Categories persoonlijk

Fijne vega & vegan blogs als inspiratie

vegan cheesecake this raw some vegan life

Als je bezig bent met de VeggieChallenge of nog niet zo heel erg thuis bent in het vegetarisch of veganistisch koken, dan kan inspiratie super welkom zijn. Zo kan Pinterest een plek zijn om lekkere recepten te vinden, maar ik kijk liever op vega & vegan blogs als inspiratie. Hier een aantal fijne blogs op een rijtje. Ps. de headers heb ik van de betreffende blogs!

 

claire codi

Ik ben echt fan! Van Claire zelf en van haar blog en van haar Instagram en van haar kat. Ze is vegetariër en post daar dan ook fijne receptjes van, ze laat zien hoe je je op een groene manier kan verzorgen en post af en toe mooie persoonlijke berichten onder het kopje hersenspinsels. En dat vind ik zo cool aan haar blog: er is veel informatie te vinden, maar het is wel heel persoonlijk en heel erg Claire. Ook bewonder ik haar om waar ze nu mee bezig is: duurzaam shoppen. Tweedehands kleding kopen, op zoek naar duurzame merken en haar eigen kledingkast onder de loep nemen en daar over posten, cool!

gewoon vegan

Wat is dit een fijne blog! Als je net vegan begint te eten, kan het lijken alsof je niks meer kan eten uit de supermarkt. Maar als je dan Gewoon Vegan checkt blijkt dat je ineens een boel kan eten! Yay! Van snoep tot kaasjes, van pakjes & zakjes tot schoonmaakmiddelen: Martine verzamelt het voor je en zet het op haar blog.

de groene meisjes

Wat heb ik veel aan deze blog gehad toen ik net vegan ging eten, zeg! Of ik nou op zoek was naar originele veganistische recepten of juist de allerfijnste hotspots in welke stad dan ook, ik kon altijd op De Groene Meisjes terecht. En Google bracht me vaak naar ze, dat ook, haha.

hot for food vegan blogs

Zoooooooveel inspiratie. En ik vind Lauren en John ook gewoon super leuk. Ze hebben heel veel recepten op hun blog staan en Lauren kan ook echt van die super coole vegan dingen koken. Van die gerechtjes die heel kazig zijn. Of vlezig. En die maakt zij vegan. Heel cool. Ook hebben ze een super fijn YT kanaal waar ik me altijd wel even kan vermaken.

mint green mind

Djuli heeft ook een kei fijne blog. Ze schrijft over groene hotspots in Nederland en België, geeft goeie groene tips, deelt haar lievelingsrecepten en is gewoon een mega leuk persoon! Vorig jaar was ze genomineerd voor een Vegan Award en dat vind ik nog steeds echt heel erg vet. Haar blog is echt het bekijken waard en ik weet zeker dat je er wel even blijft hangen :).

vegetus

Vegetus is ook een blog van Martine, waar ik ook graag recepten vandaan haal. Zo dacht ik bijvoorbeeld dat het onmogelijk was een quiche te maken als veganist, en toen vond ik op haar blog een super lekkere vegan quiche! Ik was zo blij. En nog steeds, want ik maak ‘m regelmatig.

this rawsome vegan life

Emily is echt AMAZING. Ik vind haar blog geweldig, maar zij als persoon is ook een ontzettende inspiratiebron. Wauw, check echt even haar Instagram en volg haar ook gelijk. Ik sprong echt een gat in de lucht toen ik erachter kwam dat ze mij ook volgt! Haar blog staat vol met prachtige foto’s van super goeie recepten en regelmatig kook ik iets van haar blog. Veelal super gezond en erg vegan. Ik maakte onder andere black bean brownies, doughnut holes en een cheesecake en oooooooooo yum!

Heb jij ook blogs die voor jou onmisbaar zijn? Deel ze met me 🙂 ik ben benieuwd!

Liefs

 

11 comments

  1. Woohoo zie ik ineens dat ik er tussen sta. Wat mega lief Sanne <3 Ik vind het zo leuk dat je mijn blog (en mij) zo leuk vind. Martine is echt awesome met Vegetus en Gewoon Vegan. Zo tof dat ze zich zo inzet voor makkelijk plantaardig eten. Vooral Gewoon Vegan vind ik zo handig omdat je dan precies weet wat er vegan is van verschillende categorieën. Als je koek of bakproducten intypt zie je zo een lijst van vegan opties. Zo fijn! Ik ben een fangirl als het gaat om De Groene Meisjes (ik heb hun boek natuurlijk) en ook van Djuli van Mint Green Mind! Ik vind haar zo lief en leuk. Hot for food en This Rawsome Life kende ik nog niet maar ga ik meteen checken. Dank voor de dosis inspiratie ! 😀
    Claire onlangs geplaatst…Plant een pit: groei je eigen avocado plantMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge