15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Mijn lievelings vega & vegan recepten van de Albert Heijn

3 Comments
vegan food albert heijn veganistisch

Het is maart, tijd voor de VeggieChallenge! En voor de VeggieChallenge ben ik dit jaar ambassadeur – vet cool! Waar ik in het begin nogal vaak m’n recepten vandaan haalde, was van de AH. Sinds een tijd is er nu zelfs een filter als je naar recepten zoekt die ‘veganistisch‘ is! Nog 1 recept te gaan en dan staan er 200 op de website van de AH. Er zijn dus heel veel vega & vegan recepten van de Albert Heijn & mij leek het tof om ze hier te delen, omdat ze gemakkelijk te maken zijn en lekker!

We zitten nu ongeveer op de helft en als je meedoet ben ik natuurlijk ontzettend benieuwd hoe het je vergaat en wat je allemaal meemaakt. Ik post deze maand allerlei berichtjes over veganisme voor de VeggieChallenge en die kan je allemaal vinden onder de tag veggiechallenge 2017.

Gelukkig bieden heel veel blogs allemaal fijne makkelijke recepten en hacks om makkelijk als vegetariër of vegan te leven, zo ook de Albert Heijn. Ik deelde eerder al een lijstje met inspirerende blogs (waar ik veel aan heb en heb gehad toen ik vegan ging eten, of gewoon voor duurzame inspiratie) En dan wordt het vooral ook erg leuk :).

 

vegan food

Vegan recepten van de Albert Heijn

 1. Aziatische maaltijdsalade
 2. Courgette aubergine lasagne (echt heul lekker)
 3. Hartige taart met tomaat & ui
 4. Noodlesoep met asperges en noten (m’n lievelingssoep)
 5. Linzensoep met tomaat en kikkererwten
 6. Schelpjes met courgette, munt en amandelen (lekker fresh)

Tofu en tempeh

 1. Tempeh manis (niet normaal lekker joh)
 2. Tempeh saté
 3. Zoet-pittige tofu

 

vegan recepten albert heijn

Makkelijk te veganizen recepten

 1. Groenteburger met spinazie en zoete aardappelfrietjes
  (vervang de groenteburger door een vegan burger! Bv. een vegan schnitzel)
 2. Fattoush met pita, kruiden en doperweten
  (vervang de yoghurt door sojayoghurt)
 3. Gado gado
  (vervang het ei door bijvoorbeeld gebakken tempé)
 4. Couscous met groenteburger en spinazie
  (vervang ook hier de groenteburger)
 5. Champignon met groene asperges
  (gebruik vegan boter & vervang de Boursin door sojaroom en voeg zelf wat bieslook toe)

Vegetarisch / te veganizen als je een beetje een nerd bent

 1. Gevulde pasta met broccoli & geitenkaas
  (maak je eigen vegan cashew cream cheese)
 2. Open lasagne met asperges en blauwaderkaas
  (gebruik vegan blauweaderkaas of maak vegan parmasan)
 3. Ovenpasta met ei
  (vervang de eieren voor bv tofu en gebruik vegan kaas)

Mocht je inspiratieloos je dag begonnen zijn, dan hoop ik dat je hiermee wel eventjes vooruit kan! Heb jij websites waar je heel vaak je inspiratie vandaan haalt om te koken? Let me know!

Liefs

vegan nacho's vegan kaas cashew cream
Previous Post
Vegan nacho’s – de perfecte zaterdagavondsnack
vegan chiapudding high fat vegan breakfast
Next Post
High fat vegan breakfast: chocolade & kokos chiapudding

3 Comments

 • 16 maart 2017 at 9:01 am

  Hmmmm dit zijn ook recepten voor een niet-vega(n). Sowieso stop ik alles met pasta in mijn mond, zó lekker! Er is ook een pastasalade met perzik en munt dacht ik bij de Appie, gek genoeg super lekker en makkelijk te veganizen! Hoef je geen nerd voor te zijn, hahah 😉 Malou x

  Reply
 • 18 maart 2017 at 9:39 pm

  Dat recept voor hartige taart ga ik zeker uitproberen, thanks voor de tip! Ik was al een tijdje op zoek naar iets meer vegan varianten voor quiche, vooral omdat ik eigenlijk nauwelijks eieren eet en die er wel vaak in moeten en dan ga ik automatisch meer ei eten omdat ik anders met vier overige eieren zit :’)

  Reply
 • 26 maart 2017 at 8:52 am

  Jaaa die lasagne en linzensoep behoren ook tot mijn favorieten! 😀 Leuk lijstje ook met ‘te veganizen’ recepten, die ga ik onthouden! ^^

  Reply

Leave a Reply