15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Hof van Delfland: pluktuinen, lieve dieren en prachtige omgevingen op een rijtje gezet voor jou

6 Comments
Nooit had ik gedacht dat ik mijn eigen provincie zo opnieuw kon ontdekken. Dat er zo veel mooie plekken zijn, overgoten met bloemen en kleine mooie bedrijfjes, dat er zo veel natuur te vinden is vlak bij de grote steden en dat ik fietsen zo chill zou vinden. Vooral dat laatste verbaasde me ;).

Sinds 1 juni 2017 ben ik freelancer. Hoera! Vanaf die dag stond ik ingeschreven bij de KVK en vanaf die dag werk ik als freelance fotograaf bij het groene online tijdschrift Hof van Delfland. Voor dit werk ga ik de natuur in en fotografeer ik hoe ik dat het liefst doe, analoog. Met mijn mooie Pentax Asahi stap ik op de fiets en probeer ik alles uit de zonnige dagen te halen.

hof van delfland

Hof van Delfland

Het online tijdschrift gaat over alles wat te beleven valt op het gebied van groen in Rotterdam, Den Haag, Delft en alle groene gebieden ertussen. Denk aan lokale ondernemers, sport, ontspanning, mooie streekproducten en natuurbeleving.

hof van delfland

Waarom ik dat zo cool vind

Ik vind het gewoon super tof dat ik freelance fotograaf ben en dat ik analoog fotografeer voor dit ontzettend mooie initiatief. Het is super waardevol wat we met z’n allen neerzetten en wat Hof van Delfland al jaren doet. Dat zijn namelijk alle groene uitjes, locaties en producten verzamelen in dit gebied en het zo toegankelijk maken voor mensen die graag de natuur intrekken maar misschien niet zo goed weten hoe of meer inspiratie willen. Een beetje voor mij, dus.

En het heeft mij zelf al super veel opgeleverd. Zo kom ik op de meest fantastische plekken die ik nog niet kende en helemaal in mijn straatje zijn. Overal waar ik kom is natuur en zijn schattige schaapjes! Ik sta ineens al plukkend in kassen vol heerlijke besjes, drijvend midden op de Rottemeren (inclusief filmpje hoe behendig ik dat doe :p) en picknickend bovenop groene heuvels. Ik ken veel andere mensen die de natuur ook ervaren als ontspannend. Dus het is heel gaaf dat ik nu voor m’n werk deze uitstapjes mag doen.

Verder is het natuurlijk heel tof om m’n artikelen te zien op de website en dat de foto’s op Instagram nu allemaal van mijn hand komen! COOL! 😀

hof van delfland

Wat doe ik precies voor werk?

Voor hofvandelfland.nl doe ik dagjes uit en deze leg ik vast. De ene keer ga ik een dagje fietsen in Hoek van Holland, een andere keer vaar ik in een bootje op de Rottemeren en weer een andere zomerdag ga ik wandelend door Zoetermeer. Alle gebieden tellen mee en zo kom ik dus op super veel plekken tussen Rotterdam, Delft en Den Haag in.

Ik schrijf artikelen over deze dagen en de fotografie is leidend hiervoor, het zijn dus fotoverslagen met stukken tekst en tips voor de dag.

hof van delfland

De gebieden die mij het meest verbaasd hebben

 • Zoetermeer! Ik hou stiekem helemaal niet van Zoetermeer.. maar met mijn lieve mam en de schattige labradoodle van m’n ouders maakte ik een wandeling. We kwamen langs allerlei kei mooie plekken. Er is echt super veel natuur daar! Hoge grassen en wildgroeiende bloemen, bessen om te plukken, bergjes die je kan beklimmen, het schattige dorpsgedeelte en de zon die overal op scheen. Het was echt een super fijne dag! Lees het artikel hier.
 • De Vlietenfietsroute, doordat ik namelijk eindelijk eens fietste waar ik altijd met de auto langs rijd. Ik deed de route met m’n zusje en haar vriendje waardoor er super schattige foto’s uitkwamen voor het artikel, en we kwamen op een picknickplek in de middle of nowhere, die helemaal uitkeek op een groot stuk bos en de snelweg in de verte. Super tof was dat. Lees het artikel hier.
 • Het Nationaal Park Hollandse Duinen. Dit is een natuurgebied bij Hoek van Holland en ik vond het ten eerste al heel cool dat het een van de mooiste gebieden van Nederland is, maar ook hoe ontzettend divers. Ik ging van bos naar strand en van duinen naar een kassenlandschap. Lees het artikel hier.

hof van delfland

Mijn lievelingsartikelen

 1. Dit artikel vond ik toch wel het tofst om te maken tot nu toe: Lokaal groenten en fruit halen voor bij de barbecue. Dit was zo tof, want al fietsend in het Westland kwam ik langs allemaal kleine kwekerijen, een plukkerij vol met allerlei soorten fruit en haalden we tomaten en komkommers uit een soort Febo automaat. Het was kei fijn alles fietsend te doen en met lieve mensen samen. Steeds weer kwam ik kleine leuke bedrijfjes tegen met super mooie producten van eigen land. Hoe lokaal kan je het maken?! Groen in huis halen via een zomerse fietsroute ligt een beetje in hetzelfde straatje en was ook heel fijn. Ik ging bijvoorbeeld naar Framblij en die plek was zo chill en fotogeniek! Dat is dus de plukkerij met heel veel soorten fruit. Daar herontdekte ik de Japanse wijnbes die we vroeger in de achtertuin hadden (good memories!). Lees de artikelen hier en hier!
 2. Eigenlijk weer het Zoetermeer artikel, vooral omdat Zoetermeer me zo verbaasde en eigenlijk het meest omdat ik het echt heel erg leuk vond om met mama te wandelen, bij te kletsen, haar vast te leggen op het lichtgevoelige papier en hier een artikel over te maken. Lees het artikel hier.
 3. Een motorbootje mogen gebruiken op de Rottemeren met m’n schoonouders en m’n vriend, dat was zo’n leuke dag! Voor het eerst ging ik varen in een motorbootje en het was heel erg leuk om te doen. Iedereen had het naar z’n zin en heeft gevaren en we gingen lunchen op het water. Ook klommen we uit de boot en op een brug voor wat foto’s, wat best spannend was :p. En we voeren bijna helemaal naar het begin van de Rotte, hoe cool.

hof van delfland

En daarom kan Hof van Delfland jou ook zo veel opleveren

Omdat je eindelijk eens je comfort zone uit gaat en echt de natuur in fietst. Je kan zo de routes namaken die ik heb gedaan en net zoveel plezier hebben als ik heb gehad. Het kan heel chill zijn om alleen te doen, met bijvoorbeeld een fijn luisterboek op je oren. Maar ook samen is het heel erg gezellig! De routes zijn zo compleet mogelijk, met tussenstopjes voor een picknick of leuk plekje voor een drankje. Plus een mooie fotogenieke plek om even stil te staan. Bijna alles in de natuur is fotogeniek vind ik, kijk al die leuke koeien overal staan!

hof van delfland

Ohja, dit is ook leuk op de website:

hof van delfland

De fotografie

Al deze foto’s in dit artikel zijn dus gemaakt voor Hof van Delfland en in opdracht van Hof van Delfland. Ik schiet ze met m’n lievelings analoge camera, de analoge Pentax Asahi, en er gaat een Lomography 100 asa rolletje in. Echt m’n lievelingsfilm, want de kleuren zijn fantastisch, vind je niet? Werkelijk prachtig vind ik ze! Meer foto’s van mijn hand voor HvD vind je op de website en op Instagram, ook soms op mijn eigen persoonlijke Instagram account (@omdatikdatwil) en die met alleen maar analoge foto’s (@coffeecatsandcameras). Bij de foto staat altijd aangegeven als deze is gemaakt voor HvD.

hof van delfland

Mijn artikelen – tot nu toe – op een rijtje:

Fietsen in Nationaal Park Hollandse Duinen
De Delftse-Fietsroute beleven met de OV-fiets
Lokaal groenten en fruit kopen voor bij de barbecue
De Vlietenfietsroute: Maasland ontdekken met de OV-fiets
Haal groen in huis via een zomerse fietsroute
Het groene verkeer: wandelen door Zoetermeer!
Waterpret bij Scheveningen
Een zomerdag lang de Rotte ontdekken

hof van delfland

Neem je een kijkje?

Ik zou het natuurlijk super tof vinden als je even kijkt op de website van Hof van Delfland! Iedereen die er werkt werkt met passie en plezier, en ook keihard, om er iets prachtigs van te maken. Ik ben super blij dat HvD bestaat want ik vind het heel erg mooi. Het hele groene spreekt me helemaal aan, jou ook?

Liefs!

 

plantentuin gent analoge fotografie
Previous Post
Analog sunday #24 • Plantentuin Gent
analog double exposure
Next Post
Analog sunday #25 • analog double exposure op vakantie

6 Comments

 • 23 augustus 2017 at 10:11 am
  Laura

  super tof wat je allemaal doet voor je ”werk”! je doet het echt goed!

  Reply
  • 11 september 2017 at 11:37 am

   Ahh Laura dat is echt heel lief! Dankjewel 🙂 zo leuk om te lezen!

   Reply
 • 23 augustus 2017 at 10:19 am
  Linda - Zaailingen

  Zo’n toffe baan heb jij! Ik ga ook graag de natuur in en de omgeving verkennen, maar weet niet altijd goed waar ik dan moet zijn en beland dan steeds weer op dezelfde (maar wel heel mooie) paden. Zo’n website met mooie routes en tips is dan ideaal. En je foto’s zijn zo mooi! Veel plezier nog met je opdrachten 🙂

  Reply
  • 11 september 2017 at 11:37 am

   Linda! Wat fijn dat je het zo fijn vindt om de natuur in de gaan, het wordt nu ook weer zo mooi met de herfst! Ik snap je helemaal hihi, wat leuk dat de website je misschien wel wat kan brengen! Echt leuk! Dankjewel 🙂 heel lief! Liefs

   Reply
 • 27 augustus 2017 at 9:45 am
  Djuli

  Prachtige foto’s! En wat een geweldige job! Echt super super leuk!

  Reply
  • 11 september 2017 at 11:36 am

   Hihi Djuli echt zo leuk om te lezen! Ik ben zooo blij met het baantje, het is echt geweldig dat ik zo benaderd ben en mega tof werkt mag doen en ervoor betaald krijgen, wauw! Dankje voor je lieve comment :).

   Reply

Leave a Reply