15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Artistic family: Matthieu Venot

7 Comments
Allereerst: MIJN OPLEIDING IS GEWELDIG! En elke week weer leer ik voor mij onbekende fotografen en hun werk kennen. Kijken naar kunst is zo interessant en ik merk nu al dat ik daardoor verander in mijn manier van fotograferen en hoe ik ander werk waarneem. Dit blogje is het begin van een nieuwe blogserie: Artistic family. En gaat over fotografen en andere kunstenaars die mij zeer inspireren en mij helpen me fotografisch te ontwikkelen. De serie begint met Matthieu Venot.

Ik ben zooooooo blij dat ik weer met enthousiasme over m’n studie kan vertellen. Vorig jaar deed ik dat eventjes, toen ik een minor volgde op de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Dit blogje gaat dus niet over m’n opleiding, Photography Part-time op de Royal Academy or Arts in Den Haag (de KABK), maar daar schrijf ik natuurlijk binnenkort met liefde iets over. In het kort is het de opleiding Photography, een Engelstalige studie en ik doe ‘m deeltijd, omdat ik ernaast een andere bachelor aan het afronden ben en werk. Maar ook, een full-time studie zou ik echt niet meer willen to be honest ;).

matthieu venot artistic family

Inspirerende artistic family

Doordat ik zo veel nieuw werk te zien krijg en we er in de klas over praten, verandert mijn beeld over fotografie en hoe ik ernaar kan kijken. Ik word kritischer, krijg andere visies op het werk te horen en daar leer ik super veel van, en mijn idee van wat ik zelf kan doen wordt ook steeds breder. Natuurlijk ben ik pas net begonnen, maar misschien juist omdat ik pas net bezig ben en dit nieuw is voor me, merk ik al verschil ik hoe ik te werk ga. En dat vind ik leuk :).

Matthieu Venot

Voor een studieopdracht ging ik op zoek naar foto’s die in de buurt kwamen van een thema in een foto van mijzelf. Ik bedacht thema’s bij mijn foto en dat was het uitgangspunt voor de foto’s waar ik naar op zoek ging. En Matthieu Venot was een van de fotografen die ik zo inspirerend vond en die me weer een nieuwe kijk op de wereld gaven. En dat wil ik natuurlijk super graag delen, want inspiratie is zo fijn :).

matthieu venot artistic family

Bovenstaande foto’s zijn van de serie ‘Don’t Forget Where You Belong‘. En waarom vind ik ze zo inspirerend? Doordat het super clean is, maar niet over clean. Er zijn sporen van onregelmatigheden, van imperfecties, van de menselijke hand en niet alleen van machines, en van de natuur die hier en daar een beetje schijt heeft aan al het stedelijke. Die onregelmatigheden door het weer en door de planten die groeien zorgen ervoor dat het iets meer leeft en I love that. Als het allemaal te strak en te clean zou zijn, zou ik het veel minder interessant vinden.

Zo zag ik het strand nog nooit

Nog een serie is ‘Fade to Grey‘. Het is prachtig, het lijkt een strandomgeving te zijn. De kleuren zijn zo ontzettend zacht en het is zo subtiel. Wauw. Dat hij dit ziet en fotografeert, hoe fijn is dat? Hoe fijn is het dat iedereen anders kijkt naar de wereld en andere dingen opvalt? Ik denk dat daar fotografie en de diversiteit ervan wel op gebouwd is. Op iedereen z’n persoonlijke visie en wat hem of haar triggert. Wat hem of haar stil doet staan en laat verwonderen en prachtig kan vinden.

matthieu venot artistic family

En hoewel ik alle series zeer boeiend vind, vind ik ‘Faded Glory‘ de derde fijne serie van Matthieu Venot. Wederom omdat deze niet te clean is, en er kleine imperfecties te zien zijn.

En trouwens, overall vind ik de sfeer echt meeeega fijn. De cleane beelden, de kleuren zijn echt wauw en de onderwerpen zijn heerlijk. I love it!

matthieu venot artistic family

Alle foto’s uit dit artikel zijn van Matthieu Venot en ik heb ze van zijn website. Zeker even een kijkje nemen, er staan nog meer series op.

Spreken deze foto’s van Matthieu Venot jou aan en waarom?

Liefs!

Analoge dubbele belichting
Previous Post
Analoog dubbel belichten
vegan cheese platter kookexpert
Next Post
Vegan cheese platter: this is how you make it epic

7 Comments

 • 12 november 2017 at 9:14 pm
  Arjanne

  Ohh, wat heerlijk deze inspiratie! Ik hou ook echt enorm veel van naar het werk van fotograven kijken, zo inspirerend! En hij maakt echt prachtige foto’s!

  Reply
  • 20 november 2017 at 3:03 am

   Ahhhhw yay wat super fijn dat je er zo over denkt 😀 dat maakt me heel erg blij!

   Reply
 • 17 november 2017 at 2:46 pm
  Klaartje

  De kleuren in de foto’s zijn echt geweldig. Bij het bekijken van deze foto’s voel ik een soort rust over me heen.

  Reply
  • 20 november 2017 at 3:02 am

   Waaaauw, wat super mooi dat je dat ervaart zeg 🙂 en zo leuk dat je het aan me vertelt! Dankjewel :).

   Reply
 • 1 december 2017 at 8:18 am
  Djuli

  Wauw die kleuren! Prachtig!

  Reply
 • 6 december 2017 at 6:36 pm
  Karlijn

  Wat goed dat je steeds meer nieuwe fotografen leert kennen. Ik denk dat dat echt heel belangrijk is zodat je een goed beeld krijgt van wat anderen doen en daarbinnen je eigen werk kan ontwikkelen. En wat een tof werk van Matthieu Venot, vol rust en ruimte (ook als er wel gebouwen opstaan), hij heeft er een nieuwe fan bij 🙂 X

  Reply
 • 15 december 2017 at 7:06 pm
  Nienke

  Ik vind die derde serie wel inspirerend.

  http://www.hmkortingscode.nl/

  Reply

Leave a Reply