15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Creamy smoothie met matcha

6 Comments
matcha smoothie romig vegan

Ah, matcha.. I love it! Toen ik nog in Tilburg studeerde liep m’n rekening leeg door alle matcha lattes die ik kocht bij de Bagels & Beans, maar sinds kort heb ik zelf matcha in huis! Uiteraard daar maak ik veel matcha lattes mee, maar het leek me ook leuk om een behoorlijk groene smoothie ermee te maken, super romige smoothie met matcha.

Ik maak heel vaak smoothiebowls. En eigenlijk heb ik veel te weinig recepten ervan op m’n blog staan! Het is echt m’n lievelingsontbijt – jarenlang was dat havermout, maar een smoothiebowl staat nu echt op de eerste plek. Ook in de winter.

Andere smoothiebowlrecepten:

 

smoothie met matcha vegan

Creamy smoothie met matcha

Ingrediënten voor de smoothie

 • 30 gram havermout
 • 1/4 avocado
 • 3/4 tl matcha
 • 1 el cashewnoten
 • 1 1/2 grote banaan
 • Eventueel een scheutje ahornsiroop / 1 dadel
 • Scheutje plantaardige melk

(Onmisbare) Toppings

 • 1 el cashewnoten
 • 1/2 banaan in plakjes
 • 1 el chiazaadjes
 • 1 el cacao nibs
 • Optioneel: 2 matcha bars – 1 in stukjes en 1 hele

 

romige vegan smoothie met matcha

romige vegan smoothie met matcha

romige vegan smoothie met matcha

& hoe maak je deze smoothiebowl?

 1. Doe alle ingrediënten voor de smoothie in de blender en blend tot een romig geheel. Probeer zo min mogelijk melk te gebruiken. Je wil namelijk niet dat je toppings naar de bodem van je smoothie zakken ;).
 2. Giet je smoothie in een mooie kom.
 3. Verdeel de toppings over je smoothie.
 4. And enjoy!

De cashews en avocado maken deze smoothie zoooo mega romig! Echt, heerlijk. Ik ben heel erg fan van deze smoothie! Sowieso maak ik altijd een smoothiebowl als ik ’s ochtends tijd heb om te ontbijten (anders ontbijt ik in de trein btw, want ontbijten doe ik altijd hoor – I love breakfast!), want het is heerlijk zoet en ik gooi er alles in wat ik lekker vind!

Ik kocht m’n matcha trouwens op Bulkpowders.nl, en als dit zakje op is, koop ik het daar weer! Je krijgt er ook een klein maatlepeltje bij zodat je precies weet hoeveel je nodig hebt voor de perfecte matcha latte. Omnomnom.

 

romige vegan smoothie met matcha

matcha bars matcha squares

 

En wat mag er niet in jouw smoothie ontbreken?

Liefs, fijne zondag!

 

vegan cheesecake this raw some vegan life
Previous Post
Fijne vega & vegan blogs als inspiratie
vegan nacho's vegan kaas cashew cream
Next Post
Vegan nacho’s – de perfecte zaterdagavondsnack

6 Comments

 • 12 maart 2017 at 10:34 am

  Hmmmm wat lekker! Ik heb nog steeds nooit matcha geproefd maar ik ben er echt zo benieuwd naar. En die foto’s zijn weer gewoon prachtig. Ik moet trouwens nog ontbijten, dus wie weet! Malou x

  Reply
 • 12 maart 2017 at 10:37 am

  Yum, heerlijk zeg! Ik neem regelmatig smoothies, maar een smoothie bowl heb ik nog nooit gemaakt. En matcha heb ik ook nog nooit geprobeerd overigens. Ik wil dat zeker eens gaan proberen 🙂

  Reply
 • 12 maart 2017 at 12:21 pm

  Ziet er zo lekker uit! Ik heb nog nooit een smoothiebowl uitgeprobeerd, maar het ziet er niet zo moeilijk uit met jouw recept. Mag ik even zeggen hoe mooi jouw foto’s wel niet zijn! 🙂

  Reply
 • 12 maart 2017 at 3:06 pm

  Oh Sanne wat doe je me aan! Dit ziet er echt goddelijk uit. Ik heb nog nooit matcha gehad. Waar smaakt dat naar? Ik ben heel benieuwd!

  Reply
 • 12 maart 2017 at 5:24 pm

  Wauw dit ziet er super lekker uit! En dat zegt wat want meestal ziet groen eten er niet mega aantrekkelijk uit haha. Ik heb 1x een matcha latte gehad maar was er niet helemaal weg van. Misschien dat ik het wel lekker vind in een smoothie! I kga het eens bestellen.

  Reply
 • 13 maart 2017 at 11:23 am

  Dit ziet er zo lekker uit! Ik heb zelf geen matcha in huis, maar ik bestel altijd op verplaatsing matcha lattes, matcha bowls, matcha cake,…

  Reply

Leave a Reply