15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

25 before 26 update #2

4 Comments
the happiness project matcha latte

Ben ik weer!
Weer met een kleine update van m’n lijstje van dit jaar. Je kan het lijstje hier vinden, en de thema’s zijn duurzaamheid, happy & healthy, vegan en zelfontplooiing.

Stresssssss met een hoofdletter S

Ik merk dat ik sommige dingen echt super lastig vind van m’n lijstje. Maar sowieso ook, de laatste tijd, om m’n tijd in te delen. M’n stresslevel is erg hoog door m’n scriptie en alle duizend afspraken (zo voelt het haha) en het idee dat ik super veel tijd te kort heb, wat helemaal niet zo is. Ik ben super inefficient met het indelen van m’n tijd en daar lijdt echt alles onder. Zo erg en zo stom en zo vervelend! De tijd vliegt en ik loop achter de feiten aan. Ik blog amper (en het ging zo lekker!) en moet mezelf enorm pushen voor m’n scriptie. En ’s nachts kan ik niet in slaap komen door de stress. Gaat lekker..

En ik word altijd ziek van stress (koortslip, boehoe), super fijn. Neem wel sinds kort lysine (dat schijnt te helpen!). En werken aan de scriptie verlaagt ook de stress, hoera.

avocadoplant

Duurzaamheid

Op het veganist zijn na ben ik niet per se heel duurzaam. Nog steeds nul tips opgevolgd uit ‘Niets verspillen doe je zo!‘, geweldig bezig. Wel kwam ik natuurlijk niet onder die letgo reclames uit en wil ik op gaan om spullen te verkopen.

En af en toe gooi ik een muntje in m’n lieve roze spaarvarken.

Tasks voor februari:

 • Spullen op letgo zetten
 • Echt eens een keer dat boek over niks verspillen oppakken en doorlezen. Al is het maar 1 bladzijde. De drempel moet even echt heel laag zijn :’)

Happy & healthy

Het One Second Everyday project gaat goed! Soms vergeet ik wat dagen, en ik kan daardoor bijna niet geloven dat ik tot nu toe elke dag een filmpje heb gemaakt voor februari. Hier het filmpje van januari:

 

Als ik het zo terug kijk, mis ik gelijk m’n lieve minorklasgenootjes zo erg. Het was echt zo’n ontzettend lieve fijne klas!

En ik heb gefilmd op m’n werk, haha. Tussen de potloden.

En in The Happiness Project ben ik druk aan het lezen! Er staan echt onwijs fijne tips in en ik kan heel goed zelf bekijken wat voor mij ook zou werken en wat niet. Ik zou willen dat ik er notities van maak, zodat ik ook echt iets met de tips kan doen.

In het kader van The Happiness Project & 1 keer per week opruimen (soort van), heb ik het boek van Marie Kondo besteld, The Life-changing Magic of Tidying. Ik wil namelijk opruimen, echt. En ik zag dat @caiirose zo enthousiast was, en toen besloot ik ‘m te bestellen. Ben benieuwd!

Ik slaap nog steeds niet super goed, al wel vaker 8 uur per nacht. Doordat ik uit kan slapen. Ik werk nu 3 dagen per week in plaats van 1, dus op tijd naar bed gaan wordt wel echt een must.

Ook let ik nog steeds op m’n gewicht. Daarvoor eet ik deze maand geen snoep en koekjes en ongezonde snackjes, en eet ik niet meer na het avondeten. Meer erover lees je hier. En het gaat behoorlijk prima! Geen cravings, heerlijk.

Tasks voor februari:

 • Elke dag een filmpje maken voor m’n One Second Everyday & zowaar een hele maand aan filmpjes hebben uiteindelijk!
 • Punten uitschrijven uit The Happiness Project om wat mee te gaan doen

 

pilea pileafamily

Vegan

Ik kook echt zat van blogs! Heel vaak laat ik me inspireren door blogs. En ook steeds vaker door m’n kookboeken. Zo kookte ik uit Oatrageous Oatmeals en uiteraard uit Isa Does It. Ik ben alleen bang dat ik in januari niks nieuws heb gemaakt wat vegan is.. boe, jammer!

Tasks voor februari:

 • Iets nieuws vegan maken
 • Koken uit een kookboek waar ik niet zo vaak uit kook

 

blockprint monstera stempels maken

Zelfontplooiing

Iets wat niet op m’n lijstje staat maar wat wel genoemd mag worden: stempels maken. Klinkt zo suf, trouwens. Maar zo leuk om te doen! Ik heb gelijk nog een groot stuk lino gekocht (die geur is ZO FIJN, ik bleef er maar aan sniffen) en nieuwe ecoline 🙂 omdat ik wel wil dat ik wat overloopjes kan creëren en dat gaat denk ik het makkelijkst met ecoline. Al moet het ook met andere verf gaan, ik had zin in ecoline. Weet jij nog leuke ontwerpjes voor lino-stempels?

Heeeeel gedurfd ben ik bezig met het volschieten van een zwart-witrolletje. En die wil ik zelf gaan ontwikkelen! Super spannend, want het is alweer een aantal jaren geleden – maar het staat wel op dit lijstje en het lijkt me weer ontzettend leuk om te doen.

Ik heb m’n Polaroidcamera gebruikt! Nou, wauw, omg. Heel leuk, maar ook een beetje raar want het spiegeltje werkt niet mee. Hij zit los.. dus het is schieten op de gok. But I finally did it!

En ik lees 🙂 jeej! Een boek per maand, dat weet ik niet. Maar ik lees Harry Potter & the chamber of secrets, en The Happiness Project. Allebei fijn en allebei goed voor een andere mood.

Tasks voor februari:

 • Lekker lezen en verder no pressure

pentax asahi analoge fotografie

Verdere tasks deze maand

Ik moet dus écht echt echt m’n scriptie behoorlijk gaan verder maken. Nu ben ik bezig met het literatuuronderzoek & moet gaan inplannen wanneer ik naar Gent ga om daar het praktijkgedeelte te gaan doen. Ik stress ‘m zo erg, jeetje. Ik wil het zo graag in mei gewoon af hebben.. Dus echt knallen deze maand!

 • Elke dag even, al is het maar even, aan m’n scriptie. Al is het maar eventjes, ik denk dat elke dag een beetje doen uiteindelijk heel veel kan helpen. En zodra het kan, veel doen, natuurlijk ;).

Liefs!

& ohjaaaaa mega mega leuk hoe tof er gereageerd is op m’n 2k winactie op Instagram! Ik heb zo veel plezier gehad in het samenstellen van de winacties 🙂 en afgelopen zondag koos ik dan eindelijk de winnaars. @gelukkigleven, @clairecodi, @vegan.with.cats, @zoeterdanhoning en @rubydebruijn krijgen binnenkort een pakketje met spulletjes!

avocado plant laten groeien
Previous Post
Mijn gouden tips & tricks voor je eigen avocado plant
vegan quacamole
Next Post
Simpele – but delicious – guacamole

4 Comments

 • 13 februari 2017 at 11:43 am

  Hoi! Lang geleden dat ik hier langskwam, geloof ik, maar leuk om te lezen dat je nog steeds goed bezig bent met al die doelstellingen. En je foto’s zijn nog steeds even prachtig! <3 Wat een gaaf idee trouwens van dat filmpje. Het is echt een leuke indruk van hoe jouw maand er dan uit heeft gezien. Ik snap wel dat je je klasgenootjes mist, trouwens. Ik ben nu ook scriptie aan het schrijven, dus ik ben eigenlijk ook de hele tijd in m'n eentje bezig. Ik moet daar echt nog wat op vinden! Hoe doe jij dat?! Ik ga natuurlijk wel af en toe koffie drinken of samen eten met vriendinnen, maar het gevoel van samen met iets bezig zijn mis ik wel een beetje.
  In ieder geval een fijne week! Liefs

  Reply
 • 17 februari 2017 at 10:35 am

  Sterkte met alle stress! Niet leuk. Maar wel worth it in the end, denk ik!

  Voor de voedselverspilling: misschien vind je dit artikel ook inspirerend: http://www.zaailingen.com/instock-challenge/.
  Zelf heb ik er ook meer dan eens een stukje over geschreven, bijvoorbeeld: http://millepagine.blogspot.nl/2012/06/living-like-larry-voedselverspilling-ii.html

  Good luck!

  Reply
 • 18 februari 2017 at 8:35 pm

  Wat ben je mega druk Sanne! Ik ben ook heeeeel druk met afstuderen. Oke nu lieg ik. Ik begin net. Maar ik ga het heel druk krijgen dus ik denk dat ik er dan hetzelfde bij zit als jij haha. Helemaal gestrest met hoofdletter G .. of S van stress. Ik hoop dat je scriptie snel af is en alle stress voorbij is. Echt zo mooi die stempels. Wanneer komt daar de blog over online? Ik wil het ook heel graag! Of ik koop ze van je. Waar blijft je Etsy shop vol stekjes en stempels?! En nogmaals bedankt dat ik heb gewonnen! Wieeeeehhh zo ontzettend leuk *legt slaapzak voor brievenbus*

  Reply
 • 28 februari 2017 at 10:13 pm

  Oooh, zelf stempels maken, wat een fijne bezigheid! Ooit ga ik me daar ook eens aan wagen .

  Reply

Leave a Reply