15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

High fat vegan breakfast: chocolade & kokos chiapudding

6 Comments
vegan chiapudding high fat vegan breakfast

Ontbijtjes zijn echt m’n lievelingsmaaltjes. Ik zou het best prima vinden om de hele dag ontbijt te eten. Smoothiebowls, havermout, chiapudding.. af en toe een croissantje (gevuld met chocola of vegan kaas) of broodjes uit de oven met boter die smelt en chocoladehageslag. Eigenlijk begin ik m’n dag altijd super gezond dus dat soort ontbijtjes heb ik alleen met Pasen en kerst volgens mij, maar zo lekker allemaal! En omdat ik nu iets anders wilde proberen maakte ik deze high fat vegan breakfast en met volgens mij ook een boel eiwitten om de dag mee te beginnen.

chiapudding high fat vegan breakfast

Op m’n blog vind je ook eigenlijk vooral ontbijtrecepten en daar komt er nu nog één bij, deze chiapudding.

Ik hou van kokos.
Ik hou van chocola.
Ik hou van nootjes.
En van avocado.

En dat allemaal stopte ik in een ontbijtje. Het is een ontbijtje met heel veel gezonde vetten en eiwitten & een keifijne start van de dag.

chiapudding high fat vegan breakfast

Chocolade & kokos chiapudding

Ingrediënten voor één ontbijtje

 • 3 eetlepels chiazaadjes
 • 1 theelepel cacaopoeder
 • 125 ml (1/2 cup) amandelmelk
 • 1 kwart avocado (of een halve)
 • 30 gram amandelen
 • 2 tl cacao nibs
 • 20 ml (4 x 1tl) kokosmelk
 • mason jar (voor onderweg) / schaaltje (voor thuis achter Netflix)

 

Hoe maak je dit ontbijtje?

 1. Maak de chia pudding een avond of een uurtje van tevoren, door de chiazaadjes met de amandelmelk en cacaopoeder te vermengen. Zet in de koelkast.
 2. De volgende dag of een uurtje later is de pudding pudding geworden! Meng de kokosmelk erdoorheen.
 3. Snijd de kwart avocado in plakjes en verdeel over de pudding.
 4. Snijd de nootjes in stukjes en verdeel samen met de cacaonibs over de pudding.
 5. & enjoy!

 

chiapudding high fat vegan breakfast

chiapudding high fat vegan breakfast

High fat vegan breakfast & variatietips

Ik probeer dus even een ander soort ontbijtje uit dan normaal, en het bevalt me goed :). Meer vetjes en minder koolhydraten, maar je kan het natuurlijk een beetje vormen hoe jij dat wil. Normaal zitten mijn eigen ontbijtjes namelijk vol met bananen, haha, en die kan je hier natuurlijk ook aan toevoegen. Ik denk ook dat ander fruit het heel goed doet! Ik heb zelf ook flink zitten variëren, dus hier wat tips:

 • andere nootjes gebruiken als pistache of cashews;
 • toppen met kokosrasp
 • een eetlepel cacaoboter toevoegen (laten smelten door op te warmen in de amandelmelk)
 • een banaantje in plakjes als topping
 • blauwe besjes of ander rood fruit als topping

Maak jij wel eens chiapuddinkjes?
En wat mag er dan echt niet ontbreken?
Of is het nog helemaal nieuw voor je?
AL DIE VRAGEN.

Liefs!

vegan food albert heijn veganistisch
Previous Post
Mijn lievelings vega & vegan recepten van de Albert Heijn
veggieworld vegan
Next Post
VeggieChallenge & VeggieWorld!

6 Comments

 • 18 maart 2017 at 3:40 pm

  Oh jee. Dit ziet er echt zó lekker uit. Ik heb nog nooit chiapudding gegeten, omdat het me niet zo aanspreekt, maar ik ben in staat nu naar de winkel te rennen om chiazaadjes te kopen! Wat een mooie foto’s ook 🙂

  Reply
 • 19 maart 2017 at 1:17 am

  Wauwie Sanne! Dit ziet er weer FABULOUS uit. Dat je je ontbijt nog durft op te eten zeg! Ik heb weleens chiapudding gemaakt maar dat was nogal smakeloos want ik at het alleen met water. Dus smakeloze chiazaadjes hadden alleen smakeloos water opgezogen. Dit ziet er honderd keer lekkerder uit!

  Reply
 • 19 maart 2017 at 3:17 pm

  Hmmm dit ziet er echt prachtig en heeel erg lekker uit!! Aanstaande week ga ik dit maken op mijn werk denk ik… Daar hebben we namelijk alle ingrediënten én moet ik vrijdag openen (lees zes uur uit mijn bed en ontbijten op het werk…)

  Reply
 • 19 maart 2017 at 3:27 pm

  Ziet er goed uit! Ik weet alleen niet of ik ’s ochtends wel avocado zou kunnen wegkrijgen (op zich eet ik ’s ochtends altijd al meeegaveel, maar een avocado is een ander verhaal). Ik maak trouwens echt nooit chiapudding, ik gebruik ze chiazaadjes meer om ze over salades en zo te strooien (als de salade nog een beetje nattig is worden ze wel vanzelf pudding-achtig, hahaha).

  Reply
 • 21 maart 2017 at 12:55 pm

  Holy moly, wat ziet dit er lekker uit zeg!! Ik heb nog cacaonibs gezoet met yaconsiroop liggen en de rest van de ingrediënten heb ik ook in huis. Mijn havermout is op, dus guess what ik morgenochtend ga eten 😛

  Reply
 • 26 maart 2017 at 11:23 am

  Volgens mij ziet een boterham met hagelslag er nog goddelijk uit als jij het fotografeert. Wat een prachtige foto’s weer! Deze combi vind ik zo bijzonder, dat ik het wel een keer moet proberen. Ben zo nieuwsgierig nu!

  Reply

Leave a Reply