15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Analog sunday #25 • analog double exposure op vakantie

6 Comments
analog double exposure
De afgelopen zomer hebben wij zo veel prachtige steden gezien! Met de trein gingen we langs München, Budapest, Vienna en Praag, daarvoor nog langs Gent en daarna ging ik met m’n studie naar Kassel. Overal nam ik m’n lievelings analoogje mee naar toe, de Pentax Asahi KX. Vaak maakte ik een analog double exposure, because I love that!

analog double exposure

Analog double exposure

Laatst ging ik samen met iemand naar m’n werk kijken voor een expositie (!!!!! HOE SUPER VET !!!!!! ik vertel snel meerrrrr) en dat vond ik zo tof om te doen – ik keek gelijk anders naar m’n werk. Zij gaf aan dat bij een analog double exposure kan het soms zo zijn dat de eerste en tweede laag een relatie met elkaar aan gaan. Soms zijn het gewoon twee foto’s op elkaar, maar soms is er iets heel mysterieus. Toen ze dat zei, ging ik dat zelf ook zien. Ik denk dat het voor een ander sowieso anders is om werk te zien, omdat ik precies weet hoe de foto is gemaakt. Ik zie, deels, nog steeds wat ik heb getracht vast te leggen (al is voor mij ook vaak veel mysterieus, haha, want ik weet vaak ook niet meer wat er nou gefotografeerd is).

analog double exposure

Foto’s uit Praag en München

Oh wauw wat waren Praag en München prachtig! Zo veel mooie architectuur, ik heb er echt genoten van de uitzichten overal. De foto’s in München had ik in Nederland al eens belicht met bloemen en in Praag heb ik daar belicht met bloemen.

analog double exposure analog double exposure

Wil jij ook analog double exposures maken?

Dat is echt super goed te doen! En super tof om te doen. Ik zal er binnenkort nog een duidelijkere handleiding :p voor schrijven, maar kort gezegd is het gewoon twee keer dezelfde negatief belichten met verschillende beelden. En je kan daar ontzettend goed spelen met donkere en lichte stukken in je foto.

Zoals je kan zien in mijn foto’s reageren donkere en lichte stukken anders op de andere belichting. Op de foto hieronder zie je dat het heel goed zichtbaar is in het donkere gedeelte. Op die manier kan je heel goed je foto’s plannen, mocht je dat willen. Ik deed dat bijvoorbeeld bij een van mijn lievelingsfoto’s waarbij ik mijn lieve zusje fotografeerde tegen het licht in en vervolgens bloemen fotografeerde.

analog double exposure analog double exposure analog double exposure analog double exposure analog double exposure

Ik begin gelijk aan een blogje over dubbel belichten want het is gewoon echt super tof om te doen! Daar zal ik ook wat inspiratie van andere fotografen in gooien.

Fijne zondag verder!

Liefs

 

Previous Post
Hof van Delfland: pluktuinen, lieve dieren en prachtige omgevingen op een rijtje gezet voor jou
analoge portretten analog portraits kellyvdsande
Next Post
Analoge portretten: een dagje met Kelly

6 Comments

 • 10 september 2017 at 7:08 pm
  gerhilde maakt

  Ik ben ook grote fan van je double exposures! Ik wil er zeker ook eens mee aan de slag gaan of eigenlijk: ik wil dat samen met mijn vriend doen, want hij is de grote fan en kenner van analoge fotografie. 🙂

  Reply
  • 11 september 2017 at 11:31 am

   Ah dat is echt hartstikke leuk!
   En samen lijkt me ook heel erg leuk om te doen, je kan zo veel van elkaar leren denk ik. Gaaaaf. Liefs!

   Reply
 • 11 september 2017 at 11:10 am
  Djuli

  Echt WAUW! Ik ga je uitleg hierover sowieso lezen, want ik vind het prachtig!

  Reply
  • 11 september 2017 at 11:31 am

   Ohhhh Djuli dat vind ik echt zooooo super super super leuk! Ahhhw hihi <3

   Reply
 • 12 september 2017 at 8:51 pm
  arjanne • a sky full of stars

  Ahh ik hou zo van jouw double exposure foto’s, zo gaaf! En jaaa, soms is het mysterieus, soms gaat het een relatie met elkaar aan…. Ik kijk uit naar je blogje over dubbel belichten, nu heb ik echt zin om het eens zelf uit te proberen!

  Reply
 • 22 september 2017 at 3:35 pm
  Eva

  Zo mooi!! Zie wel uit naar je uitleg want ik kan hier nog wel wat tips voor krijgen, ben zo bang om hier mee te testen uit angst dat alles zal mislukken.

  Reply

Leave a Reply