15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Simpele – but delicious – guacamole

7 Comments
vegan quacamole

Soms ben ik best lui in de keuken. Dan heb ik geen zin om ui te snijden en dan doe ik het niet. En ik gebruik maar al te graag knoflookpoeder in plaats van echte knoflook. Ook deze guacamole komt uit deels luiheid, maar eigenlijk ook omdat ik ‘m op deze manier gewoon echt heel erg lekker vind. Hij is creamy en goed smeerbaar en so good. Ik denk dat ik juist de simpelheid zo lekker vind aan deze vegan guacamole. Zonder bittere stukjes ui bijvoorbeeld. Zonder die extra toevoegen wordt ‘ie juist super romig.

Ik vind ‘m zo echt het lekkerst. Als ik uit wil pakken maak ik ‘m zeker met rode ui en echte knoflook, but this works fine for me too!

avocado vegan guacamole

Guacamole

 • Twee avocado’s
 • 5 cherrytomaatjes
 • specerijen: snufje knoflookpoeder, (Himalaya)zout en peper

Snijd de cherrytomaatjes in hele kleine stukjes en plet de avocado’s met een vork. Combineer, met de specerijen, en je hebt een heerlijke dip.

vegan wraps veganistisch guacamole

Extra yummy toevoegingen

Zin in iets meer fancy’s? Voeg dan een halve gesnipperde rode ui toe. Ook chilivlokken doen het goed in guacamole. Een beetje citroensap of limoensap is ook heerlijk, maar pas op dat je daar niet te veel van gebruikt. Wat betreft verse kruiden schijnt koriander het goed te doen, maar ik ben gezegend met het gen dat ervoor zorgt dat koriander voor mij naar zeep smaakt. Dus ik weet het niet. Want ik proef dus zeep.

Ohja, extra tip: gebruik de pit van de avocado om een avocadoplant uit te laten groeien!

Waar eet je deze vegan guacamole mee?

Hoe maak jij jouw ideale guacamole?

Liefs

the happiness project matcha latte
Previous Post
25 before 26 update #2
veggiechallenge viva las vega's
Next Post
De VeggieChallenge & kaartjes winnen voor VeggieWorld!

7 Comments

 • 17 februari 2017 at 9:58 am

  Hmmmm ik ben dol op guacamole! Toch maak ik ‘m nooit via het recept en maak ik gewoon een mengseltje van avocado, wat mayonaise en peper en zout. Dat vind ik toch echt het allerlekkerst! Malou x

  Reply
 • 17 februari 2017 at 10:39 am

  Oeh, zo lekker! Ik ben dol op guacamole. Wanneer ik thuis ben in het weekend maakt m’n moeder het vaak. 🙂

  Reply
 • 17 februari 2017 at 5:40 pm

  Gotta love some guacamole. En ben blij dat ik niet de enige ben die te lui is om echte knoflook te snijden en gewoon het poeder gebruikt :’)

  Reply
 • 18 februari 2017 at 8:32 pm

  Super lekker! Ik heb nog nooit guacamole gemaakt. Nee écht niet. Ik weet ook niet waarom. Maar nu ga ik het maken want dit ziet er ZO goed uit <3

  Reply
 • 20 februari 2017 at 2:14 pm

  Heerlijk toch dit soort makkelijke, gezonde en lekkere receptjes? Ik maak dit vaak in het weekend, gewoon lekker voor tijdens de lunch 🙂 Liefs, Merel

  Reply
 • 20 februari 2017 at 11:23 pm

  Oeh, door deze blogpost krijg ik helemaal zin in guacamole. Helaas ben ik allergisch voor avocado. Soms gaat het goed (want hey, té lekker om te laten staan) maar soms ook echt niet. Dus ik eet het niet vaak. Helaas.

  Reply
 • 22 februari 2017 at 5:11 pm

  Thank you so much! Ik ga het maken 🙂

  Reply

Leave a Reply