15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Heerlijk (vegan!) lunchen bij Rabarber in Utrecht

3 Comments
rabarber utrecht vegan lunch

Ahhh zo super leuk; ik was uitgenodigd om te komen lunchen bij een voor mij nieuw lunchtentje in Utrecht, Rabarber! Utrecht is een van m’n lievelingssteden dus met een bezoekje maak je me sowieso blij, maar het uitproberen van een heerlijke vegan dish in een prachtig fotogenieke lunchroom, daar foto’s van maken en in het gezelschap zijn van lieve mensen word ik helemaal happy.

Samen met Lucas en zijn zus Eliza sprak ik af in Utrecht en gingen we naar Rabarber om daar een hapje te eten en uren te kletsen. Hierdoor kon ik heel veel fijne dingen uitproberen en fotograferen! Omdat ik toch graag alleen vegan food op m’n blog zet (en dus niet wat Lucas eet want dierenleed enzo), was het extra fijn dat Eliza ook veganistisch leeft en dus eet (maar ik vind het sowieso fijn want vegans zijn the best!), want op die manier had ik nog meer food om te fotograferen.

Okay, let’s take a look at these delicious dishes!

Eerst: koffie & thee met een brownie

EN DE BROWNIE WAS VEGAN EN SUPER LEKKER!

rabarber utrecht vegan lunch

rabarber utrecht vegan lunch

rabarber utrecht vegan lunch

rabarber utrecht vegan lunch rabarber utrecht vegan lunch

De kaart bij Rabarber staat vol met bijzondere drankjes. Zo had ik, hoe kan het ook anders, een super lekker drankje met rabarber erin. Ook kan je lekkere sapjes bestellen.

En toen: lunchen!

Eliza bestelde expres iets anders vegan zodat ik meer kon fotograferen, zo fijn! Ze bestelde het pannetje met polenta, gepofte knoflook, gebakken paddestoelen, hazelnoten en een dragonkappertjesolie, en ik had een picadillo van linzen met aardappel, tomaat, groene olijven en gebakken groene banaan op een pitabroodje. En goed dat het smaakte!

Ah, heel lekker. Ik had dit nog nooit gegeten en wat Eliza at was ook nog helemaal nieuw voor me en dat vind ik echt super aan lunchrooms, als er iets geserveerd wordt dat een beetje een raadsel is voor me, wat me verrast en dat het dan ook nog zo goed smaakt als dit.

rabarber utrecht vegan lunch

rabarber utrecht vegan lunch

rabarber utrecht vegan lunch

rabarber utrecht vegan lunch

rabarber utrecht vegan lunch

Wat is er zo tof aan Rabarber?

Sowieso ten eerste: het interieur. Wauw, zo fijn! Een sjoeltafel als tafel, overal bloemen, kunst aan de muren, mega fijne kleuren en het is overall super huiselijk en gezellig – je kan er ook spelletjes spelen en tijdschriften lezen.

Daarnaast is het idee achter Rabarber heel leuk: volgens mij zijn de eigenaressen heel gepassioneerd en doen ze, zoals op de website geschreven staat, vooral alles wat zijzelf en wij leuk en lekker vinden. Bijvoorbeeld heel tof: je kan tot laat ontbijten! Of juist vroeg lunchen. Speciaalbiertjes drinken, een kaasplankje bestellen of een zelfgebakken taart verorberen.

Ohja, dat had ik nog niet gezegd: Rabarber is geen fully vegan of vega lunchroom en dat is voor mij zelf ook absoluut geen eis. Ik hou juist van plekken met heel veel variatie; ik kan er eten, maar ook mijn vrienden kunnen kiezen wat ze willen. Het menu veranderd eens in de zoveel tijd bij Rabarber en wat ik tot nu toe heb gezien, is er altijd wel een vegan optie.

Rabarber werkt trouwens graag met duurzame producten en merken die zij graag steunen, en met lokale leveranciers. Op hun website kan je zien waar ze mee samenwerken.

rabarber utrecht vegan lunch

rabarber utrecht vegan lunch

rabarber utrecht vegan lunch

rabarber utrecht vegan lunch

Dus, Rabarber is absoluut een bezoekje waard. Als ik de volgende keer in Utrecht ben ga ik zeker weer even langs, al is het alleen maar voor een theetje met gember en citroen of dat overheerlijke rabarberdrankje! En die brownie.. hihi.

Rabarber
Zadelstraat 20
Utrecht

Facebook | Instagram

Liefs!

fotografie westland groene lifestyle blog
Previous Post
Lente
fotografie westland groene lifestyle blog
Next Post
Lente lente

3 Comments

 • 16 juni 2017 at 9:57 am
  Marieke | Bluebell Forest

  Ik heb het al eens genoemd, maar Rabarber is echt by far mijn favoriete tentje van Utrecht. De kaart is altijd fantastisch en het verhaal inderdaad ook! Ik schreef er een paar maanden ook al een artikeltje over en wil nu snel de zomerkaart gaan proberen haha

  Reply
 • 16 juni 2017 at 5:56 pm
  Janna

  Hmm dat ziet er heerlijk uit! Die gaat op mijn hotspotlijstje voor als ik weer in Nederland woon 🙂 En wat maak je een prachtige foto’s!

  Reply
 • 20 juni 2017 at 5:10 pm
  Karlijn

  Ik ga uit gemak bijna altijd naar dezelfde tentjes in Utrecht (lees: de bakkerswinkel), maar misschien is het toch een goed idee om eens wat nieuws te proberen want Rabarber klinkt echt heel fijn!

  Reply

Leave a Reply