Categories persoonlijk

Waarom mediteren met een kat echt onhandig is

Sinds kort ben ik begonnen met Headspace en dat is echt super chill. Maar. Er is een klein wit harig probleempje dat loopt op 4 pootjes en snorharen heeft. En een lief roze neusje. Namelijk mijn kat.

Volgens Headspace werkt het goed om ’s ochtends, vrijwel gelijk als je uit bed komt, te mediteren. Leek me een goed plan – als ik het doe doe ik wel helemaal goed natuurlijk. Dus ’s ochtends gaat mijn wekker. En dan begint Guusje aan de deur te krabbelen. Meestal slaapt ze bij ons, maakt ze me om 6 uur wakker omdat ze de gang in wil en als m’n wekker gaat, wil ze weer naar binnen. Want, wakkere mensen = geaaid worden. En dat is wel zo’n beetje haar doel op een dag. En daar wordt het dan al tricky. Om te mediteren ga ik onze huiskamer namelijk in. Ik heb geprobeerd om te mediteren met Guusje erbij. Of ze gaat planten kapot bijten. Of ze gaat aan de deur krabbelen omdat ze naar buiten wil (ik heb immers geen aandacht voor haar, of ze hoort iemand anders in de gang lopen). Dus Guusje in de huiskamer is niet handig. Dus Guusje buiten de kamer is een beter plan.

omdatikdatwil

Om Guusje buiten de deur te houden moet ik me dus, met de slaap nog in m’n ogen, ’s ochtends al gedragen als een ninja. Ik laat haar de slaapkamer in, geef haar een snelle aai en ga stiekem met een omweg naar de huiskamer waar ik wil mediteren (ik kan via de slaapkamer naar die kamer, of via de gang). Ik doe heel zachtjes de deur open, Guusje mag me niet doorhebben. En doe super zachtjes de deur weer dicht. Dan zet ik Headspace aan, zachtjes natuurlijk. Anders hoort Guusje me. En vanaf twee deuren kan ze gaan krabbelen naar de kamer waar ik mediteer, dus ik moet extra voorzichtig doen.

Je snapt de uitdaging op de vroege ochtend. En het is een soort overwinning als ik Guusje kan beetnemen, maar ze is een slim katje die weet wat ze wil. Dus ze zal me blijven zoeken en soms gaat ze krabbelen aan de deur en ze stopt niet tot de deur open gaat.

Eigenlijk is Guusje dus een super schattig snoezig beestje en vind ik het ook heel leuk dat ze zo blij is als wij wakker worden. Einde.

Liefs

17 comments

  1. Hahhaa geweldig dit. :’) Mijn poekies vinden mijn yoga-matje ook altijd heel erg interessant, dus als ik ’s ochtends yoga wil doen of wil mediteren, ligt er altijd al iemand anders op. 😛

  2. hahaha geweldig dit! Mijn ochtend begin meestal ook met dat Daan aan de deur staat te krabben omdat ze doorheeft dat ik wakker ben. Als ik sochtends aan de laptop wil werken, dan zit Daan standaard tussen mij en de laptop in, nu dus ook!
    Zo leuk wat ze voor leuke gewoontes hebben, ik hou echt van katten!

  3. Haha, wel lief dat ze telkens aandacht komt vragen! Maar dat maakt mediteren natuurlijk wel wat lastiger, ik zou zelf ook onrustig worden als ik weet dat er een kat om me heen sluipt :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge