15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Mijn goede voornemens voor 2018

9 Comments
sanne de la fosse analoge fotografie

Normaal doe ik er niet aan: goede voornemens. Maar ik heb zo het gevoel dat er aankomend jaar enorm veel gaat veranderen. Ten eerste ga ik afstuderen aan SPH en wil ik absoluut mijn propedeuse halen voor Fotografie. En bij dat diploma hoort ook een echte grotemensen baan, want ik wil zeker iets gaan doen in de ggz met m’n kennis en ervaring (en heel veel bijleren). Daarnaast gaan Luc en ik naar 7 jaar samenwonen écht samenwonen (oftewel, niet meer samenwonen met andere huisgenoten maar lekker met z’n tweetjes in dit huis!). YAY! Dat zijn dus m’n plannen, maar wat zijn m’n goede voornemens?

hof van delfland analoge fotografie

Voor eens en altijd (yeah right) blij worden met mezelf

Ha, het allermoeilijkste ooit: blij worden met mezelf. Ik ben best vrolijk hoor en best blij, maar als er een ding is waar ik al honderd jaar mega onzeker over ben is het wel m’n lichaam. Ik vind er niks aan, het is slap, ik vind het niet slank genoeg (al is dat het denk ik wel)(denk ik)(maar ik vind van niet) en ik wil er gewoon eens blij mee zijn. Als ik me maar een klein mini beetje onzeker voel trek ik een wijde trui aan – ongeveer elke dag in de winter. En ik denk niet dat het nodig is, to be honest. In de zomer was ik wel heel blij (bijvoorbeeld hier & hier), ik was wat kilo kwijt & droeg kleding waar ik me goed in voelde! Maar ik kon super kwaad worden als ik iets teveel at, ik werd gelijk super gestresst & dat was niet chill.

Ik weet dat het een mindset is – ik weeg zelfs minder dan in de zomer en toch zie ik alleen maar flubflub. Maar omdat ik me net zo blij wil voelen als in de zomer (minus het stressen), moet er wat veranderen.

Concreet: sporten! En stiekem ben ik al begonnen met dit voornemen, ik doe twee keer of drie keer per week aan krachttraining sinds kort en focus me vooral op mn armen, rug, buik en billen (oke dat is zowat m’n hele lichaam, hmmm). Een slankere taille en dikkere billen zijn m’n doel. BILLUH. En I know, dat gaat me jaren duren. I can dream a little bit, right?

omdat ik dat wil analoge fotografie

M’n leven op orde krijgen

Nog zo’n doel dat al jaren staat: orde creëren in de eeuwige chaos. Mijn leven is altijd een chaos: m’n huis, m’n hoofd (vooral dat eigenlijk) en m’n agenda. Altijd duizend dingen te doen, ik kan niet goed plannen en alles lijkt een prioriteit. Waardoor ik vaak gewoon vaak op de bank beland met een serie, want dan is het allemaal te veel.

Concreet: ook aan dit doel werk ik al: ik ben met de huisarts-psycholoog gaan praten om te kijken of hier misschien een oorzaak voor is. In februari staat een afspraak bij een andere psycholoog gepland en dan gaan we wat testjes doen, wellicht (hopelijk) komt daar wat uit! Wellicht krijg ik tips, dat zou fijn zijn.

vegan vegetarier pescotarier veganisme

Afstuderen, ‘echte’ baan & propedeuse halen

Ik kan wel zeggen dat dit allemaal gaat gebeuren, maar ik moet er natuurlijk wel een beetje voor werken. Dit jaar wil ik afstuderen aan SPH – wat ook absoluut gaat gebeuren. Ik heb al een GO voor m’n onderzoeksplan en dat is het allermoeilijkste aan een scriptie (bij deze opleiding in ieder geval), dus ik ben mega blij! Een deel van de interviews staat gepland en de deadline is 22 januari – super close dus al. Ik ga echt keihard werken om dit te halen (het moet het moet het moet), al lijkt het onmogelijk, met nog interviews te doen. Maar goed, ik kan echt kei goed werken onder stress en druk (I need that) & dan ook bergen verzetten (ik raak dan in een soort van super focus en dat is kei chill – meestal is m’n concentratie namelijk ver te zoeken en ben ik met duizend dingen tegelijkertijd bezig), dus ik ga die deadline halen.

Dan is het zoeken naar werk, wat echt super scary is. Ik weet dat ik in de ggz wil werken – ggz-agoog zijn, bijvoorbeeld. Veel luisteren en ondersteunen. Inmiddels durf ik te zeggen dat ik goed ben in gespreksvoering; door vrijwilligerswerk heb ik veel geleerd en kwam ik erachter dat daar m’n kracht ligt. Dus daar wil ik wat mee doen en veel meer in leren!

En dan die propedeuse, die moet ik gewoon halen. M’n hart ligt bij de opleiding Fotografie op de KABK in Den Haag en ik leer daar elke dag weer zo veel bij. Die P komt er gewoon :). En ook heel spannend: vanaf januari heb ik weer een nieuw baantje in fotografie!

fotografie westland groene lifestyle blog

Minder financiële onzekerheid

Ook zo’n puntje dat al honderd jaar staat, maar dit jaar kan ik daar echt wat aan gaan doen: financiële zekerheid krijgen. Ik heb altijd geleefd van een paar dagen in de week werken en studiefinanciering, maar dat laatste is ook alweer een paar jaartjes voorbij. Ik wil gewoon genoeg geld hebben om chill te kunnen leven, en met een diploma in de pocket moet dat toch wel makkelijker gaan lukken, toch?

Concreet: diploma > baan. & een portfolio maken en online gooien, zodat ik meer kan werken in fotografie.

I guess that’s it! Hopelijk komt met meer rust in m’n hoofd, een huis zonder huisgenoten, een diploma en een nieuwe baan (dus meer moneyz) ook minder chaos, en dat is eigenlijk gewoon het echte doel: meer rust, minder chaos, meer blijheid en me minder druk maken. 

Wat zijn jouw goede voornemens?

Liefs & alvast een geweldige NYE gewenst! <3

 

vegan cheese platter kookexpert
Previous Post
Vegan cheese platter: this is how you make it epic
propagating succulents vetplanten groeien vegan
Next Post
Propagating succulents: laat super easy vetplanten groeien!

9 Comments

 • 29 december 2017 at 6:21 pm
  Merel

  Mooie en eerlijke voornemens! Zo herkenbaar dat blij zijn met jezelf stukje. Het is zo lastig om je mindset hierin te veranderen. Ik wil daar ook proberen wat aan te doen en ben daar ook al een beetje aan begonnen. Ik merk dat als ik meer sport (yoga in mijn geval) ik mezelf zekerder en sterker voel en veel minder schuldgevoelens heb na het eten.

  Reply
  • 29 december 2017 at 9:52 pm

   Merel! Wauw, wat super fijn dat yoga ervoor zorgt dat je je zekerder en sterker voelt en dat ook die schuldgevoelens minder zijn (want die zijn nergens voor nodig, maar ik herken het helemaal!). Wat super goed! Misschien moet ik ook eens yoga proberen – ik heb het wel eens geprobeerd en ik vond het fijn, maar ik durf het niet zo goed? Wel echt goed om te horen dat het je zo goed doet. En dat dit stukje tekst herkenbaar is, dat is voor mij fijn om te lezen maar niet fijn voor jou want je bent volgens mij een super mooi en lief persoon! Waarom zijn we zo streng voor onszelf? <3

   Reply
   • 2 januari 2018 at 6:30 pm
    Merel

    Ja stom he dat we dan toch zo streng zijn. Ik weet dat het niet nodig is maar toch doe ik het. Ik doe yoga altijd thuis trouwens, in een les voel ik me vaak wat bezwaard en onhandig(?), maar thuis in m’n pyjama yogalessen op YouTube volgen vind ik heerlijk.

 • 30 december 2017 at 7:00 pm
  Linda - Zaailingen

  Ohh Sanne, als ik dit zo lees wil ik je vastpakken, door elkaar schudden en zeggen ‘hallo, kijk nou eens naar hoe leuk je bent!’. Zo zonde dat veel mensen (vooral dames) dat zo moeilijk over zichzelf durven denken. Ik heb ook echt wel dagen dat ik in de spiegel kijk en denk ‘buh’. Dan probeer ik mijn energie maar te richten op mensen en bezigheden die ik leuk vind en dan ga ik mezelf ook weer leuker vinden, haha. Sporten werkt voor sommige mensen supergoed, maar blijf bij jezelf. Ik heb zelf stiekem een hekel aan sporten, dus dan maak ik liever een wandelingetje. Doe vooral dingen waar je blij van wordt!

  Reply
 • 30 december 2017 at 9:53 pm
  Natascha

  Lieve Sanne wat een mooi en open geschreven stukje. Ik wens je heel veel succes met je mooie voornemens. Ik ben ook niet meer zo blij met mijn lichaam. Ook ik vind het slap en ik draag ook niet mijn lievelingskleren. Dus ondanks dat mensen zeggen dat het allemaal wel meevalt, lekker mijn eigen plan trekken. Ik ga daarom suikervij eten en ook op dansen, omdat dansen de enige vorm van sport is wat ik een beetje tof vind. Ik wist niet dat je ook SPH studeerde, ik ben in 2010 geslaagd met 2 achten en een 9. Ik doe alleen niets met het diploma momenteel, maar leerzaam was het wel. Ik wen sjoual het geluk, veel liefde en ik hoop nog veel van jou ( en je foto’s) te mogen zien in 2018. Liefs Natascha

  Reply
 • 31 december 2017 at 3:00 pm
  Karlijn

  Goede voornemens maak ik ook niet echt. Wel altijd een lijstje met wensen, dingen die ik graag zou willen doen. Ze moeten niet, maar ik zou ze graag willen doen. Dat blij worden met jezelf is iets waar ik ook mee bezig ben. Het gaat met pieken en dalen 😉 Ik merk toch dat ik voor mijn eigen lichaam andere regels heb dan voor de lichamen van andere mensen. Rete irritant eigenlijk. Maar daar wil ik komend jaar dus ook graag iets aan doen.
  Mooie plannen voor 2018 heb je Sanne! Ik hoop dat je volgend jaar december terug kunt kijken op een mooi en fijn jaar. X

  Reply
 • 1 januari 2018 at 2:47 pm
  Desi

  Wat een mooie goede voornemens! Dat blij zijn met jezelf is toch wel een dingetje. Als ik mensen om me heen mag geloven, is dat een goed voornemen waar je de rest van je leven nog aan kan werken. Al is daar natuurlijk niets mis mee.
  Ik wens je een heel fijn 2018 lieve Sanne!

  Reply
 • 1 januari 2018 at 4:12 pm
  Mariëlle

  Wat een uitgebreide lijst met veel doelen! Maar ik denk allemaal best wel haalbaar 🙂 Ik doe het dit jaar rustig aan haha. P.s. misschien kan meditatie, yoga en/of minimalisme je helpen voor meer orde in de chaos!

  Reply
 • 8 januari 2018 at 8:43 am
  Joyce

  Dat zijn best grote voornemens allemaal, maar you can do it! <3

  Reply

Leave a Reply