15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Analoge portretten: een dagje met Kelly

3 Comments
analoge portretten analog portraits kellyvdsande

Yay, mijn opleiding Fotografie is begonnen! Het is super tof, wel heeeeel veel. Zo moest ik gelijk foto’s maken van 50 vreemden en de week erna begon ik met analoge portretten. Er komt veel op me af en ik leer al behoorlijk, maar het is vooral heel leuk. Mijn klas is tof, ik heb super lieve studiegenoten en hele inspirerende docenten. En het gebouw van de KABK is gewoon prachtig en fotogeniek en daar word ik ook zeer gelukkig van. (ik word echt oprecht ongelukkig en chagrijnig van lelijke plekken)

analoge portretten analog portraits kellyvdsande

En ik heb al een super fijne fotoserie mogen schieten. Ik ging namelijk een dag meelopen met een ‘stranger’. Minstens 5 uur doorbrengen met iemand die je niet kent en deze fotograferen. Ik had allerlei ideeën: de dak- en thuislozen bij de supermarkt, een boswachter.. maar nee. Ik schreef een berichtje op Instagram en super lief als dat ze waren reageerden een aantal mensen! Uiteindelijk ging ik met Kelly mee op pad, een vlogger, designer en video editor uit Rotterdam, die ook vlog workshops geeft. Hoe tof is dat?! Je kan haar leven volgen op haar instagram @kellyvdsande en ze heeft een hele mooie feed!

analoge portretten analog portraits kellyvdsande

Vijf uur lang

Vijf uur is best lang.
Maar het was heel gezellig!

We ontmoetten elkaar bij een lunchroom die helaas dicht was en toen gingen we naar een van m’n lievelingsplekken in Rotterdam: Gys. Buiten begon ik met fotograferen, want er waren kunstenaars bezig kauwgompjes op straat te beschilderen en tekenen voor Nieuwe Binnenweg Kleurt. En dat klinkt een beetje gek maar er zaten echt super toffe dingen tussen! Kelly maakte ook wat, dat was super leuk om te zien. Wat ook leuk was om te zien, was het vloggen! Ik ken eigenlijk niemand die vlogt verder dus het was tof om mee te maken hoe gemakkelijk en natuurlijk zij dit deed.

analoge portretten analog portraits kellyvdsande

Analoge portretten

Ohja. Zoals je misschien ziet schiet ik analoog. Ik deed m’n eerste opdracht voor school digitaal maar ik heb gewoon niet zo veel feeling met digitaal. Het is snel en gemakkelijk, dus voor snel en gemakkelijk is het snel en gemakkelijk, maar meestal is dat niet zo nodig. Wel bij foodfotografie vind ik het chill, maar niet bij de rest. Niet bij mensen en bij natuur. Daarom vind ik het ook zo tof dat ik bij Hof van Delfland analoog fotografeer en ik blijf dit doen voor school, zolang het haalbaar en betaalbaar is. Ik hou gewoon van analoog (en ik leer nu ook op school over de Hasselblad en de technische camera enzo ECHT COOL).

analoge portretten analog portraits kellyvdsande analoge portretten analog portraits kellyvdsande analoge portretten analog portraits kellyvdsande analoge portretten analog portraits kellyvdsande analoge portretten analog portraits kellyvdsande

Dankje lieve Kelly voor deze super leuke dag!

Het was ook echt heel leuk iemand te leren kennen op deze manier en ik denk dat we elkaar nog wel gaan zien!

Morgen heb ik weer een opdracht met een ‘stranger’ en ga ik naar Maasland, om dit keer een relatie vast te leggen. Twee vriendinnen gaan samen op pad en ik ga mee als een onzichtbare fotografe, hahaha. Ik ben benieuwd! (en hopelijk is het droog).

Liefs!

PS. mocht jij ook eens zoiets willen, dan kan dat! 😀 dat vind ik leuk. Stuur me een e-mailtje naar sanne @ omdatikdatwil . nl met jou ideeën en wensen. Misschien kan ik wel voor een schoolopdracht iets doen of het wordt een betaalde klus (check hier de prijslijst). 

analog double exposure
Previous Post
Analog sunday #25 • analog double exposure op vakantie
kaart 'orderliness'
Next Post
Expositie bij Gys Rotterdam!

3 Comments

 • 29 september 2017 at 3:42 pm
  laura

  wat een super leuke opdracht zeg! zit je nu op de kunstacademie? ik zit op de fotovakschool, ben wel benieuwd naar jouw ervaringen!

  Reply
 • 29 september 2017 at 5:52 pm
  Anne - Ditisanne.nl

  Wow, je opleiding klinkt echt heel erg gaaf!! Wel pittig inderdaad, 50 vreemden portretteren. Succes!!

  Reply
 • 29 september 2017 at 10:03 pm
  Silke

  Wat een superleuke opdracht die je moet doen! 5 uur is wel heeel lang, wow, maar je hebt dan wel echt een super leuk persoon mogen volgen. Supermooie foto’s ook girl, je hebt zo’n talent! Liefs 😀

  Reply

Leave a Reply