Wat kun je doen met een woning die jij niet gebruikt?

Veel Nederlanders beschikken over een woning waar zij vrij weinig mee doen en dat is natuurlijk erg zonde. Er is namelijk een enorm tekort aan woningen op de Nederlandse markt en zijn er dus genoeg mogelijkheden om geld te verdienen aan je woning. De opbrengsten kan je dan weer investeren in het aanschaffen van een nieuwe woning, aandelen of grondstoffen. Het is niet slim om de opbrengsten op je bank te laten staan voor je pensioen, want geld wordt met de dag minder waard. Er is zelfs een kans aanwezig dat dit bedrag vrijwel niets meer waard tegen de tijd dat je er wat mee gaat doen. Maar goed, in dit artikel vind meer informatie over hoe jij geld kan verdienen met een woning waar jij niets mee doet. 

Verhuren aan studenten 

Als jij een grote woning hebt in een stad zoals Amsterdam, Utrecht of Groningen dan kan je veel meer geld verdienen aan je woning dan je had gedacht. In veel van deze steden is er veel vraag naar woningen voor studenten. Studenten hebben namelijk een kamer nodig waar ze kunnen wonen zodat ze niet elke dag uren hoeven te reizen om naar school te gaan. Het is in dit geval dus slim om de volledige woning te splitsen in meerdere woning. Door het splitsen van een woning is het mogelijk om drie tot vier keer zoveel inkomsten te hebben dan wanneer je de woning in zijn geheel zou verhuren.

Verhuren aan expats 

Mocht jij je woning niet willen verhuren aan studenten dan kan je ook kiezen voor expats verhuur. In Nederland, maar ook in het buitenland zijn talloze bedrijven op zoek naar woningen om hun werknemers tijdelijk te huisvesten. Zo kun jij bijvoorbeeld een eigen woning verhuren Utrecht aan lokaal gevestigde bedrijven. Hier kan enorm veel geld mee verdiend worden aangezien sommige bedrijven rond de honderd euro per werknemer per dag betalen om te kunnen verblijven in jouw woning. 

Schakel een makelaar in 

Als je wilt weten wat alle mogelijkheden zijn om geld te verdienen aan een woning waar jij toch niets mee doet dan is het handig om eens in gesprek te gaan met een makelaar. Een makelaar is namelijk een specialist op dit gebied en weet precies wat voor mogelijkheden jij hebt. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat een makelaar er ook op moet verdienen. Je maakt dus meer kosten maar hebt wel meer stabiliteit. 

spot_img

Anderen lazen ook: