15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Analog sunday #23 • Gent – planten, koffie, luv

11 Comments
analoge fotografie gent dubbel belicht

Oh Gent Gent Gent wat ben je PRETTY! Zo ontzettend fotogeniek, zo ontzettend fijn. Het is echt wel een beetje m’n lievelingsstad geworden om naar toe te gaan, sinds ik er vorig jaar op vakantie ben geweest met Luc. Tussendoor ben ik er een paar keer geweest, voor m’n studie. M’n vriendinnetje Renée heeft me voor het eerst geïntroduceerd, toen zij er studeerde. En in juli waren Luc en ik er weer! Tijdens de Gentse Feesten, tijdens het optreden van Spinvis wat echt bijzonder mooi was. Omdat ik zo van analoge fotografie hou schoot ik een aantal rolletjes vol en voila.

analoge fotografie gent dubbel belichtanaloge fotografie gent dubbel belicht analoge fotografie gent dubbel belichtanaloge fotografie gent dubbel belichtanaloge fotografie gent dubbel belicht analoge fotografie gent dubbel belicht analoge fotografie gent dubbel belicht analoge fotografie gent dubbel belicht analoge fotografie gent dubbel belichtanaloge fotografie gent dubbel belicht

Analoge fotografie in Gent

Ik merk steeds vaker hoe tof het is om reisjes analoog vast te leggen. Of wat dan ook. Ook door m’n freelance fotografiewerk bij Hof van Delfland, want daar leg ik allerlei alledaagse dingen vast met m’n mooie Pentax. Juist dat geeft dat fijne sfeertje waar ik zo van hou, wat een digitale camera naar mijn idee niet kan benaderen. I just love the magic of film photography!

Analoge fotografie tips

Mocht je het ook leuk lijken of vinden om analoog te fotograferen (jajajajajaja doen doen doen) dan heb ik een blogje met 6 simpele tips om te beginnen, en wat extra tips voor later. Het is vooral ontdekken, eigenlijk.

Ook is dubbel belichten echt mega tof. I love it, het is zo chill en de resultaten zijn altijd verrassend en onberekenbaar en soms heeeeel gaaf. En gemakkelijk! Fotografeer iets, draai het rolletje voor nep door (dus zodat je weer kan klikken, maar zodat je rolletje niet door draait – gebruik het knopje dat je ook indrukt als je je rolletje wil terugspoelen nadat het volgeschoten is) en fotografeer nog eens. That’s it! Of schiet van tevoren een heel rolletje vol met iets, en belicht het opnieuw.

Fotografeer jij graag analoog op vakantie?

Vond je het leuk dit artikel te lezen? Dan vind je deze misschien ook leuk, ze gaan over analoge fotografie:

Liefs!

Previous Post
De heerlijke Vegamix shop & een kortingscode!
quinta verde den haag vegan lunchroom
Next Post
Vegan taart, want HOERA ik eet nu 10 jaar geen vlees :D

11 Comments

 • 13 augustus 2017 at 12:14 pm
  Silke

  Ik vind die ‘dubbele’ foto’s echt súper mooi. Zo’n mooie plaatjes heb je weer gemaakt! Telkens weer mini-kunstwerkjes. Liefs!

  Reply
  • 14 augustus 2017 at 2:20 pm
   Karlijn

   Je foto’s zijn zo mooi, vooral hoe je werkt met dubbel belichten! Ik heb toevallig vorige week het rolletje uit mijn analoge camera weggebracht om te laten ontwikkelen, daar staan nog foto’s op van twee jaar geleden dus ben benieuwd wat daar uit gaat komen.

   Reply
   • 17 augustus 2017 at 8:13 pm

    Karlijn!
    Oh, dat is echt heel spannend, haha. Dat zal je vast gaan verbazen wat daar op staat, wat leuk! Ik ben ook benieuwd.
    En dankjewel 🙂 zo lief van je!! Het is ook zo tof om te doen. Liefs

  • 17 augustus 2017 at 8:11 pm

   Silke dit is echt super super lief!
   Dankjewel 🙂 heeeel erg leuk om te lezen!
   Het blijft ook echt zo leuk om te doen en het resultaat is altijd weer verrassend en spannend, haha. Echt fijn :).

   Reply
 • 15 augustus 2017 at 1:04 pm
  Janna

  Wat een prachtige foto’s! Ik vind vooral de tweede zo ontzettend gaaf 🙂 Ik krijg hier echt zin van om analoog te gaan fotograferen!

  Reply
  • 18 augustus 2017 at 12:14 am

   Hi Janna!
   Ahw, dankjewel :). Wat lief van je!
   En jaaaaa doen, het is zo ontzettend leuk om te doen. Heb je wel eens analoog gefotografeerd?
   Liefs!

   Reply
   • 18 augustus 2017 at 11:42 am
    Janna

    Ja, alweer een tijdje geleden. Ongeveer drie jaar geleden kreeg ik de oude camera van mijn opa. Op een of andere manier ben ik toen toch weer op digitaal overgestapt. Maar jouw artikeltje geeft me wel weer motivatie die camera eens op te duiken 🙂

 • 16 augustus 2017 at 12:38 pm
  gerhilde maakt

  Die dubbele belichting vind ik echt een geweldig effect hebben! Je brengt me op ideeën. 🙂 Gelukkig is mijn vriend veel bezig met analoge fotografie en hij wil het precies ook weleens testen. Spannend!

  Reply
 • 17 augustus 2017 at 10:05 am
  Marlous

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Vooral die double exposures. Ik hou van Gent, het is ook echt een van m’n lievelingssteden geworden en ik baal dat m’n vriend z’n studentenkamer heeft op moeten geven – nu heb ik geen uitvalsbasis meer in Gent :p. Je post inspireert me ook weer om meer analoog te fotograferen, ik heb hier nog 1 vol rolletje liggen dat ontwikkeld moet worden.. Gelukkig komt de herfst eraan, dat vind ik altijd zo’n fijn analoog fotografie seizoen 🙂

  Reply
 • 18 augustus 2017 at 2:40 pm
  Marieke | Bluebell Forest

  Je maakt echt prachtige foto’s!! Ik ga dat dubbel belichten snel eens proberen, lijkt me heel tof om mee te experimenteren 🙂

  Reply
 • 22 augustus 2017 at 5:09 pm
  Laura

  oh ik moet toch even kwijt dat die dubbele belichting echt enorm vet is!! vooral bij de eerste. xx

  Reply

Leave a Reply