15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Vegan cheese platter: this is how you make it epic

6 Comments
vegan cheese platter kookexpert

KAAS! Ik denk dat ik er meer van hou nu ik vegan eet dan ooit ervoor. And that sounds crazy, I know, maar het is zo fijn om zelf kaasjes te maken en te merken dat de storebought vegan cheese steeds beter wordt. Voor een lange tijd wilde ik al zo’n vegan cheese platter maken, want ze zien er zo mooi en fotogeniek en tof uit en het moet zo leuk zijn er een te maken voor een speciale gelegenheid, zoals kerst of NYE, of bij een vegan potluck. Ik hou altijd van kleine hapjes en dipjes, hartig en zoet naast elkaar en vooral heel veel kleuren bij het eten. Dus zo’n vegan cheese platter is perfect!

vegan cheese platter kookexpert vegan cheese platter kookexpert

Let me tell you about inspiration

Natuurlijk ging ik veel inspiratie opdoen ervoor, I love doing that. Ik kan op Pinterest kijken voor echt alles wat ik nodig heb. Toen ik inspirerende foto’s nodig had voor een studieopdracht voor Fotografie met het onderwerp ‘windows’, maakte ik dit moody board (en dit and dit waren een paar van de vele foto’s die ik daarna had gemaakt). Als ik iets wil maken voor het avondeten met een specifiek ingrediënt, neem ik een kijkje in m’n board ‘never not eating’ of ik zoek gewoon op Pinterest zelf. En als ik zin heb om portretten te schieten, bekijk ik dit prachtige dit prachtige board. Dus toen ik inspirerende plaatjes en yummy ingrediënten zocht voor deze platter, zocht ik en kwam ik de prachtige foto’s tegen van @erinireland@elsas_wholesomelife en @stephanie.h.park – waaaauw!

Tips voor een epic vegan cheese platter

 • Kies kleur.
 • Gebruik diverse soorten kaasjes – smeer- en dipkaasjes, maar ook plakjes voor crackers.
 • Combineer hartig en zoet.

 

vegan cheese platter kookexpertvegan cheese platter kookexpert

De dingen die je nodig hebt voor iets zo awesome als deze vegan cheese platter

Maar.. voor zo’n kleurrijke vegan cheese platter had ik wel de juiste producten nodig. En aangezien ik al heel lang een nieuwe mega snijplank wilde – ik eet veeel veggies dus een grote snijplank is veel chiller werken – struinde ik kookexpert.nl af naar mooie producten. Je vindt er echt van alles om te tafelen en ik vond het heel moeilijk om te kiezen, maar ik ben super blij met wat ik heb gekregen. Ik bestelde deze huge snijplank, wat wijnglazen (we waren toe aan een nieuwe complete set) en een mooi nieuw vlijmscherp groentemes en ik ben er zo blij mee! Helemaal omdat Luc en ik over een paar maanden finally écht gaan samenwonen en we dan gelijk prachtige spullen hebben.

vegan cheese platter kookexpert

Wat ik op mijn vegan cheese platter doe

Dips & kaasjes

 • bietenhummus
 • vegan rode paprika cream cheese
 • een zelfgemaakte notenkaasje van appel en cashews
 • vegan halloumi
 • vegan kaas met cranberries

Hartig

 • groentechips
 • radijsjes
 • tomaatjes
 • ronde crackertjes
 • broodstengels
 • avocado
 • wortels
 • olijven

Zoet

 • pure chocolade
 • vijgenbrood
 • rode druiven
 • granaatappel
 • gedroogd fruit
 • peer

vegan cheese platter kookexpert

Recept easy vegan notenkaasje met appel

Uit het boek This Cheese is Nuts (which is AWESOME because I loooove cheese en het is zo tof om het zelf te maken) heb ik een super lekker notenkaasjes recept gevonden die mega makkelijk is. En super lekker, vooral doordat je de nootjes roostert.

Roasted cashew apple spread uit het boek This Cheese is Nuts

Je hebt nodig

 • 1 cup cashews
 • 1 cup gedroogde appeltjes
 • twee cups spinazie
 • snufje zout
 • twee eetlepels edelgistvlokken
 • twee eetlepels water

Zo maak je ‘m

 1. Rooster de cashews in de oven voor tien minuutjes op 180 graden celsius
 2. Week ondertussen de appel in heet water
 3. Blend daarna alles tot een mooi mengels – je wil nog wat stukjes hebben
 4. Enjoy!

vegan cheese platter kookexpert

En hoe maak je dan deze vegan cheese platter?

Dat is echt het leukste deel. Okay, op het opeten na, want daar keek ik al helemaal naar uit. Maar het opmaken is zo fijn! Wat ik handig vond, was beginnen met de bakjes waar iets in zat – dit zijn ook vaak de dips en die zijn gewoon belangrijk. Verdeel ze goed over je plank. En dan kijk je een beetje wat waar past, wat mooi is qua kleur en of je hartig en zoet goed verdeelt.

Bekijk bijvoorbeeld dit gifje om te zien hoe ik ’t deed :).

Fijne feestdagen lieve allemaal & enjoy!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Etrias lifestyle stores

Previous Post
Artistic family: Matthieu Venot
sanne de la fosse analoge fotografie
Next Post
Mijn goede voornemens voor 2018

6 Comments

 • 21 december 2017 at 5:23 pm
  Desi

  Oooooh dit ziet er inderdaad heel epic uit! En wat fijn dat je bijna gaat samenwonen. Gefeliciteerd! (Ik dacht eigenlijk dat jullie dat allang deden, haha)

  Reply
  • 21 december 2017 at 6:46 pm

   Hihi, dankje lieve Desi!
   Haha ja we wonen ook al samen inderdaad, maar nu nog met studenten. Strakjes zonder, dus met z’n tweetjes! Nouja, drietjes, met Guusje, haha. Kus!

   Reply
 • 22 december 2017 at 2:18 am
  Natascha

  Sanne, nogmaals wat een te gekke foto’s van deze heerlijkheden. Noem me maar gestoord, maar ik hou zoveel van eten en ook van jouw foto’s en die combi is altijd bijna dodelijk 🙂 Echt te mooi <3 Fijne feestdagen en een heel fijn 2018 met veel mooie opdrachten en geluk. Liefs Natascha

  Reply
  • 22 december 2017 at 11:11 am

   Ahhh Natascha dit is zo super lief! Ahh 🙂 ik word hier zo blij van!
   Dankjewel :).
   Ik hoop dat jij ook hele fijne feestdagen hebt en een mooie NYE, en dat je in 2018 kan blijven doen waar je hart ligt! Liefs, Sanne

   Reply
 • 27 december 2017 at 6:58 pm
  Linda - Zaailingen

  Wow, zo mooi! Gelukkig heb je de foto’s nog, want het is vast helemaal op gegaan 😀

  Reply
  • 28 december 2017 at 12:31 am

   Haha ahhhw <3 ja dat is het zeker! Wel binnen twee dagen, haha, voor twee personen is het echt te veel ;).
   Maar echt heel lekker, yum! Liefs!!

   Reply

Leave a Reply