15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl 300

Bosvruchten chiajam

13 Comments

Ik ben gek op jam. Heerlijk. En dan het liefst jam met stukjes fruit erin, en zonder toegevoegd suiker. Zelf een jammetje maken vind ik ook heel leuk en het is super makkelijk! Natuurlijk kun je er zelf nog van alles aan toevoegen, als een zoetmiddel of een zuurtje, maar in dit bericht geef ik je een basisreceptje voor chiajam. En dat is dus op basis van chiazaadjes.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Voor als je chiazaadjes kent, weet je misschien dat het een soort gel-achtige substantie wordt als er vloeistof bij gaat. Laat chiazaad een nachtje weken in bijvoorbeeld amandelmelk en de volgende dag heb je en fijn puddinkje (erg lekker!). Ik zette daar ooit ook een receptje van online bedenk ik me nu, een heerlijke (overnight) chiapudding.

Zelf jam maken met deze zaadjes is dus ideaal omdat het bindt. Ik gebruik nu nog vriezerfruit, maar als het zomer is, kun je vast heerlijk rood fruit kopen op de markt.

SONY DSC

Chia pudding
Ingrediënten
• Twee doosjes (500 gram) vriezerfruit*
• Drie eetlepels chiazaadjes

*Ik gebruikte een doosje aardbeien en een doosje zomerfruit (gemengd rood fruit).

Bereiding
Stap 1 – Laat al het vriezerfruit ontdooien.
Stap 2 – Plet al het fruit met een vork – laat nog stukjes fruit heel als je dat graag wil in je jam.
Stap 3 – Meng drie eetlepels chiazaadjes door het fruit, doe het in een potje en laat het een nachtje staan.
Stap 4 – Enjoy!

Tips!
• Heerlijk door een sojayoghurtje, met wat banaan en gedroogd fruit, wat rauwe nootjes en de laatste tijd eet ik ook graag een beetje kokosmelk door m’n yoghurt :). Zoals op die foto hierboven.
• Heerlijk op een cracker.
• En heerlijk op een broodje met pindakaas en plakjes banaan.. jaaaaa echt.
• En stop het in een leuk klein potje zodat je het mee kan nemen naar je werk ofzo.

IMG_7195 (Custom)

Liefs!

Previous Post
De eerste zonnestralen, vegan chocolade & analoogjes
Next Post
Een klein beetje minimalistische foto’s

13 Comments

Leave a Reply