Categories vegan

Een hotspot naar m’n hart: Gys Rotterdam

Gys Rotterdam vegan lunch diner

Gys ! Wat een fijne plek. Ik kwam er voor het eerst in Utrecht, toen ik daar met Anne-Fleur een heerlijk appeltaartje ging eten en ik denk ook een koffie ging drinken. Ik vond het er echt zo mooi en fijn! Al die ecosystemen, planten, houten tafeltjes – de hele inrichting is relaxt. En yes, nu ook: Gys Rotterdam!

Je kan begrijpen hoe blij ik was toen Gys besloot Rotterdam ook te versieren met een filiaal. En ik was nog blijer toen ik de nieuwe kaart mocht komen proeven (tijdens m’n eerste bloggersevent ooit)!

Gys – biologisch eten & drinken

Restaurant Gys biedt heerlijke biologische gerechten voor een goede prijs. Het eten is dus hartstikke betaalbaar, maar ook super lekker. Streekproducten worden gebruikt bij het maken van de gerechtjes – duurzaamheid is belangrijk voor Gys. Dit zie je niet alleen terug in het eten, maar ook in het fijne interieur.

Gys Rotterdam vegan biologisch

Waarom vind ik Gys zo fijn?

  • Het eten is gezond en delicious
  • Door het interieur is eten bij Gys super fijn – plantjes, ecosystemen, houten tafels
  • Ik vind Gys ideaal, omdat ik er kan eten met iedereen! Op de kaart staat namelijk heerlijks voor omnivoren, pescotariërs, vegetariërs en vegans. En met allergieën wordt rekening gehouden.
  • Je kan er ontbijten, lunchen en avondeten. ’s Winters binnen in het gezellige interieur, ’s zomers buiten op het fijne terras.

Ik vind Gys de ideale plek om naar toe te gaan voor een kopje koffie, een heerlijke lunch of een goed avondmaaltje. Dat komt voornamelijk omdat het eten van Gys heel gezond en bewust is. Er is veel aandacht gestoken in het eten en in dat is te proeven. Zo is bijvoorbeeld die vegan kapsalon uit deze post mega mega lekker. Gemaakt met onder andere zoete aardappel, tempeh, vegan kaas en knoflooksaus. So good!

gys rotterdam vegan food lunch

Kapsalon, chocomousse en spaghetti

Even geleden mocht ik komen proeven, op het bloggersevent van Gys. Het was mijn eerste event ooit en ik had er ontzettend veel zin in! Maar ik vond het ook best spannend, haha. Die spanning ging al snel weg, want het was echt heel gezellig bij Gys. Bijna alles dat we te eten kregen was vegan, hoewel er ook veel niet-vegan bloggers op het event waren. Love it.

En wat ik ook tof vond, was dat er speciale tafels bij het raam waren ingericht voor foto’s. Ideaal, haha!

De gangen die we kregen waren delicious. Omdat het een proeverij was, kregen we kleine versies van de echte gerechten. Zo at ik een mini kapsalon, een klein sojabonen-rijstburgertje, een petit bordje courgettespaghetti met linzenballetjes en een kopje herfstsoep. Alles was heerlijk. Die linzenballetjes, oh. En die chocolademousse – iedereen was in de hemel. En het sojabonen-rijstburgertje, lekker!

gys rotterdam vegan spaghetti lunch

Wil je Gys ook bezoeken in Rotterdam?

Dan kan je gelijk een fijn rondje maken in de buurt! Vlak bij Gys Rotterdam zit namelijk mijn favoriete plantenwinkel, Stek de Stadstuinwinkel. Bijna al mijn planten heb ik daar vandaan, ik hou van dat winkeltje. Heavenly Cupcakes zit ook in de buurt, waar je taartjes kan halen, maar ook verschillende soorten vegan kaas. En EkoPlaza kan je dan ook gelijk bezoeken. Verderop zit nog Urban Espresso Bar.

Je kan er dus ontbijten, lunchen, een kopje koffie drinken en dineren. I’ts up to you :).

Liefs

13 comments

    1. Super leuk Malou! ☺️ hihi inderdaad, dan is een uitje naar Rotterdam goed te doen. Tof dat je het ook zo’n fijne hotspot lijkt! En voor Den Haag komt er ook nog een hotspot online ergens volgende week . Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge