15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

NINE BAR | espresso bar

5 Comments
nine bar rotterdam espressobar

Ik ging laatst zoiets fijns doen: lunchen met een vriendinnetje bij NINE BAR! Ik was uitgenodigd om te komen ontbijten of lunchen (hoe ontzettend leuk is dat!) en dat ik dan wat fotootjes zou komen maken, voor bijvoorbeeld dit blogbericht. Deze lunchroom is heel leuk en mooi en het was tof om de kaart te komen proeven, want NINE BAR heeft sinds kort een nieuwe. En het was heel gezellig om weer eens met Laura te kunnen bijpraten met lekker eten en goeie koffie (met een super goeie melkschuimlaag volgens Lau) in een mooie koffietent.

NINE BAR | espresso bar

De naam van de koffietent is afgeleid van hoe een optimale espresso wordt gemaakt, namelijk met een druk van 9 bar. Bij NINE BAR wordt Giraffe koffie geserveerd – als je Rotterdam een beetje kent, ken je Giraffe koffie vast ook. Je kan bij NINE BAR naast heerlijke koffie terecht voor ontbijt en lunch. En ook van een smoothie, een gebakje en de heerlijkste belegde broodjes kan je genieten.

Ohja, wat ook heel leuk is: de gedachte achter NINE BAR is dat je er naar binnen kan lopen en even helemaal kan ontspannen. Even de drukte van de dag vergeten en genieten van goeie koffie en gezond en vers eten, het personeel dat super vriendelijk is en het hele sfeertje van de koffietent, samen met andere coffeelovers. En dat is ook precies hoe het voelde voor Laura en mij, zo fijn. We zaten er niet voor niks een paar uur, haha.

nine bar rotterdam espressobar

Wat aten en dronken wij?

De kaart is super gevarieerd en er is voor ieder wat wils. Zoals je misschien wel weet vind ik dat juist super fijn; dan kan ik er met iedereen eten en drinken! Zo had Laura een salade met onder andere bulgur, walnoten, pijnboompitjes en feta – zoveel mooie kleuren op dat bord! Ik had een volledig vegan (en super lekker) zuurdesembroodje met rode bietenhummus, avocado, geroosterde kikkererwten en kiemen. We dronken Fentimans, cappuccino, zelfgemaakte ijsthee en chai tea en zaten er uren te kletsen en chillen en eten en drinken.

nine bar rotterdam espressobar

nine bar rotterdam espressobar

Waar vind je NINE BAR?

NINE BAR zit midden in het bruisende centrum van Rotterdam op een plekje waar je iets meer kan chillen. Het zit tussen allerlei leuke kleine winkeltjes, vlak bij De Groene Passage en in de buurt van de Blaak markt. Een paar honderd meter verderop zit je op de drukke Meent en loop je zo de stad in, maar juist waar NINE BAR zit kom je even tot rust. Je kan dat binnen doen, maar ook buiten op het terras (waar in de zomer geloof ik veel zon staat).

Het adres?
Botersloot 44a, Rotterdam. 

nine bar rotterdam espressobar

nine bar rotterdam espressobar

Op de hoogte blijven

NINE BAR heeft een Instagrampagina met mooie foto’s so give them a follow (en je kan er af en toe een fotootje van mij tussen vinden! :D), een Facebookpagina en een website. Maar het leukste is natuurlijk om gewoon even langs te gaan!

Ga jij graag naar NINE BAR? Of heb ik je misschien wel overgehaald om eens naar binnen te stappen op de Botersloot?

Liefs!

 

vegan sushi pizza
Previous Post
Vegan sushi pizza deliciousness
raw vegan snickers
Next Post
Ik probeerde heel veel vegan recepten uit!

5 Comments

 • 4 mei 2017 at 8:42 am

  Oef, het water loopt me in de mond! Ziet er heerlijk uit! En wat is Laura een mooi meisje zeg, die foto door het raam is echt schitteren!

  Reply
 • 4 mei 2017 at 11:06 am

  Je foto’s <3 <3 Zo'n getalenteerde meid hé, jij! Ik krijg spontaan honger van al dat lekkers, hihi. Liefs!

  Reply
 • 4 mei 2017 at 2:26 pm

  Wauw zo’n mooie foto’s! Ik ga deze plek onthouden voor als ik weer eens in Rotterdam ben 🙂

  Reply
 • 6 mei 2017 at 12:23 pm

  Ooh wat een prachtige foto’s! Ook echt een leuke tip, het klinkt als een heerlijk plekje 🙂

  Reply
 • 13 mei 2017 at 6:39 pm

  Hihi, de naam is zo leuk! Ik hou alleen zelf niet zo van koffie, maar alleen voor het eten zou ik er ook zo naar binnen stappen, het ziet er zo goed uit!!

  Reply

Leave a Reply