15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Ik probeerde heel veel vegan recepten uit!

7 Comments
raw vegan snickers

Voor m’n 25 before 26 lijstje (waar ik veeeeeel te weinig mee doe) wil ik meer koken uit m’n precious kookboeken en van blogs. En dat doe ik wel, en dat is super leuk! Het internet staat vol met super veel lekkers – ik hoef maar te googelen op vegan en het gerecht dat ik wil maken, en allerlei mensen hebben super fijne ideeën. Hoe leuk! Het was dus niet zo heel moeilijk om nieuwe vegan recepten te vinden en ik vrat me lekker vol.

vegan sushi pizza

vegan rocky roads

 

Ik wil ook meer nieuws maken. Dingen die ik nog niet eerder probeerde maar wel een soort van essentieel zijn voor veganisten. Zoals roomkaas.. of sour cream.. of bepaalde soorten taartjes of hartige dingen. Steeds meer probeer ik uit en het blijft niet meer incidenteel, dus ik word langzaamaan een klein beetje een nerd en maak m’n eigen cashew cream cheese enzo. Maar goed. Zelf echt vegan kaas maken heb ik nog nooit gedaan, dus ik ben nog steeds niet echt een pro. Ik heb zelfs nog nooit plantaardige melk gemaakt. Pfff.

‘Nieuwe’ dingen die ik klaarmaakte

Savory  food

hartige vegan recepten

 • Deze quiche van Martine. Staat geregeld op tafel 🙂 zo lekker met die kerrie er doorheen! Omnom.
 • Coconut faking bacon van Hot For Food. Voor veel mensen is bacon onmisbaar, dus ik dacht, let’s give it a try. En het smaakt lekker! Alleen een probleem.. ik eet al zo lang geen vlees, dat ik niet eens zou weten waar ik het overheen moet strooien.. haha! Tips?
 • Tofu scramble! Super lekker, met zwart zout. Ik heb gewoon van alles gegoogeld en van alles bij elkaar gegooid en het werd lekker!
 • Cashew cream cheese. Om in pappadews te doen, zo zo zo lekker! Maar ook maak ik het nu bijvoorbeeld als dipje voor tortilla chips of Bugels, hmm, of voor op crackers bij soep. LOVE IT.
 • Een roast! Met cranberrysaus, zoete aardappelpuree en een laag met linzen en champignons en hmmm….
 • Nacho’s met vegan kaas, guacamole & vegan cream cheese. Damn good!
 • Een sushi pizza, hmmmmmmm.
 • Finally, croissantjes!
 • Een pizzabodem van bloemkool.
 • Boerenkoolchips! Misschien zag je deze foto van een enoooorme boerenkoolplant al voorbij komen en ik heb me dus aan de chipjes gewaagd. Super lekker!

 

Sweet stuff

sweet vegan recipes zoete vegan recepten

 

 • Een heeeeeleboel bulletproof koffie.
 • Een vegan cheesecake van een van de fijnste bloggers ooit, Emily von Euw. Het maken van een vegan cheesecake was al zo lang een droom, en met kerst werd deze werkelijkheid. :p
 • Een chai latte! Eerst kreeg ik van Molina Chai chai tea opgestuurd, dus ik kon eindelijk zelf chai lattes maken. Maar eigenlijk was dat nog niet echt heel erg echt natuurlijk.
 • Nu maak ik zelf chai lattes door specerijen te mixen enzo, zo lekker!
 • Wentelteefjes.
 • Chocolademousse van avocado! I know, super slecht dat ik pas na zo’n lange tijd deze chocolademousse maakte. Heerlijk! Soms maak ik ze stiekem ook als ontbijt.
 • En matcha lattes, ook finally! Ik dronk ze al genoeg in Tilburg, toen ik daar nog op school zat (nog steeds sad dat die periode voorbij is, boe!). Ik maak ze nu zelf dus, met matcha poeder dat ik bestelde op internet.
 • Chocolade! Super simpel: cacaoboter & cacaopoeder en in de koelkast.. en er nog allemaal dingetjes in gooien als nootjes en zaadjes en cacaonibs.
 • Black bean brownies! Ook zo’n dingetje, vind ik, wat je eens moet proberen als je vegan gaat eten. Ze zijn echt heel lekker – ik deed er nog een laag date caramel overheen en pecannoten, jeetje wat lekker.
 • Kokosboter; super lekker voor in baksels.
 • Rocky Roads, naar recept van Claire. Ooooooomg, dat is echt een van de lekkerste dingen van de afgelopen tijd geweest!
 • En (raw) vegan snickers. Kon ik ook niet echt omheen (wilde ik ook niet).

 

this rawsome vegan life

En welke recepten probeerde jij laatst uit die totaal nieuw voor je waren? Ik ben benieuwd!

Liefs

nine bar rotterdam espressobar
Previous Post
NINE BAR | espresso bar
fotografie westland groene lifestyle blog
Next Post
Lente

7 Comments

 • 7 mei 2017 at 12:24 pm

  O Sanne wat ziet dit er goddelijk uit! Het valt me sowieso de laatste tijd écht op dat je foto’s zo mooi zijn! <3

  Reply
 • 7 mei 2017 at 1:28 pm

  Wow, ’n sushipizza! Die staat nu ook hoog op m’n lijstje, haha

  Reply
 • 7 mei 2017 at 2:44 pm

  Haha, wat is het doel van deze blog? Probeer je ons soms hongerig te maken? 😉 Want dat is dan goed gelukt haha!

  Reply
 • 8 mei 2017 at 1:50 pm
  Juna

  Superleuk zo’n overzichtje! 🙂
  Mijn leukste ontdekking de afgelopen tijd was denk ik asperges met vegan kaassaus jammmm

  Reply
 • 8 mei 2017 at 4:40 pm

  Wat heerlijk veel kook inspiratie! Dit lijstje ga ik er vaker bijpakken 😀

  Reply
 • 8 mei 2017 at 8:17 pm

  Oeh, vegan wentelteefjes wil ik nog wel graag een keer proberen om te maken! 🙂

  Reply
 • 14 mei 2017 at 1:05 pm

  wat heb je veel geprobeerd zeg! En wat ziet het er allemaal goed uit! Dit zijn echt receptjes om te onthouden!

  Reply

Leave a Reply