Categories vegan

De lekkerste vegan wraps die je ooit zal eten

vegan wraps veganistisch soyananda edelgistvlokken

Wraps, YUM. Comfort food and so good. Ik hou niet van vieze handen, maar hiervoor wil ik m’n handen wel een paar keer extra wassen. :’) na heel veel combineren, toevoegen, weghalen en uitproberen heb ik eindelijk de perfecte vegan wraps gemaakt. Als ik één van de ingrediënten mis, wil ik ‘m eigenlijk al niet eens meer maken, de ingrediënten horen gewoon bij elkaar.

Ik ga je wel van te voren zeggen: het is handig als je een semi-doorgewinterde vegan bent met een voorraad van vegan cream cheese en edelgistvlokken. Ik ben dat zelf niet echt, ik zou willen dat ik altijd kruidenkaas in huis had, maar edelgistvlokken staan toch wel standaard in m’n keukenkastje. Can’t live without it anymore, een van de gevaren van veganist zijn.

De inspiratie voor deze vegan wraps kwam van de koningin van de vegan kookboeken, Isa Chandra Moskowitz, uit het boek Isa Does It. Zij gebruikt namelijk linzen en dat is een vet goed idee – ik voegde er champignons aan toen en yum! Verder is vrijwel alles anders, maar de linzen zijn echt een strak plan.

vegan wraps veganistisch soyananda edelgistvlokken

Ingrediënten voor twee / drie personen

Vegan gehakt:

  • 1 ui, gesnipperd
  • twee blikken linzen, uitgelekt en afgespoeld
  • 250 gram champignons, super fijn gesneden (een keukenmachine doet ook wonderen)
  • gedroogde kruiden: 1 tl komijnpoeder en 1 tl gedroogde oregano
  • glas water
  • twee eetlepels tomatenpuree
  • 1 tl sriracha

Simpele (but delicious) quacamole

  • 2 rijpe avocado’s
  • 5 cherrytomaatjes / 1 tomaat, in kleine stukjes gesneden
  • specerijen: snufje knoflookpoeder, peper, zout

Verder

  • 4 – 6 wraps
  • houmous
  • sla, gescheurd of gesneden
  • je lievelings vegan kruidenkaas (die van mij is Soyananda)
  • edelgistvlokken
  • 5 cherrytomaatjes, in vieren

 

vegan wraps veganistisch soyananda edelgistvlokken

Bereiding

  1. Doe een beetje olie in de pan en bak de gesnipperde ui. Voeg daarna de fijngemaakte champignons toe, met de kruiden, en bak ze even aan. Voeg vervolgens de uitgelekte linzen toe. Laat dit sudderen voor een aantal minuutjes. Als het te droog wordt, doe je er wat water bij. Blijf roeren.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed om. Begin de linzen te pletten met een vork of een stamper. Laat het op een laag vuurtje pruttelen en houd in de gaten dat het niet te droog wordt.
  3. Maak de quacamole door de avocado’s te pletten, voeg de fijngemaakte stukjes tomaat toe en de specerijen, en meng goed met elkaar.
  4. Warm de wraps op in de pan.
  5. En ensemble: besmeer eerst de wrap met houmous en strooi daar overheen een laagje edelgistvlokken. Vervolgens een strook ijsbergsla en daarop het gehakt, maar laat de onderkant van de wrap vrij. Dan wat theelepels quacamole, de cherrytomaatjes en wat plukjes kruidenkaas eroverheen.
  6. Dichtvouwen: vouw eerst de onderkant naar boven, en dan de zijkanten naar binnen.
  7. En geniet van je perfecte wrap. : )

Wat mag niet ontbreken in jouw perfecte wrap?

Als je dit hebt gemaakt, laat me weten hoe je het vond!

Liefs

17 comments

  1. Klinkt super lekker! Toen ik nog vlees at maakte ik heel vaak wraps maar nu niet zo vaak meer. Geen idee waarom maar dit recept ziet er goed uit! Dit moet ik maken. And as always: geweldige foto’s!

  2. Dit was zo SUPER lekker! Ik heb er echt van genoten hihi.
    Ik heb alleen de vegan kruidenkaas vervangen door een heel klein beetje feta omdat ik nog niet helemaal veganistisch eet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge