15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Vegan sushi pizza deliciousness

9 Comments
vegan sushi pizza

Yes, dat lees je goed: vegan sushi pizza. Dit is so good! Ik vond het eerst wel een beetje vreemd, maar het is heel lekker en perfect voor luie sushi mensen als ik: een sushi pizza. Ik wilde dit recept ZO GRAAG delen want het is echt mega lekker en zo fijn!

Sushi + pizza = sushi pizza

Ik ga gelijk verklappen dat het dus niet echt een pizza is, maar gewoon een pizza vorm & sushi ingrediënten. Dus een bodem, een laagje saus en dan je lievelingsingrediënten. Voor mij helemaal vegan, voor Luc niet zo. Je maakt dus een bodem van sushirijst (dat plakt het best en werkt het best heb ik gemerkt!), dat bak je in de pan en daarop doe je een laagje (zelfgemaakte) mayonaise, en dan allerlei ingrediënten die je lekker vind. Ik zal je vertellen hoe ik mijn sushi pizza maak.

En het smaakt echt bizar lekker. Het is heel vreemd hoe super yummy die crispy rice met zo’n laagje mayonaise, avocado en sojasaus en alles vet goed bij elkaar past. Als ik dit schrijf krijg ik er weer helemaal zin in. ZO LEKKER VRIEND.

vegan sushi pizza

Vegan sushi pizza

Ingrediënten voor twee kleine pizza’s of 1 grote pizza
 • 130 gram sushirijst
 • 1 tl rijst azijn
 • 1 avocado
 • 1/2 komkommer, in plakjes
 • 2 wortels, in slierten
 • 50 gram mango
 • 150 gram champignons
 • 1/2 el sojasaus
 • 1/8 tl knoflookpoeder
 • bakje zeewiersalade
 • sesamzaadjes
 • 2 norivellen
 • een paar eetlepels (zelfgemaakte) mayonaise (ik maak hiervoor deze, met cashewmelk, super lekker!)(voor de leuk en lekker kan je er een scheutje sojasaus doorheen doen, of wat sesamzaadjes, of allebei).

Je kan super gemakkelijk de ingrediënten ver(drie)dubbelen en bijvoorbeeld 100 gram rijst per persoon doen. Als je 130 gram rijst doet, krijg je echt een lekker grote pizza (en hoe meer pizza, hoe meer toppings = win win). In dit blogje maak ik kleine pizzaatjes, net zo lekker vind ik.

Hier een amateuristisch gifje.

vegan sushi pizza

Hoe dan
 1. Snijd de champignons in plakjes en laat even marineren in een 1/2 eetlepel sojasaus en de knoflookpoeder.
 2. Kook je rijst volgens de verpakking en let erop dat het niet droog komt te staan. Je kan ’t eventueel iets langer koken als het water nog niet weg is, maar giet de rijst niet af en spoel het ook niet af!
 3. Roer de rijstazijn er doorheen.
 4. Verhit twee pannen met een beetje olie en verdeel de sushi rijst over de pannen.
 5. Druk de rijst zachtjes aan en maak het rond, met een spatel (en eventueel een stukje bakpapier).
 6. Laat even bakken op een laag vuurtje en zorg dat het niet aanbrand! Het mag wel zo’n tien minuten in de pan zitten, zolang je vuur maar niet te hoog staat en je rijst niet vast gaat plakken. Als er eenmaal een krokant laagje zit, zal de rijst niet meer zo snel vast plakken aan de pan.
 7. Snijd ondertussen al je toppings in plakjes.
  Bak je champignons in een beetje olie.
 8. Je kan de pizza na tien minuutjes bakken ook nog even aan de andere kant bakken, maar dat hoeft niet (maar is wel lekker). Als het goed is wordt het een mooie stevige ‘pizza’bodem.
 9. Doe je rijstbodem op een bordje.
 10. En dan de toppings! Begin met een laag mayonaise, daarop de norivellen in stukjes, daarop de avocado en ga zo door tot je al je toppings heb gehad. En het zou leuk zijn als het een beetje op volgorde van kleur is, maar ik kan ook gewoon een neuroot zijn. Eindig met de zeewiersalade en sesamzaadjes.
 11. En dan ga je dit eten en dan denk je WAAAT dit is super lekker!

vegan sushi pizza sushi bowl

vegan sushi pizza

Gebakken rijst, zelfgemaakte mayo en een heleboel groentjes

Eeeeeecht, die crispy rijst is echt zo zo lekker, ik had niet verwacht dat ik dit zo lekker zou vinden en zo vaak achter elkaar blijf maken ;). En wat fijn is, Lucas is net zo fan als ik, dus dat wordt heeeeel veel sushi pizza. (hij zat zich al af te vragen wat er dan in godsnaam mis moet zijn met dit recept want als het zo lekker is, dan moet het toch wel heel duur of heel ongezond zijn?)(maar dat is het dus allebei niet)

Wat is voor jou het ingrediënt dat echt niet mag ontbreken in sushi?

Liefs!

 

food blog award omdat ik dat wil
Previous Post
Wil jij op mij stemmen? Ik ben genomineerd voor een food blog award!
nine bar rotterdam espressobar
Next Post
NINE BAR | espresso bar

9 Comments

 • 2 mei 2017 at 12:47 pm

  Waaaaauw wat super lekker! Die GIF ook. Helemaal niet amateuristisch, juist super cool. Hoe doe je dat?! Ik wil dit echt maken! Maar eet je het dan wel met stokjes of met je handen? 🙂 En wat voor mij niet mag ontbreken is avocado… zo lekker <3 Oja en zeewier. Love love love zeewier.

  Reply
  • 2 mei 2017 at 12:50 pm

   Haha eigenlijk eet ik gewoon met mes en vork, oeps. Hahaha. En dat gifje is heel makkelijk! Online kan je zo’n gifmaker vinden & daar gooi je al je foto’s in. En hihi neeeee avocado MOET in sushi, en zeewier! Hou je ook van zeewiersalade?

   Reply
   • 2 mei 2017 at 12:53 pm

    Heeehhh?! Sushi met mes en vork? Dat kan toch nog niet haha. Jaa ik hou heel erg van zeewiersalade <3

   • 2 mei 2017 at 1:01 pm

    Hahaha ja maar het is een pizza toch. Mag het dan wel? Ah ja zeewiersalade is echt zo lekker. Wij moeten echt eens snel samen gaan eten Claire, ik denk dat we dat heel goed kunnen hahaha

 • 2 mei 2017 at 1:06 pm

  Rijst zijn toch korrels? Dus je moet de korrels gewoon bakken? Dan krijg je toch geen bodem? Maar nog steeds gebakken korrels?

  Reply
  • 2 mei 2017 at 2:40 pm

   Hihi, je moet eerst je rijst koken! Dan krijg je plakkerige sushirijst. Daarna doe je het in de pan! 🙂

   Reply
   • 3 mei 2017 at 8:00 am

    Dus dan wordt het een soort pannekoekendeeg? ik wil dit zooo graag maken! Maar ik laat echt alles aan m’n pan plakken! Zelfs elke keer de wafels aan m’n wafelijzer En weet je of er toevallig volkoren sushirijst bestaat?

 • 2 mei 2017 at 1:06 pm

  Dit. Moet. Ik. Holy smack zeg, lijkt me echt geniaal! En dat gifje, superleuk!

  Reply
  • 2 mei 2017 at 2:41 pm

   Ahhh haha Amke je reactie is zo leuk en lief! Het is echt heel lekker kan ik je vertellen hihi. Mocht je het maken, laat je het me weten? Ik ben heel benieuwd hoe je ’t vindt!

   Reply

Leave a Reply