15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Fijne zomerherinneringen uit Lille op een bijzondere manier in huis

3 Comments

Lille in 2015; een van de fijnste vakanties ooit. Lille is prachtig en de vakantie was heerlijk; veel zon, veel plezier en lekker eten. Biertjes op het terras, de kleine straatjes verkennen en mooie winkeltjes bezoeken. Zo fijn! Ik hou gewoon van Frankrijk en ook deze Franse stad veroverde mijn hart. We hebben er ook een aantal mooie plaatjes geschoten, digitaal en analoog. Al sinds die vakantie wilde ik een paar foto’s groot laten afdrukken, maar het kwam er steeds niet van. En toen kreeg ik een super tof & perfect aanbod van FotoOpAluminium.nl, om een foto te laten afdrukken op aluminium! Ik hoefde natuurlijk niet lang te twijfelen of ik dat zou doen en welke foto ik daarvoor zou kiezen. Dus ik laat je graag mijn vakantie foto op aluminum zien.

Lievelingsplaatjes uit Lille

Ik had dus een aantal favorieten van die vakantie; een foto van mijzelf in een bloemenveld, een foto van een super fijne middag met taartjes en kaartlezen en koffie, en een foto van Lucas in een prachtig museum, Palais des Beaux Arts. En die laatste, dat is de foto die ik heb laten afdrukken.

lille

foto op aluminium

Mijn foto op aluminium

Ik ben echt ontzettend blij ermee! Ik had eigenlijk nog niet een super goed idee van hoe het aluminium in de foto eruit zou zien, maar ik wist dat een lichter stuk in de foto goed zou zijn. Daar zie je namelijk het aluminium een beetje doorheen. Ook kon ik kiezen tussen wit aluminium en geborsteld aluminium – het geborstelde vond ik een wat toffer en stoerder effect hebben (op de website staan voorbeeldjes) en was daar vooral heel erg benieuwd naar. Ik ben blij dat ik dat heb gekozen want het bevalt me goed! Het effect is inderdaad iets stoerder en ik vind ook dat dat past bij deze foto.

Het voegt veel toe in huis, een grote foto; dit ontbrak nog naar mijn idee en het geeft gelijk meer sfeer aan de kamer, zo iets persoonlijks. En dat maakt ook dat ik er zo blij mee ben. Een herinnering naar een mega fijne vakantie in Frankrijk, de zon en de warmte, maar vooral het samen zijn met Lucas. Want dat is voor mij toch een ultiem vakantiegevoel: samen een nieuwe stad ontdekken, genieten van de zon, ijsjes eten, heel veel chillen en rondstruinen door de kleine straatjes. En dat is precies waar ik aan denk als ik deze foto zie.

foto op aluminium

foto op aluminium

Maar waarom een foto op aluminium?

Wat zo tof is aan het aluminum, is dat je kan spelen met licht en kleuren. Aluminium weerkaatst en als een deel van de foto wit of licht van kleur is, zie je daar de aluminium doorheen. Ik wist dus dat de ramen het lichtere gedeelte in de foto zouden zijn, maar ik had nog niet echt bedacht hoe het er dan echt uit zou komen te zien. Het is alleen maar super tof dat het juist de ramen zijn, die licht zijn! Zo kreeg de foto ineens veel meer diepte, door de weerkaatsingen in het aluminium op de plekken van de ramen. Heel tof. Alsof er licht doorheen komt.

Ik heb een filmpje gemaakt, zodat je kan zien wat ik bedoel bij m’n eigen foto:

Wil je ook zo’n toffe foto?

Deze foto heb ik dus gekregen van FotoOpAluminium.nl, wat een dochterbedrijf is van Fotocadeau.nl. Je kan op deze twee websites van alles laten doen met je foto’s – ze laten afdrukken op hout, plexiglas, als tuinposter.. van alles. Net wat jij zelf tof vindt. En dan kan je dus je eigen lievelingsvakantiefoto’s laten afdrukken.

Kende je dit idee al van een foto op aluminium? Voor mij was het namelijk nog helemaal nieuw, en ik vind het zo tof! Het geeft je foto echt iets extra’s op een best subtiele manier & I like that. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt!

Liefs!

Previous Post
Een boekje vol portretten: mijn toelatingsopdracht voor de kunstacademie
vegamix vegan snacks
Next Post
Vegamix: een box vol heerlijke vegan snacks en jij kan dit winnen!

3 Comments

 • 7 april 2017 at 1:16 pm

  Moooi <3. Ik vind het echt een prachtige foto die je hebt laten printen. En zo fijn om nu een warme vakantieherinnering in huis te hebben. Kun je er gewoon altijd even aan denken, yay. Heel leuk!

  Reply
 • 7 april 2017 at 6:41 pm

  Heel mooi! Ik heb me altijd al afgevraagd of dat nou mooi zou zijn op aluminium, maar door jouw video wordt wel duidelijk dat dat zo is. En wat een prachtige foto ook!

  Reply
 • 8 april 2017 at 2:26 pm

  Nog nooit in het ‘echt’ gezien eigenlijk, zo’n foto op aluminium. Het ziet er wel heel leuk uit, toffe foto heb je uitgekozen! Zo fijn dat je Rijsel een leuke stad vond! Ik ga er volgend weekend heen met mijn vriend en ik ben al super benieuwd 🙂 Als je tips hebt, mag je me die altijd sturen! 😀 Liefs!

  Reply

Leave a Reply