Een regenton voor in jouw tuin!

Regentonnen, je ziet ze steeds vaker voorbij komen in tuincentra, tuinmeubilair winkels en natuurlijk online en op de straten. De functionaliteit wordt echter niet veel mee geadverteerd, dus misschien vraag je je wel af waarom je ervoor zou kiezen om een regenton in je tuin te zetten. Naast dat het een leuk decoratiestuk is voor in je tuin en je vanalles kunt doen om deze er nog stijlvoller uit te laten zien, zijn er nog veel meer redenen om een regenton aan te schaffen. We zetten de vele voordelen van een regenton hier voor je op een rij!

De functie van de regenton

Al vind je de regenton er nog zo leuk uitzien, het is natuurlijk allereerst belangrijk om te begrijpen waar deze voor dient. Denk er eens goed over na. Ondanks dat we in Nederland gezegend zijn met schoon drinkwater uit de kraan, is dit toch water wat de hele dag in een cv ketel of leiding vol kalk zit, waardoor het water al snel harder wordt. Zelf gaan we dit tegen met bijvoorbeeld douchekoppen met ingebouwde filters, want als er veel kalk in jouw water zit merk je dat al snel aan je huid of bijvoorbeeld je haar na het douchen. Toch vullen we vervolgens de gieter met water uit de normale kraan en denken we de planten hiermee een plezier te doen. Best gek eigenlijk als je er over nadenkt, want er valt meerdere dagen per week schoon water uit de lucht waar de plantjes een stuk gelukkiger van worden. Ondanks dat de planten zelf ook veel van dat water al opnemen, zou het zonde zijn om er niet wat van op te vangen en dit voor later te bewaren. Dat is waar de regenton van pas komt!

Niet alleen is dat water beter voor de planten, het scheelt je ook nog eens een hoop geld voor water elke maand én het is beter om minder water te verspillen. Want je kunt het water niet alleen voor de planten gebruiken, maar ook om bijvoorbeeld je auto mee te wassen. Waarom zou je extra water uit de kraan laten komen als het al uit de lucht komt vallen?

Stijlvol in de tuin

Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom zijn er tegenwoordig prachtige designs beschikbaar als het op regentonnnen aan komt. Vaak wordt de regenton van kunststof gemaakt zodat het weerbestendig is en daardoor extra geschikt om door weer en wind het regenwater voor jou op te vangen en te waren. Lichtgewicht en dus makkelijk te verplaatsen, een constructie waarmee je makkelijk bij het water kunt én de mogelijkheid qua design zijn eindeloos. Zo heb je aan de regenton ook nog eens een mooi stukje decoratie voor in jouw tuin. 

spot_img

Anderen lazen ook: