15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl 300

Pindakaasijs

18 Comments

De perfecte manier om een potje pindakaas leeg te maken.
Met ijs.

Pindakaasijs
Ingrediënten
• Bijna leeg potje pindakaas (het liefst een pindakaas die bestaat uit alleen pinda’s!)
• Twee theelepels pindakaas en misschien nog wat om mee te toppen
• 3 bevroren bananen (drie bananen in plakjes die je hebt ingevroren)
• 1 theelepel (rauwe) cacao
• Eventueel 1 medjooldadel, in stukjes
• Stukjes chocola om mee te toppen. Ik gebruikte de overheerlijke iChoc met sinaasappel, mmmmmmmm
Wil je het gezonder? Top dan met cacao nibs 🙂 die geven alsnog een lekkere crunch aan je romige ijsje.

Je kan echt nog wat extra’s aan smaak toevoegen met een bepaald soort chocolade als topping!

SONY DSC Processed with VSCO with f2 preset

Hoe maak je dit ijsje?
Stap 1 – Gooi de bananen in de blender en blend blend blend. Schraap af en toe naar beneden. Laat draaien tot de bananen een beetje gemengd zijn.
Stap 2 – Doe de pindakaas en de cacao door het ijs, samen met de dadel. Laat blenden tot het ijs een mooi romig geheel is.
Stap 3 – Doe het ijs in het pindakaaspotje en top met nog meer pindakaas en stukjes van je lievelingschocola.

En genieeeeeet. Bijvoorbeeld in het zonnetje. Of als je How I Met Your Mother kijkt. 😀

SONY DSC Processed with VSCO with f2 preset

(Dit berichtje is even snel tussendoor 🙂 zoals je misschien merkt ben ik hopeloos afwezig en ik baal elke dag weer dat ik geen blogs schrijf. Ik heb het bizar druk met school op het moment, elke dag na stage zit ik aan verslagen en ik werk nog steeds soms 6 dagen per week, maar gelukkig meestal 5. Boeeee. Wat een aansteller ben ik, I know, maar ik ben het gewoon zo ontzettend zat! Ik wil meer leuke dingen kunnen doen haha, en veeeel meer chillen. Nog een paar weken en dan heb ik vakantie en dan kan ik eindelijk weer normaal bloggen. En leven.)

PS.
Stiekem laat ik m’n winactie nog één dagje langer staan, omdat het weekend is, dus alleen vandaag kan je nog kans maken op de doos met heerlijk vegan & biologisch Lima food!

Liefs, fijne zondag!
Wat doe jij vandaag?

Previous Post
Huis Sonneveld, hazelnootkoffie & toch net iets te koud
Next Post
Analog Sunday #13 + winnaar Lima winactie!

18 Comments

  • 12 juni 2016 at 9:46 am

    Leuk gepresenteerd! Dat ziet er echt te lekker uit, amai.
    Succes nog met school!

    Reply
    • Sanne - omdatikdatwil
      12 juni 2016 at 10:08 am

      Wat lief van je Gerhilde!
      En dankjewel 🙂 gelukkig komt de vakantie steeds dichterbij! Liefs

      Reply
  • 12 juni 2016 at 11:31 am

    Oooh! Ik wil dit! Ik heb nu zóveel zin in de combinatie pindakaas en chocolade 😮

    Reply
  • 12 juni 2016 at 12:38 pm

    Ooh, dit lijkt me echt fantastisch! Dit moet ik echt zo snel mogelijk proberen, ik hou van pindakaas <3 Heeel veel succes nog met alles, nog even en het is vakantie! Liefs

    Reply
    • Sanne - omdatikdatwil
      12 juni 2016 at 12:59 pm

      Ahhhh haha wat leuk om te horen zeg! Ik ook, heerlijk vind ik het. Wat lief dat je me bent gaan volgen! Liefs

      Reply
  • 13 juni 2016 at 10:28 am

    Oh, dit lijkt me echt heerlijk!

    Reply
  • 13 juni 2016 at 11:15 am

    Ziet er uit om te smullen, lijkt me erg lekker!

    Reply
    • Sanne - omdatikdatwil
      13 juni 2016 at 5:47 pm

      Ah wat lief! Mocht je het gaan proberen, dan ben ik erg benieuwd hoe je het vond ;).

      Reply
  • 13 juni 2016 at 7:17 pm

    Jummie met hoofdletters, hoewel dat potje pindakaas anders ook wel op komt 😛 X

    Reply
  • 14 juni 2016 at 2:05 pm

    Oooh, MJAM! Ik zat toevallig net een cracker met pindakaas en hagelslag naar binnen te werken, en dat was al fantastisch, maar ijs… IJS. Met pindakaas. En chocolade. Hmmmmm <3

    Reply
    • Sanne - omdatikdatwil
      14 juni 2016 at 4:14 pm

      Ahhh wat een vet leuke reactie, haha! Pindakaas chocolade zijn ook zo’n goeie combi… hmmm!

      Reply
  • 14 juni 2016 at 7:48 pm
  • 16 juni 2016 at 9:41 pm

    Zooo’n goed idee! Yum!

    Reply
  • 28 juni 2016 at 8:51 pm

    Ik heb deze gisterenavond gemaakt voor mijn vriendje en hij vond het een leuke verrassing en heel lekker ook! Dank je voor het super eenvoudig recept! Ik had zelf nog extra stukjes koek aan toegevoegd. kusx

    Reply
    • Sanne - omdatikdatwil
      28 juni 2016 at 10:48 pm

      Wat super leuk dat je dit hebt gemaakt & dat het nog in de smaak viel ook! Vind ik heel leuk om te lezen 🙂 dus dankje voor je comment. Goed idee ook, stukjes koek, dat zorgt vast voor een lekkere crunch :). Liefs!

      Reply

Leave a Reply