15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl 300

Vegan (blog)recepten die ik wil uitproberen

20 Comments

Ik wil graag veeeeeel meer recepten uit proberen. Dat staat al ongeveer honderd jaar op m’n lijstje. Nu heb ik ook een echt (24 before 25)lijstje en daar staat op dat ik meer recepten uit boeken wil maken en meer recepten van blogs.

Smoky vegan burgers. Want ik wil al zo lang zelf vegan burgers maken. Lijkt me zo leuk om te doen!

• De spekkoek havermout van Fleur! Ah, spekkoek.. zo lekker. En ah havermout, ZO fijn. Dus spekkoekhavermout kan alleen maar facking lekker zijn.

• En dat helpt me eraan herinneren dat Martine van onder andere de blog Vegetus ooit een spekkoekrecept had staan.. Ah, spekkoek. Normaal gevuld met super veel eieren en boter. Papa maakte altijd de heerlijkste spekkoek en alleen de geur brengt al fijne herinneringen. Dus daarom moet ik dit gewoon maken. En dan samen met papa opeten. Als ik alleen het recept al lees proef ik het al bijna.. Ja echt. Ik ruik het gewoon. Maakt iemand hier spekkoek?

Deze dadeltaart van Valesca. De dadeltaart van de Bagels & Beans is namelijk een van de lekkerste taarten ever maaarrrr niet vegan. Ik heb zelf wel eens de dadeltaart geveganized, en hoewel het lekker werd, was ik er toch niet helemaal tevreden mee. Dus chill dit! De foto hieronder is van dit prachtige dadeltaartje en is van Valesca.

datepie_vegan2 (Custom)

• Iets cools met kikkererwtenmeel. Omdat ik nog een hele zak heb staan omdat ik ooit tien gram nodig had voor iets, ofzo. Iets als de omeletjes of pannenkoekjes van Martine.

• Scrambled eggs! Ik heb nu De Dunne Vegan gehuurd bij de bieb (wil iemand ‘m me cadeau doen? please?) en daar staat dus heel fijn ook een recept in voor een roeromelet! Wat ik nooit zo noem maar zo staat het erin. De foto bovenaan is ook een gerecht uit het boek, echt hmm.

Meringues van aquafaba. Ik heb alleen nog maar super positieve en toffe verhalen gelezen over aquafaba (helaas alleen nog maar gelezen, ik heb nog nooit een gesprek gevoerd over aquafaba. jammer) en er schijnen nog meer mogelijkheden te zijn, maar laat ik eerst maar beginnen met meringues, dat vind ik al spannend genoeg. En cool.

• Zelf een keer de kruiden en specerijen voor een chai latte bij elkaar gooien en er een theetje van maken. Het is echt een van mijn lievelings drankjes – toevallig zit ik er nu ook aan :). Met sojamelk. Of rijstmelk, zoals in het blogberichtje van Bo.

Liefs!

Previous Post
Instagram Tag 2015
Next Post
Lekkerste vegan chocoladerepen #3

20 Comments

  • 27 januari 2016 at 9:21 am

    Ik krijg altijd zoveel trek van al die fijne recepten die online komen. Dat ze vegan zijn vind ik al helemaal geweldig! Toch zal het vegan eten er bij mij niet helemaal van komen, omdat ik aan noten allergie heb. Dat vind ik toch wel weer een extra grote uitdaging dan. Ik eet ‘gewoon’ heel bewust!
    Ik denk dat die spekkoek hier wel gemaakt gaat worden:)

    Reply
    • Sanne - omdatikdatwil
      27 januari 2016 at 3:40 pm

      Hihi super leuk! Ik heb die trek inderdaad ook gekregen, moet alleen nog even echt een keer deze recepten gaan maken. Ah ja, noten zijn altijd fijne vervangers in recepten! Lijkt me ontzettend lastig, een notenallergie.. hoe is dat voor jou? Inderdaad, dan eet je zeker heel bewust!
      En laat me maar weten hoe de spekkoek is geworden als je ‘m hebt gemaakt! Liefs

      Reply
  • 27 januari 2016 at 12:28 pm

    Hey, leuk lijstje! Die spekkoek moet je echt een keer maken. Zooo lekker. Met het kikkererwtenmeel kun je ook mijn quiche en Spaanse tortilla proberen. Die vind ik eigenlijk lekkerder dan het origineel met ei.

    Reply
    • Sanne - omdatikdatwil
      27 januari 2016 at 3:38 pm

      Hey Martine!
      Ah, thanks voor je tips over het kikkererwtenmeel! Super fijn :). & Jij zegt het ook, die spekkoek móet ik echt een keer maken. Binnenkort echt. Ik heb dan een week vrij dus dan ga ik vast en zeker een middagje bakken! Liefs!

      Reply
  • 27 januari 2016 at 3:36 pm

    Oeh, dat klinkt allemaal lekker, vooral die dadeltaart… Mooie foto’s ook.

    Reply
    • Sanne - omdatikdatwil
      27 januari 2016 at 3:39 pm

      Ah, heb je wel eens de dadeltaart op van de Bagels & Beans? Echt een aanrader!

      Reply
  • 27 januari 2016 at 8:57 pm

    Er zijn echt té veel recepten die ik wil uitproberen! Met aquafaba wil ik ook nog wel experimenteren, helaas is het er tot nu toe nog niet van gekomen…

    Reply
  • 27 januari 2016 at 9:29 pm
    Nadia

    O jaaa sanne VEGAN! <3

    Reply
  • 27 januari 2016 at 9:44 pm
    Nadia

    Hahahha <3 superleuke blog!!

    Reply
  • 28 januari 2016 at 10:46 am

    Oooh, smoky burgers klinken zo lekker! Die wil ik ook nog wel eens proberen 🙂

    Reply
  • 29 januari 2016 at 7:56 am

    Ik wil graag beginnen met iets als chocomousse, we zullen zien hoe dat lukt 🙂

    Reply
    • Sanne - omdatikdatwil
      29 januari 2016 at 9:15 am

      Ah wat leuk! En wat een goed idee. Wil je dat dan maken op basis van avocado ofzo? Dat is het enige dat ik ken haha, maar nog nooit gemaakt!

      Reply
      • 30 januari 2016 at 8:06 am

        Nee, met avocado probeerde ik het nog niet. Ik heb ergens op pinterest recepten gepind, dus ik zie wel weer als ik er zin in heb!

      • Sanne - omdatikdatwil
        1 februari 2016 at 10:13 pm

        Leuk! 🙂 ik moet ook maar eens op zoek gaan op Pinterest dan 🙂

  • 2 februari 2016 at 7:23 am

    Ja ooo die spekkoek van Martine is goddelijk! En zo leuk om te maken!
    En zo’n ‘gebakken eitje’ is ook zo lekker en makkelijk. Ik doe vaak gewoon wat kikkererwtenmeel (1 cup voor 2 pers..? denk ik?) en dan genoeg water tot het zo dun is als pannenkoekenbeslag. En dan lekkere kruiden er bij en bakken! Oeh en dan op een broodje met mayo en ketchup haha ;D Uhm, maar goed je had al een recept 😉
    Het dadeltaartje van Valesca wil ik ook echt eens maken!

    Reply
    • Sanne - omdatikdatwil
      2 februari 2016 at 3:13 pm

      Haha nee ik vind het alleen maar leuk! Je enthousiasme is er vanaf te lezen. Dus thanks! Wat voor kruiden gooi je er doorheen, door je ‘gebakken eitje’? Ah zo cool dat je die spekkoek hebt gemaakt, volgende week ga ik ‘m maken. Dan ben ik vrij <3 haha. Liefs!

      Reply

Leave a Reply