply
 • 1 februari 2017 at 11:09 pm

  Wat goed!! Ik heb echt niks met zoet maar juist met hartig. Hoewel, af en toe vind ik taart wel lekker maar je ziet mij eerder met chips hahah. Misschien moet ik ook maar een maandje geen chips eten. Heeeeel veel succes <3

  Reply
 • 2 februari 2017 at 8:54 pm

  Mijn tip: niet zwichten voor een zak met gevulde chocoladepaaseitjes, zoals ik gisteren deed. Als zo’n zak eenmaal in huis is, is het echt veel moeilijker om er van af te blijven haha. Ik ben benieuwd wat het doet om een maand minder te snoepen (en ik neem aan dat je dan ook minder suiker binnen krijgt). Heel veel succes! 🙂

  Reply
 • 2 februari 2017 at 10:45 pm

  Ik heb altijd van die periodes hé. Nu zit ik relatief goed. Haha. Ik eet vrij gezond en ik neem af en toe een chocolaatje. Maar soms dan loopt het echt de spuigaten uit. En dat komt dan eigenlijk vooral doordat ik er net te veel mee bezig ben. Als ik het gewoon op z’n beloop laat (lees: niet te hard over nadenken), gaat het veel beter!

  Reply
 • 4 februari 2017 at 1:41 pm

  Wauw! Super dapper dat je de challenge aangaat! Zou ik zelf niet kunnen denk ik, haha!

  Reply
 • 6 februari 2017 at 9:39 am

  Oeeh wat goed! Lekker veel groenten en fruit eten zorgt ook voor minder trek in snoep. En sporten. Als ik ben gaan hardlopen, merk ik na een tijdje al dat ik liever zin heb in een appel dan in chocola bijvoorbeeld 🙂

  Reply
 • 7 februari 2017 at 8:42 pm
  Els

  Ja dat heb ik ook wel eens gedaan, door zo’n zelfde trigger als jij :). Zo van, nu is het genoeg.
  De eerste week vond ik het echt best wel lastig, daarna ging mijn behoefte aan zoet flink achteruit.
  Tips: zorg dat er niets lekkers in huis is en denk nu vast na wat je gaat doen/eten als je wel zin hebt in iets lekkers (dat is dan misschien een gewoonte die je kunt veranderen deze maand, dat je een appel pakt ipv chocola)
  En tip voor als je klaar bent: ga dan niet meteen weer los want dan ben je zo weer in je oude patroon terug. Ik heb nog een paar dagen niet gesnoept en toen op enig moment een stukje heel lekkere chocola (of het was zelfgemaakte taart, 1 van de twee) gegeten en daar dan ook echt van genoten.
  Succes!

  Reply

Leave a Reply