De basis voor een mooie tuin

Een tuin is voor veel mensen een puntje van aandacht. Je kan zo veel kanten op met een tuin, dat je misschien juist daarom niet weet wat je er nou mee moet doen. En als je het wel weet, weet je niet waar je dan moet beginnen. Het kan dan verhelderend zijn om een paar ankerpunten te verzinnen waar je je tuin vervolgens omheen kunt bouwen. Een paar basisdingen die je sowieso wil hebben, dus. Hier zijn een paar voorbeelden ter inspiratie. 

Een terras

Wat in zo goed als elke tuin niet te missen is, is een terras. Een fijn plekje om te kunnen zitten is het leukste aan een tuin. Kies voor een klein stukje betegeling die je mooi vindt, en zet daarop een buitentafel met stoelen. Zo kan je buiten eten, of gewoon lekker in de zon zitten en een boek lezen. 

Een stukje gras

Een helemaal betegelde tuin wordt gezien als strak en modern, maar het is niet goed voor het milieu. En zeg nou zelf, het is eigenlijk ook best wel saai… De tegels houden de warmte veel langer vast dan gras en ook voor de dieren doen tegels weinig goed. Daarom is het een goed idee om te overwegen om in ieder geval een deel van je tuin met gras te vullen. Het ziet er mooi en kleurrijk uit, en het is ook leuk voor eventuele huisdieren of kinderen. 

Planten

De juiste planten kunnen je tuin echt tot leven brengen. Heb je niet zo veel tijd om te tuinieren of niet zo’n grote tuin, dan zijn klimplanten een goede optie. Klimplanten kunnen veel prachtige bloemen hebben terwijl ze niet veel ruimte innemen, en ze hebben meestal ook weinig aandacht nodig. Je moet er voornamelijk voor zorgen dat ze de juiste richting in groeien. Je kunt bijvoorbeeld een Clematis kopen. Dat is een kleurrijke klimplant door de vele bloemen die eraan bloeien. Je kunt deze plant in verschillende kleuren krijgen. Of als je alleen wat extra groen wil, of een stuk schutting wil verbergen, kun je gaan voor de bekende hedera. Deze klimop kan groeien tot een dichte haag en is daarom uiterst geschikt om minder mooie stukken muur of schutting te verbergen. 

Extra’s

Natuurlijk zijn er ook nog talloze accessoires toe te voegen aan de tuin, zoals een afdak, paden, of verlichting. Maar met een beetje gras, een paar planten en een terrasje heb je al een goed begin voor een mooie tuin. 

spot_img

Anderen lazen ook: