15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl 300

Vegan aubergine pizza’s

6 Comments
aubergine pizza vegan cheese basil

Pizzaatjes, met een bodem van aubergine! Het zijn meer hapjes of snackjes dan een avondmaaltijd, al kan je het ook zo eten (doe ik ook). De aubergine pizza’s zijn uiteraard helemaal vegan en vallen best licht, omdat ze dus een bodem van aubergine hebben.

Als ik een ‘echte’ pizza maak, doe ik daar graag heel erg veel op: tomatensaus, champignons, tomaatjes, artisjokken, vegan kaas, ananas (ja echt), Italiaanse kruiden.. vaak is less more, en smaakt een pizza met weinig verschillende soorten ingrediënten beter dan een pizza met heel veel, maar meestal kan ik het niet laten. Er vallen zo veel combinaties te maken. En daarom maakte ik drie soorten auberginepizza’s, met allemaal dezelfde basis.

aubergine pizza vegan cheese basil

Aubergine pizza’s

Ingrediënten voor wel twintig hapjes
• 2 aubergines
• Tomatensaus met kruiden, zoals Mutti pizzasaus
• 150 gram champignons
• 15 cherrytomaatjes (een kleurenmix vind ik het fijnst!)
• 50 gram plantaardige kipstukjes (ik ben dol op die van Vivera)
• 1 of 2 schijven ananas, gesneden in stukjes
• Je favoriete merk vegan kaas (ik gebruikte Veggi filata)
• Blaadjes basilicum
• (Himalaya)zout, peper en knoflookpoeder

aubergine pizza vegan cheese basil

Snijden, proeven en bakken

Stap 1 – Zet de oven aan op 180℃, 160℃ op hete lucht.
Stap 2 – Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een centimeter dik.
Stap 3 – Leg ze uit twee bakplaten, los van elkaar, en bestrooi met een beetje zout.
Stap 4 – Doe de bakplaten in de oven zodra deze voorverwarmd is, voor 5 minuten.
Stap 5 – Snijd ondertussen de tomaatjes door het midden. Bak de vegan kipstukjes in een beetje olie in een pannetje en bestrooi met zout, een beetje knoflookpoeder en peper. Snijd de champignons in plakjes.
Stap 6 – Haal de aubergineplakjes na 5 minuten uit de oven, en laat de oven aanstaan.

Ananas, plantaardige kip of vegan kaas

Dan de drie soorten pizzaatjes.
Stap 7 – Beleg alle pizza’s met een laagje tomatensaus, een plakje champignon en een half tomaatje.
Stap 8 – Verdeel de plantaardige kipstukjes over 1/3 van de pizzaatjes.
Stap 9 – Verdeel de ananasstukjes over 1/3 van de pizzaatjes.
Stap 10 – Verdeel de kaas over 1/3 van de pizzaatjes.
Stap 11 – En verdeel daarna de rest van de plakjes champignon en tomaatjes over de pizzaatjes.
Stap 12 – Strooi er eventueel nog wat zout, peper en knoflookpoeder op, maar let op dat het niet te veel wordt.
Stap 13 – Doe de bakplaten weer terug in de oven voor 10 minuutjes.
Stap 14 – En doe op alle pizzaatjes nog een blaadje basilicum.
Stap 15 – Geniet!

aubergine pizza vegan cheese basil

aubergine pizza vegan cheese basil

Je kan variëren hoe je zelf wil, dat vind ik zelf ook altijd top aan recepten. Maar dit kan een fijne basis voor je zijn.

Oh en nog een tip. Gebruik je inderdaad die pizzasaus, dan kan je daarna het blikje gebruiken voor plantjes. 😀

Liefs

Ps. Winactie!

Heb je m’n pilea winactie al gezien op Instagram? Omdat ik zo geniet van deze prachtige plantjes en omdat ik het zo leuk zou vinden als jij dat ook kan, geef ik met heel veel liefde drie stekjes weg! Je kan alleen meedoen met de winactie op m’n Instagram. Laat gewoon een reactie achter, tag twee anderen en tot 7 oktober om 12 uur kan je meedoen!
Klik hier om een pilea te winnen!

velux monstera inspiratie urban jungle
Previous Post
Drie blogposts over veganisme die je aan het denken zetten
Next Post
Analog Sunday #19

6 Comments

  • 3 oktober 2016 at 8:53 am

    Ah wat een schattige pizzaatjes, super leuk als hapje voor een verjaardag!

    Reply
  • 3 oktober 2016 at 9:14 am

    looks so yummy! dit wil ik zeker eens proberen 🙂

    Reply
  • 4 oktober 2016 at 2:04 pm

    Oh, dat ziet er heel lekker uit! En een leuk idee, ik was er zelf niet opgekomen om aubergine als bodem te gebruiken. Is vast ook lekker met courgette. Ik geloof dat ik de oven maar vast ga voorverwarmen…

    Reply
  • 4 oktober 2016 at 4:25 pm

    Wat een prachtige blog heb je zeg! Heel inspirerend, mooie foto’s ook 😉 Ik zal je ook even opzoeken op Instagram!

    Liefs, Merel
    http://www.healthywanderlust.nl

    Reply
  • 6 oktober 2016 at 9:28 am

    Ah, ze zien er zo lekker uit!

    Reply
  • 23 oktober 2016 at 8:12 am

    oh deze ziet er zo lekker uit en zo gemakkelijk om te maken!
    ik ben geïnspireerd ^^

    Reply

Leave a Reply