Een kleine tuin hoeft helemaal geen probleem te zijn!  

We dromen allemaal van een mega achtertuin waar we zomers heerlijk in het net gemaaide gazon kunnen rollebollen en waar we in onze hangmat of op ons ligbed kunnen genieten van de warme zonnestralen. Toch is voor vele zo’n mega grote tuin niet weggelegd. Die mensen moeten vaak genoegen nemen met een middelgrote tuin of nog erger, een kleine tuin. Dit zie je vaak bij huizen in de stad of bij appartementen die alleen voorzien zijn van een balkon. Toch hoeft een kleine tuin helemaal geen probleem te zijn, mits je hem handig weet in te richten.

Laat geen centimeter onbenut

Als je een kleine tuin wilt inrichten, is het goed om te beginnen met het maken van een schets of plattegrond. Dit klinkt misschien een beetje pietje-precies, maar als je een kleine tuin hebt wil je geen centimeter onbenut laten. Ieder stukje wil je gebruiken zodat je je kleine tuin zo optimaal mogelijk kan benutten. Meten is weten en daarom is een plattegrond voor jou ontzettend waardevol. Je kan zo een indicatie voor jezelf maken en spelen met verschillende opties. Met welke lijnen en hoeken wil je werken? Kan je misschien nog de hoogte in? Misschien kan je wel aan de slag met een twee-in-één meubel. Er is zoveel mogelijk, maar daarvoor moet je wel eerst een beeld hebben van wat je hebt en wat je wilt.

Kies de juiste meubelen

Als je tuinmeubelen gaat uitzoeken, zul je al snel merken dat er een heel groot aanbod is. Van verschillende modellen tot aan verschillende merken tot aan verschillende kleuren en materialen. Er is tegenwoordig zoveel meer keuze dan vroeger. Aan de ene kant natuurlijk fijn, maar aan de andere kant kan het er ook voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En dan? Als je een kleine tuin hebt kan je het beste op zoek naar tuinmeubelen die je kan splitten. Zo bestaat er bijvoorbeeld een loungeset voor buiten, waar je het beengedeelte van af kan halen of waarbij het beengedeelte mee wordt geleverd als poef. Op deze manier kan het losse gedeelte er eventueel af halen als je meer ruimte nodig hebt en weer terugplaatsen als je weer ruimte over hebt. Ook twee- of driezitsmeubelen zijn zeer geschikt voor een kleine tuin en vergeet ook zeker een simpele maar oh zo fijne tuinstoel niet. Voor tuinmeubel advies kun je overigens gewoon altijd bij de winkel aankloppen. Ze helpen je graag op weg.

Maak een bewuste kleurkeuze

In de tuin zien we graag kleuren, veel kleuren. Toch zorgen veel kleuren er ook voor dat het veel en soms zelfs een beetje rommelig oogt. Nu is dit in een tuin niet zo erg, maar als je een kleine tuin hebt dan oogt het alleen nog maar kleiner als het ook nog eens erg druk is. Probeer daarom je kleuren bewust op elkaar af te stemmen. Door alleen te kiezen voor pasteltinten creëer je een rustig beeld. Dit geldt ook voor aardetinten. Ga je aan de slag met hele felle kleuren? Dan is het goed om daar niet te veel van te gebruiken. Kijk zeker eens naar de laatste trends wat qua kleuren dit seizoen helemaal in is.

spot_img

Anderen lazen ook: