Zoet, ik ben gek op zoet! Gewoon, zoet uit bananen, rijstmelk of rozijnen, of uit ahornsiroop of dadelstroop. Havermoutjes, ijs, koeken – als het maar zoet is en het liefst ook nog behoorlijk gezond. Dat zijn wel de eisen van mijn vegan ontbijt.

Ik ontbijt ook ontzettend graag met zoet. Soms iets hartigs, als een tofu scramble (yum!), maar dat is heel zelden. Nee, zoet, alsjeblieft. Na een groot glas water.

Maar wel gezond zoet, dus.
Hier komen ze, mijn vijf lievelings ontbijtjes!

vegan chocolade smoothie vegan ontbijt

1. Chocoladesmoothie

Deze chocoladesmoothie valt niet te overtreffen. Ik probeerde het, maar als ik ‘m op deze manier maak, is ‘ie toch echt het allerlekkerst. Het liefst met rauwe cacao en rijstmelk, en de piment en vanillepoeder mogen ook echt niet ontbreken. Als ik mijn dag begin met deze chocoladesmoothie, start ik ‘m in ieder geval lekker.

chocolade pindakaas vegan ontbijt

2. Chocoladepindakaas smoothiebowl

Oeps, nog meer chocola! Dat doet het goed bij me, in de ochtend. Eigenlijk een beetje als de smoothie van hierboven, maar dan voor een relaaaaxte ochtend. En de toppings, die maken deze smoothiebowl af. Ik hou van smoothiebowls als ontbijtje, voornamelijk door de toppings en omdat het zo lekker ontspannen is om er een te eten.

3. Mijn all-time favorite havermout

Lekker simpel, deze havermout: met banaan, plantaardige melk, rozijnen en blauwe bessen. Het blijft mijn favoriete combinatie, nog steeds, na jaren. Met de melk bepaal je eigenlijk de smaak. Door sojamelk wordt het wat romiger en op een andere manier zoet dan met bijvoorbeeld amandelmelk of rijstemelk. Kies je eigen favoriet maar.

 

chiapudding vegan omdatikdatwil vegan ontbijt

4. (Overnight) chia pudding

Chia pudding! Dat doet het altijd goed bij me. Ik hou ervan, want er valt zo veel mee te variëren. Je kan gerust elke dag een andere chiapudding maken en alsnog steeds blij zijn met het resultaat. In dit blogberichtje geef ik een basisreceptje, die van zichzelf al ontzettend lekker is als vegan ontbijt. Of lunch. En nog fijner: omdat je het ’s avonds maakt, heb je ’s ochtends tijd over! Wat ik meestal benut door langer te slapen..

 

raw vegan smoothie meloen vegan ontbijt

5. Smoothie met meloen

De perfecte smoothie voor als je iets meer tijd hebt & een mooi ontbijtje op tafel wil zetten, deze smoothie met meloen. Haal je meloenen op de markt voor een mooi prijsje en gebruik het vruchtvlees voor de smoothie. En nog leuker, de schil als kommetje! Top met je favoriete toppings en voilà, een behoorlijk cool ontbijt.

Heb jij een lievelingsontbijtje of kan je, net zoals ik, niet kiezen? Ik ben wel benieuwd :). 

Liefs!

5 Replies to “5 x lievelings zoet & vegan ontbijt”
  1. Wauw! Ik blijf het zeggen: wat een prachtige foto’s!!!! Zo pretty. Ik hou heeeeel erg van zoet in de ochtend! Zelf maak ik bijna altijd havermout met 2 bananen en maple syrup en rozijntjes, zo lekker. Of ik maak sojayoghurt met granola. Of een smoothie. Of… Potverdorie nu alweer honger! Chia pudding heb ik nog nooit gehad. Ik ga je recept eens bekijken!

    • Zo LIEEEEEF Claire! Wat fijn dat je ook zo van zoet houdt <3 hmmmm. Nu al zin in een smoothiebowl morgenochtend :') hahaha. Klinkt super lekker trouwens, je havermout. Echt zo fijn, met twee bananen, maakt het alleen maar lekkerder. Maak je wel eens zelf granola of waar haal je je granola? 😀 super lekker namelijk, maar ik ben nog steeds op zoek naar een perfect recept / perfecte granola uit de winkel. Liefs! (en ik heb ook gelijk weer honger hahaha)

  2. O die smoothie in meloen, wat een mega leuk idee! Ik vind chiazaad echt niet lekker, maar op de een of andere manier krijg ik gelijk zin in de pudding. Ik ga ‘m eens maken! Malou x

    • Hihi, misschien vind je ’t zo wel lekker Malou! Hopelijk is het wat :). Dat zou leuk zijn! Ik ben benieuwd naar je blogpost over je Dr. Martens in de sneeuw. Hier was namelijk bijna geen sneeuw en ik hou van Docs, haha. Liefs!

  3. Hello! I valid would like to give a mammoth thumbs up after the gigantic info you fool here on this post. I solution be coming facilitate to your blog also in behalf of more soon. http://www.surviv-io.fun

    Geef een reactie